Dansk dokumentarpris i Amsterdam

IDFA. Hanna Polaks danskproducerede"Something Better to Come", der har deltaget i hovedkonkurrencen på dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam, IDFA, har fredag den 28. november modtaget festivalens næstfineste pris: Juryens Specialpris.

Something-Better-to-Come

"Something Better to Come".

Juryens Specialpris gik til Hanna Polaks danskproducerede "Something Better to Come" på dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam, IDFA, da hovedkonkurrencens jury uddelte priser fredag aften den 28. november. Det er festivalens næstfineste pris.

Hanna Polaks film har været 14 år undervejs. I løbet af den periode har den Oscar-nominerede, polske instruktør fulgt en gruppe børn, der lever i en såkaldt Svalka uden for Moskva, en af verdens største lossepladser. Det er ulovligt at være der og naturligvis strengt forbudt at filme. Blandt de mange fattige beboere er Yula, der drømmer om at flytte fra lossepladsen og ændre sit liv.

Læs artiklen: Human Beauty in a Russian Garbage Dump

Filmen, der havde verdenspremiere på IDFA, er produceret af Hanna Polak og Sigrid Dyekjær med støtte fra Det Danske Filminstitut gennem konsulentordningen.

Hele 15 danske film har i år deltaget på festivalen.

Få overblik over de 15 danske film på IDFA

The Look of Silence blev anden mest populære

Publikummet på IDFA stemmer løbende på deres favoritfilm, og her har den danske "The Look of Silence" ligget i top det meste af festivalperioden. Joshua Oppenheimers film blev dog til sidst overhalet af den hollandske "Naziha's Spring" af Gülsah Dogan. Camilla Nielssons "Democrats", der har deltaget i hovedkonkurrencen, blev nummer 12 på listen.

Se Publikums top-20-listen

Fakta

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412