Fire danske film til A-festival i Montreal

Fire danske film er på programmet, når der blændes op for Montreal World Film Festival i Canada den 27. august.

Morten Gieses biografaktuelle debutfilm "Vanvittig forelsket" får sin internationale premiere i festivalens hovedkonkurrence. Annette K. Olesens drama "Lille soldat" vises uden for konkurrence i World Greats-programmet, mens Kathrine Windfelds politiske thriller "Flugten" og Daniel Borgmans kortfilm "Lars og Peter" er udvalgt til Focus on World Cinema-programmet.

Morten Giese er uddannet klipper og har blandt andet klippet Per Flys klassetrilogi, "Bænken", "Arven" og "Drabet". Han har tidligere instrueret kortfilmene "Dykkerdrengen" og "Min far er bokser". I "Vanvittig forelsket" spiller Cyron Melville en lovende, ung pianist på vej mod en international karriere. Han bliver dybt forelsket i Sofie, og de flytter sammen, men hurtigt begynder jalousien at nage.

"Vanvittig forelsket" er produceret af Mikael Olsen. "Lille soldat" er produceret af Ib Tardini. "Lars og Peter" er produceret af Katja Adomeit. Alle tre film er produceret for Zentropa. "Flugten" er produceret af Morten Kaufmann for Nimbus Film.

Montreal World Film Festival er en af Nordamerikas store filmfestivaler, og den er af FIAPF (International Federation of Film Producers Associations) klassificeret som en A-festival ligesom festivalerne i Cannes, Berlin og Venedig. Festivalen har desuden et stort publikum i Montreals fransktalende befolkning.

Festivalen løber frem til den 7. september.

For yderligere information

Montreal World Film Festival
FIAPF: De 12 A-festivaler

Det Danske Filminstitut
Christian Juhl Lemche, 3374 3464, christianjl@dfi.dk  
Lars Fiil-Jensen, 3374 3559, larsf@dfi.dk  

Plakat for Montreal World Film Festival