Nordic Game Jam udvider

SPIL. Når Nordic Game Jam næste år slår dørene op for 12. gang, vil det være med helt nye tiltag til glæde for både spilinteresserede publikummer og nye talenter. Som stort spilevent er det vigtigt at hjælpe nye kræfter i branchen på vej og gøre opmærksom på nordisk spils unikke kvaliteter, fortæller arrangør Astrid Mie Refstrup.

NGJ18-website-gamejam

Nordic Game Jam 2018 bliver afholdt den 13. til 16. april.

Hvert år inviterer Nordic Game Jam spilbranchen fra hele verden til en weekend i København med spiludvikling, workshops, foredrag og netværksdannelse. Næste år bliver endnu større med en række nye initiativer, der overordnet skal favne henholdsvis den alment spilinteresserede offentlighed og de nye talenter i spiludvikling. 

"Et så stort event som Nordic Game Jam kan være med til at sætte fokus på, hvorfor spilbranchen er fed"

Blandt de nye tiltag er udstillingen 'Kom og Spil', hvor det vil være muligt for offentligheden at opleve både spiludviklere in action og et kurateret udvalg af danske spil, samt en StartUp-konference med fokus på etableringen af nye spilfirmaer og finansiering og publicering af spil.

"Med udvidelsen af Nordic Game Jam vil vi gerne sætte fokus på det at lave forretning i spilbranchen – hvordan man som spiludvikler kan komme til at tjene penge på sit arbejde – og gøre opmærksom på, hvad vi er ret unikke til i Skandinavien, nemlig produktionen af meget succesfulde og kreative spil," forklarer Astrid Mie Refstrup, der er spildesigner og arrangør af Nordic Game Jam 2018.

"Vi oplever tit en forvirring over, hvad spil er, hvad det kan og hvorfor det er vigtigt, og dér tror vi på, at et så stort event som Nordic Game Jam kan være med til at sætte fokus på, hvorfor spilbranchen er fed, og hvorfor det er positivt, når folk går op i at blive dygtige til at programmere og lave tech," siger Astrid Mie Refstrup.

NGJ18-website-startupconfer

Game jam på næste niveau

Nordic Game Jam blev afholdt for første gang i 2006 og slog i 2016 rekord med tæt på 1000 deltagere fra hele verden. En sådan popularitet forpligter, mener Astrid Mie Refstrup:

"Når man har haft så succesfuldt et arrangement igennem så mange år, har man en opgave at løfte i forhold til at give noget til den branche, vi har været en del af i 12 år. Det vil vi gerne gøre igennem de her nye tiltag. Derudover forholder vi os også til, at der i dag findes mange andre game jams, som gør noget lignende os. Derfor er tiden inde til, at vi tager vores arrangement til det næste niveau."

Næste års udvidede arrangement er støttet af Spilordningen under 'Spilfremme', der støtter initiativer med formålet at fremme faglig udvikling i spilbranchen.

"Nordic Game Jam er uden sidestykke det mest omfattende og ambitiøse tiltag i Danmark for at skabe et samlende forum for spilfaglig udvikling," fortæller Spilordningens redaktør Simon Løvind. "Arrangementet er en vigtig platform for netværksdannelse og talentudvikling, idet både erfarne og nye kræfter fra hele verden mødes og arbejder sammen."

Nordic Game Jam 2018 finder sted den 13. til 16. april i København. 

Nordic-Game-Jam2

Nordic Game Jam blev afholdt første gang i 2006 og er arrangeret af International Game Developers Association Denmark

I 2016 slog arrangementet rekord med tæt på 1000 deltagere fra hele verden.

Nordic Game Jam 2018 finder sted den 13. til 16. april i København. Billetsalget åbner 1. december, og som noget helt nyt vil det være muligt for deltagere at tage deres børn med til arrangement.

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412