Berlin-priser til The Act of Killing

BERLIN PRISER. Joshua Oppenheimers dokumentarfilm "The Act of Killing" vinder den Økumeniske Pris samt dokumentar-publikumsprisen på Berlin filmfestivalen.

2_TAOK_MAKEUP_anonymous

"The Act of Killing" med to af de mest berygtede dødspatrulje-ledere fra det indonesiske folkemord i 1965-66, der her gør sig klar til at spille deres ofre.

Den dansk-producerede "The Act of Killing" af Joshua Oppenheimer vinder den Økumeniske Pris samt dokumentar-publikumsprisen ved filmfestivalen i Berlin, som runder årets udgave af i denne weekend.

Publikumsprisen overrækkes ved en særvisning af filmen søndag, mens den tværkirkelige pris blev overrakt lørdag kl. 12 og gives til en film, som formår at skabe forståelse for universelle, menneskelige værdier. Ved prisoverrækkelsen lød det således i instruktør Joshua Oppenheimers takketale:

"Denne pris er et vigtigt bidrag i vores bestræbelser på at bryde tavsheden. Som sådan bringer prisen alle de løgne frem i lyset, der i så mange år er blevet brugt til at retfærdiggøre forbrydelser mod menneskeheden, til at stigmatisere de overlevende, til at holde mennesker fanget i frygt."

"The Act of Killing" er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real og bringer os helt tæt på bødler fra det indonesiske folkemord i 1965-66, der dengang som i dag dyrkes som helte, og som i filmen åbent fortæller om deres ugerninger og genopfører mordscenerne foran kameraet.

Den dansk-palæstinensiske instruktør Mahdi Fleifel har modtaget festivalens fredspris for "A World Not Ours". Filmen er engelsk-produceret og er Fleifels videodagbog om livet i den palæstinensiske flygtningelejr Ain El-Helweh i Libanon, hvor instruktøren boede som ung i to år, før han flyttede med sin familie til Danmark.

Berlin Filmfestivalen mangler endnu at offentliggøre alle priser. Festivalen slutter søndag den 17. februar. Se mere på www.berlinale.de.

Kontakt:
Signe Byrge Sørensen
+45 4118 4890 / byrge@final-cut.dk

Kommentar

1 Kommentar

Tobias skriver
21.03.13 kl.15:50
Det kunne være rart hvis i sørgede for at linke til en trailer eller et eller andet i den stil, så man nemt kunne finde noget om filmen. Men super at Joshua vandt!
True

Fakta

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412