Nyt webmagasin af og for unge

STØTTE. SEIN er titlen på et nyt webmagasin af og for unge. Ambitionen er at skabe indhold, der styrker fællesskaber i en hverdag præget af præstationsræs og rådvildhed. Projektet er støttet af Det Danske Filminstitut.

Et nyt webmagasin med film, billeder og fortællinger skabt af unge og for unge ser snart dagens lys. SEIN er opstået på initiativ af en gruppe unge, der savnede et sted, hvor de kunne have en dialog med andre unge om det, der optager dem i livet. Et sted, hvor de kunne skabe billeder og perspektiver på deres følelser og dilemmaer – og som rækker hånden ud til andre unge.

Jeg manglede et sted for unge, hvor jeg kunne blive klogere, blive udfordret, grine og græde og møde andre, der havde det på samme måde som mig. Jeg kunne simpelthen ikke finde det sted i de danske medier.

"Jeg manglede et sted for unge, hvor jeg kunne blive klogere, blive udfordret, grine og græde og møde andre, der havde det på samme måde som mig. Jeg kunne simpelthen ikke finde det sted i de danske medier. Og til sidst gav jeg op og tænkte, 'Nå, men så må jeg jo skabe det selv'. Jeg er så træt af, at det er voksne, der laver indhold til unge. Vi står midt i ungdommen og beskriver den, sætter spørgsmålstegn ved den og lever i den," fortæller initiativtager Sara Mering, der er 20 år.

Finansiering og administration af projektet er nu forankret i selskabet Hansen & Pedersen Film og Fjernsyn, hvor producer Malene Flindt Pedersen understreger vigtigheden af, at projektet drives, skabes og udvikles af de unge selv:

"Det er hele ideen! Vi er fødselshjælpere og backup. Der er så meget kreativ kraft i de unge, men de er udfordret og under pres fra mange sider – der er så meget, de skal leve op til. De må ikke vise sårbarhed, og mange bekræfter de aktuelle diskussioner om manglende trivsel på grund af et enormt præstationsræs og en medievirkelighed, der skaber angst og rådvildhed. De ønsker dialog med andre unge frem for at skulle promovere sig selv i konkurrence med hinanden."

SEIN er primært et webmagasin, der hver dag vil udgive film, billedserier, essays og artikler, kurateret og skabt af unge. Men tanken er også at skabe events rundt omkring i landet: I SEINlive skal film, tekster, performances og musik fra SEINmags univers præsenteres på en scene. Og SEINlabs er tematiske workshops, hvor man sammen med andre samarbejdspartnere eksempelvis vil udvikle talenter inden for forskellige kunstneriske og journalistiske genrer.

Ideen med SEIN er nemlig også at udvikle unge talenter og etablere et sted, hvor de kan vokse. SEIN vil understøtte unges interesse for kunst, kultur og journalistik i en tid, hvor mange flygter fra de traditionelle medieplatforme og savner fællesskaber, hvor man kan dyrke andet end popularitets-konkurrencer, drunk shaming og makeup-tutorials, som det lyder i projektbeskrivelsen.

Bag SEIN står en redaktion bestående af 8-10 unge i alderen 17 til 20 år, men bidragsydere og brugere er unge i hele landet.

Filmdelen af magasinet vil bestå af kortfilm, der er kurateret eller produceret af redaktionen, samt film fra blandt andet landets filmværksteder og andre talentudviklingsmiljøer.

Det Danske Filminstitut har støttet udviklingen af platformen SEIN og film hertil. Planen er, at SEIN går i luften i september 2017.

Tags: