Sommerens danske biografpremierer

PREMIERER. To danske spillefilm får premiere i sommerferien: "At elske Pia" og "Kidnapning".

2-FILM

"At elske Pia" er sommerferiens første danske premierefilm. "Kidnapning" har også premiere i juli måned.

At elske Pia / 6. juli

Daniel Borgmans anden spillefilm "At elske Pia" havde verdenspremiere på Berlin Filmfestivalen i februar. Borgmans kortfilm "Berik" vandt den prestigefyldte Grand Prix de la Semaine de la Critique i Cannes i 2010.

"At elske Pia" er en fiktiv fortælling udviklet på baggrund af en virkelig kvindes liv, Pia, som er udviklingshæmmet, og som også spiller hovedrollen. Pia er 60 år gammel og bor på landet, hvor Pias mor, 84-årige Guittou, tager sig af hende. I fortællingen er Guittou ved at blive gammel, og Pia er bekymret for, hvad der vil ske, når hendes mor dør. Hun er bange for at blive ladt alene. Selvom Pia aldrig har haft en kæreste, mener hun, at hun har brug for at finde en mand at elske for at overleve. Da Pia møder Jens på havnen, indleder hun et roligt og enkelt forhold til ham uden at indse, at det i mellemtiden er hendes mor, der er blevet alene tilbage.

Filmen er produceret af Katja Adomeit for Adomeit Film med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Mikkel Munch-Fals.

Trailer


Kidnapning / 13. juli

Frederik Meldal Nørgaard film nummer to er baseret på Bjarne Reuters første bog om Bertram. Som på instruktørens debutfilm "Villads fra Valby" er Regner Grasten producer.

"Kidnapning" er en gangsterkomedie for hele familien. Bertrams familie bliver smidt ud af fogeden, og da de skal skaffe penge til en ny lejlighed, får deres Onkel Georg dem rodet ind i et kidnapningsforsøg af en rigmandsdreng. Men tingene går ikke helt som planlagt. 

Filmen er produceret af Regner Grasten for Regner Grasten Filmproduktion med støtte fra Filminstituttets markedsordning.

Trailer

Fakta

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412