3 danske instruktører til Cannes

Melancholia, Drive, Labrador: 3 danske instruktører, Lars von Trier, Nicolas Winding Refn og Frederikke Aspöck, har film i hovedprogrammet på dette års Cannes Festival.

Melancholia-409-photo-by-Ch

Kirsten Dunst som Justine i Lars von Triers "Melancholia", der er på vej til Cannes Festivalen. Foto: Christian Geisnæs.

Lars von Triers "Melancholia" deltager i hovedkonkurrencen under Cannes Festivalen, der afholdes fra 11. til 22. maj. Nicolas Winding Refns amerikansk producerede "Drive" er også udtaget til hovedkonkurrencen, mens Frederikke Aspöcks "Labrador" vises som special screening i hovedprogrammet.

Alle tre film får verdenspremiere på Cannes Festivalen, der dog stadig ikke har meldt ud om alle serierne i årets program.

Melancholia

Lars von Triers "Melancholia" er en smuk film om verdens undergang. Justine og Michael fejrer deres bryllup med en storslået fest hos Justines søster og svoger. I mellemtiden er planeten Melancholia på vej mod Jorden.

Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg og Kiefer Sutherland spiller hovedrollerne i von Triers psykologiske katastrofefilm sammen med Alexander Skarsgård, Charlotte Rampling, Jesper Christensen, John Hurt, Stellan Skarsgård, Udo Kier mfl.

"Melancholia" er skrevet og instrueret af Lars von Trier og bag kameraet står den prisvindende fotograf Manuel Alberto Claro DFF. Meta Louise Foldager og Louise Vesth har produceret for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmen, der får dansk premiere den 26. maj er solgt til det meste af verden blandt andet USA, England, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien.

Trailer til "Melancholia"

Labrador

Frederikke Aspöcks "Labrador" er et kammerspil under åben himmel. Det unge par Stella og Oskar besøger hendes far, kunstneren Nathan, på en svensk vindomsust ø, hvor han bor alene med sin hund. Her afslører Stella, at hun er gravid. Den oplysning kiler sig ind mellem de tre karakterer og gør deres indbyrdes forhold mere vakkelvornt, end det i forvejen var. Især de to mænd krydser klinger, for de har hvert deres syn på, hvad der er bedst for Stella.

Frederikke Aspöck vandt i 2004 prisen for bedste filmskolefilm i serien Cinéfondation på Cannes Festivalen med kortfilmen "Happy Now". Derfor har festivalen inviteret "Labrador", som er hendes første spillefilm, til en special screening i hovedprogrammet uden for konkurrence.

I rollerne ses Stephanie León, Carsten Bjørnlund og Jakob Eklund. Daniel Dencik har skrevet manuskript til "Labrador", og Thomas Heinesen har produceret for Nordisk Film med støtte fra New Danish Screen. Filmen har dansk premiere senere på året.

Drive

I Nicolas Winding Refns Hollywood-producerede "Drive" spiller Ryan Gosling fra "Half Nelson" hovedrollen som en Hollywood-stuntmand med et bijob som getaway driver i filmbyens kriminelle underverden.

Ud over Ryan Gosling har Refn sammensat er hold med bl.a. Carey Mulligan fra Lone Scherfigs "An Education" og veteraner som Albert Brooks og Ron "Hellboy" Pearlman samt Bryan Cranston og Christina Hendricks, som de sidste år er blevet verdenskendt for deres roller i tv-serierne "Breaking Bad" og "Mad Men".

"Selv fra de små billeder, som Nicolas Winding Refn viser på sin iPhone, fornemmer man en forførende stemning af pulp, noir og L.A.-sentimentalitet," skriver Eva Novrup Redvall i en artikel om Winding Refns "Drive" i det kommende nummer af FILM, der udkommer den 6. maj, op til Cannes Festivalens start.

Følg med på Det Danske Filminstituts Cannes-website: www.dfi.dk/cannes

Nyheder fra dfi.dk

/om Cannes 2011

Hvis væggene kunne tale

Hvis væggene kunne tale

15. juni 2011 | Af Eva Novrup Redvall INTERVIEW. Birgitte Stærmose spillefilmdebuterer med multiplot-dramaet Værelse 304, hvor det visuelle udtryk, momentet og en udforskning af intimiteten mellem...
Kirsten Dunst: Bedste skuespiller i Cannes

Kirsten Dunst: Bedste skuespiller i Cannes

22. maj 2011 Kirsten Dunst modtog Cannes Festivalens pris som bedste kvindelige skuespiller for sin hovedrolle i Lars von Triers Melancholia. Cannes Festivalens bedste kvindelige skuespiller: Ki...
Nicolas Winding Refn: Bedste instruktør i Cannes

Nicolas Winding Refn: Bedste instruktør i Cannes

22. maj 2011 Det blev både til en pris til Nicolas Winding Refn for bedste instruktør med filmen Drive ved filmfestivalen i Cannes og en pris til Melancholia for bedste kvindelige skuespiller, Kir...
Udbrud

Udbrud

13. maj 2011 | Af Katrine Sommer Boysen INTERVIEW. Der er komplicerede følelser på spil i Volcano, en dansk-produceret film af islandske Rúnar Rúnarsson, som er udvalgt til det fornemme sideprogra...
Det eneste formildende er, at Jorden går under

Det eneste formildende er, at Jorden går under

10. maj 2011 | Af Per Juul Carlsen INTERVIEW. Efter at have kæmpet sig ud af sin depression med Antichrist er Lars von Trier nu klar til at drille resten af verden med Melancholia, en film om noge...
Cannes 2011 - Meet the Danes

Cannes 2011 - Meet the Danes

29. april 2011 I år skal du stå på gæstelisten for at deltage i Det Danske Filminstituts 'Meet the Danes' i Cannes, som afholdes fredag den 13. maj. kl. 21. Festen afholdes for internationale...
Tema: Cannes 2011

Tema: Cannes 2011

Tre danske instruktører er invitereret med til det officielle program: Lars von Trier med Melancholia, Nicolas Winding Refn med Drive og Frederikke Aspöck med Labrador. Du kan finde mere infor...
Flere film til Cannes

Flere film til Cannes

19. april 2011 Rúnar Rúnarssons spillefilm Volcano er nu med i rækken af danske film, der skal til Cannes. Den og to danske koproduktioner deltager i sideprogrammet Directors' Fortnight. Rúnar R...
3 danske instruktører til Cannes

3 danske instruktører til Cannes

14. april 2011 | Af Lars Fiil-Jensen Melancholia, Drive, Labrador: 3 danske instruktører, Lars von Trier, Nicolas Winding Refn og Frederikke Aspöck, har film i hovedprogrammet på dette års Cannes...

Fakta

Kontakt

Lizette Gram Mygind
Festivalkonsulent, Spillefilm
Tlf. +45 2482 3758
lizetteg@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412