Noget af kæmpe for – to film om unge boksere

To nye film på Filmstriben portrætterer unge, som er optaget af boksning. Der er mange ligheder mellem hovedpersonerne i de to film, men også store forskelle. ”Født til at kæmpe” handler om en ung indisk kasteløs kvinde, som arbejder stenhårdt for boksekarrieren, som kan opfylde hendes livsdrømme. ”Skygge bokser” handler om det 19-årige boksetalent Abdul Khattab, som kæmper med sig selv – både i og uden for bokseringen.

Boksning er omdrejningspunktet i både ”Født til at kæmpe” og i ”Skygge bokser”. Begge film er samtidig kendetegnet ved nogle meget indfølte portrætter af unge mennesker, som kæmper med deres identitet og søger retning i deres liv.

”Født til at kæmpe” handler om den 24-årige indiske kvinde Thulasi, som er dalit, hvilket vil sige, at hun er født ind i en familie udenfor kastesystemet. Normalt betyder det, at det er umuligt at kæmpe sig op i samfundet og få en bare nogenlunde tålelig tilværelse. Men Thulasi bruger boksningen til at opfylde sin drøm om liv, hvor hun kan klare sig selv økonomisk.

Filmen vandt tidligere i år prisen som bedste lange dokumentarfilm på Norsk Filmfestival.

Læs mere:

”Skygge bokser” følger Abdul Khattab på 19 år. Han er Danmarks største boksetalent, og er netop blevet professionel – i stald hos sit store idol Mikkel Kessler. I bokseklubben er han ikke i tvivl om sin identitet som bokseren Abdul. Men uden for ringen er han rådvild, og kæmper for at finde sig selv, med en stor frygt for at skuffe alle, der stoler på ham. Religion, familie og andres forventninger presser Abdul.

Læs mere:

Tags: