Armadillo - se den på Filmstriben

Den omdiskuterede og meget hædrede danske dokumentarfilm "Armadillo" kan nu ses på Filmstriben.

"Armadillo" er én af de senere års mest succesrige og omdiskuterede danske dokumentarfilm. Filmen følger en flok unge danske soldater på én af de danske forposter i Helmand-provinsen i Afghanistan, og er dermed højaktuel for alle der interesserer sig for Danmarks indsats og militære strategi under komplekse forhold i en fremmed kultur.

Samtidig er filmen et langtidsholdbart dokument om, hvad det vil sige at være i krig. Et ikke særligt romantisk billede af, hvordan soldater reagerer og føler, både når de keder sig i mange dage, mens de venter på action, og i pressede situationer, når krigens skræmmende ansigt pludselig viser sig.

Filmen kan ses på Filmstriben derhjemme, af alle der har login og password til et kommunalt bibliotek der tilbyder Filmstriben.

Biblioteker der abonnerer på Filmstriben kan også vise filmen på biblioteket via Filmstriben, og udnytte muligheden for at lave et rigtig interessant og aktuelt debatarrangement f.eks. med lokale deltagere.

"Armadillo" har vakt stor opmærksomhed og vundet adskillige store internationale filmpriser, bl.a. den fornemme kritikerpris i Cannes 2010, som den første dokumentarfilm nogensinde. I Danmark er den blevet set af over 100.000 mennesker i biografen, hvilket viser en sjældent stor interesse for en dokumentarfilm blandt danskerne.

Armadillo (Se hjemme / Se på biblioteket)
Instruktion: Janus Metz. 100 min. Danmark, 2009.