Amateurs in Space nu online

DOKUMENTAR. Der er store visioner og rumrejser på spil i Max Kestners "Amateurs in Space", som kan ses online på dr.dk indtil 2. juli.

Amateurs-in-space_450

I "Amateurs in Space" drømmer to visionære amatøre om deres egen rumrejse. Foto: Stine Heilmann

"Amateurs in Space" fortæller historien om Kristian von Bengtson og Peter Madsen og deres fælles drengedrøm om at rejse ud i rummet – i deres egen raket. Hvis det lykkes, gør de ikke bare Danmark til en rumfartsnation som USA, Rusland og Kina, de vil også skrive sig ind i verdenshistorien som de første amatører, der gennemfører en bemandet rummission. Støttet af donorer og frivillige, arbejder Kristian og Peter på at realisere drømmen med ganske få midler og meget stort engagement. De vil bevise, at verdensrummet ikke kun er forbeholdt store nationer, men også kan udforskes af almindelige mennesker. "Amateurs in Space" er en film om vovemod og menneskets utrættelige stræben fremad og opad. De to entusiaster må dog sande, at selv små banale forhindringer kan bremse store visionære drømme. Snart slår samarbejdet mellem de to venner gnister, og de bliver hinandens værste modstandere i kapløbet om Rummet.

Filmen havde biopremiere i DOXBIO sidste efterår og er klippet af Jacob Thuesen og produceret af Sigrid Dyekjær for Danish Documentary Productions med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Instruktør Max Kestner er til august aktuel med sin første spillefilm, når der er premiere på science fiction-dramaet "QEDA", og til efteråret er der forventet premiere på dokumentarfilmen "Slette omstændigheder". Læs ham fortælle mere om sin arbejdsproces.

Læs interview med produceren bag "Amateurs in Space", Sigrid Dyekjær.

Fakta

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412