Filmcentralen og Filmstriben – info og links

DFI åbnede streaming-tjenesten ’Filmcentralen / For alle’ i begyndelsen af april 2014. Her kan alle frit og uden login se knap 400 af DFI’s kort- og dokumentarfilm. En del af de film var tidligere tilgængelige på Filmstriben ’I lænestolen’, hvor man nu for disse films vedkommende i stedet henvises med et link til Filmcentralen. Filmstriben ”På biblioteket” fortsætter uændret med at indeholde samtlige DFI-film.

Foreløbig er der knap 400 film på Filmcentralen / For alle, som er frit tilgængelige for private brugere. Derudover kan man på Filmcentralen finde yderligere ca. 1000 film, hvor brugeren henvises til enten kommercielle sites eller til Filmstriben ’I lænestolen’.

På Filmstriben ’I lænestolen” er der nu et link til de foreløbig ca. 180 film som kan ses frit på Filmcentralen / For alle. Brugerne kan dermed ikke se disse film direkte på Filmstriben 'I lænestolen', men af hensyn til bibliotekernes formidling og for de brugere der allerede har lært filmene at kende via Filmstriben ’I lænestolen’, vil filmene fortsat være søgbare her.

De nye film som DFI fremover frikøber rettighederne til at præsentere på Filmcentralen / For alle, vil ikke blive lagt op på Filmstriben ’I lænestolen’.

Filmstriben ’På biblioteket’
Filmstriben ’På biblioteket’ fortsætter uændret og vil blive tilført samtlige de film som kommer i DFI's distribution. Det betyder at bibliotekerne også fremover kan præsentere dem på biblioteket, forudsat at de har tegnet det årlige abonnement hos DBC. Der er p.t. lidt mere end 1400 film til brug på alle bibliotekets pc’er, storskærme m.v.

Følg med i Filmcentralen / For alle:
Som følge af at DFI's kort- og dokumentarfilm fremover udgives på Filmcentralen / For alle til private brugere, er det oplagt at bibliotekarer og biblioteksbrugere også følger med i nyheder og formidlingen på Filmcentralen.

Tilmeld dig Filmcentralens nyhedsbrev.

Følg Filmcentralen på Facebook.

Filmcentralen.dk indeholder også en sektion for undervisere og elever. På Filmcentralen / Undervisning kan man se film via uni-login og finde masser af undervisningsmaterialer og artikler.

Filmene på Filmcentralen kan ses på computere, smartphones og tablets.