Dokumentarfilm vinder i Tribeca

PRISER. Den danske dokumentarfilm "Bobbi Jene" instrueret af Elvira Lind modtog tre ud af fire priser i dokumentarfilmkonkurrencen på Tribeca Filmfestivalen, der udpegede vinderne torsdag aften i New York.

Bobbi-Jene_450

Den amerikanske danser Bobbi Jene er hovedpersonen i Elvira Linds dokumentarfilm, der vandt tre priser på Tribeca Filmfestivalen den 27. april. Foto fra filmen.

Da den toneangivende Tribeca Filmfestival torsdag 27. april annoncerede årets vindere, var det Elivira Linds "Bobbi Jene", der løb med hovedpriserne i dokumentarfilmkonkurrencen. Filmen om den amerikanske danser Bobbi Jene vandt for bedste lange dokumentarfilm samt for bedste fotografering (Elvira Lind) og bedste klipning (Adam Nielsen) inden for dokumentargenren.

"Som klassisk cinema verité, hvor kameraet indtager rollen som både iagttager og provokatør, forbinder filmen to kunstnere, filmskaber og hovedperson, og skubber modigt den intime dokumentariske fortælling ud i nye områder," fortæller juryen i sin begrundelse.

Filmen følger den amerikanske danser Bobbi Jene, der har været den store stjerne i det legendariske israelske dansekompagni Batsheva i de sidste ti år. Nu beslutter hun sig for at rejse tilbage til sit hjemland, USA. Men at skulle kappe de stærke bånd, som hun har knyttet til både stedet og til menneskene i kompagniet, viser sig mere smertefuldt end forventet.

"Bobbi Jene" er produceret af Julie Leerskov og Sara Stockmann for Sonntag Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut og DR. Filmen fortsætter sin festivalturne, og den vises netop nu og frem til 7. maj på en anden vigtig nordamerikansk dokumentarfilmfestival, Hot Docs i Toronto.

Filmen har dansk biografpremiere i september og vil senere blive vist på DRK.

Elvira Lind er dokumentarfilmuddannet fra medie- og kunstskolen CityVarsity i Cape Town i Sydafrika i 2005. Hun debuterede som instruktør med "Songs for Alexis" (2014), der blev udtaget til blandt andet CPH:DOX og IDFA Filmfestivalen i Amsterdam. I 2015 modtog hun en talentpris på CPH:DOX for sin evne til at "gå tæt på" og "håndtere følsomme emner på en nænsom og respektfuld måde".

Læs mere om priserne på tribecafilm.com.

Se trailer

Fakta

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412