Danske film på Kulturmødet Mors

Det Danske Filminstitut besøger Kulturmødet Mors 21.-23. august 2014. Den 90 år gamle biograf Bio Mors danner rammen om visning af i alt 35 nye og kommende film fra det spirende vækstlag, og oplæg fra filmfolk på tærsklen til gennembrud og fra internationale superstjerner.

Nøgleordene 'talenter, nybrud og eksperimenter' dækker det samlede filmprogram som DFI har sammensat til Kulturmødet Mors. Programmet byder på flere forskellige genrer til forskellige målgrupper. Man kan bl.a. årets danske Oscar-vinder, kortfilmen ”Helium”, den kommende dokumentarserie "Cathedrals of Culture" i 3D, og udvalgte kortfilm for de de yngste børn.

Større børn og unge kan komme til snigpremiere på den danske adventure-thriller ”Dannys dommedag” og møde instruktøren bag ungdomsgyseren ”Når dyrene drømmer” – to film, der begge har fået genrebetegnelsen ”Nordic Twilight”. Bag begrebet gemmer sig en ny bølge af film, hvor nordisk realisme møder det overnaturlige. Hér er der mulighed for både at se filmene og møde de kreative hoveder bag dem.

Alle filmvisninger og aktiviteter på Kulturmødet Mors er gratis, og der er adgang for alle. Ved flere af visninger kan publikum møde folkene bag filmene.

Se hele filmprogrammet her: http://issuu.com/detfi/docs/program

Læs mere om Kulturmødet Mors på http://kulturmoedet.dk.