Ekstra Bladet – uden for citat

Igennem et helt år fik dokumentaristen Mikala Krogh adgang til at være ”fluen på væggen” på Ekstra Bladet – i redaktionslokalet, på reportage og i stille stunder med chefredaktør Poul Madsen. Filmen ”Ekstra Bladet uden for citat” giver et unikt indblik i de daglige redaktionelle og etiske dilemmaer, og beskriver de udfordringer som alle trykte medier står over for i disse år: hvordan tackler man nedgangen i abonnementstal, og hvordan vænner man folk til at skulle betale for journalistik på nettet? Se filmen på Filmstriben.

”Ekstra Bladet uden for citat” skildrer arbejdet på avisens redaktion. På tæt hold får vi indblik i, hvordan avisens medarbejdere håndterer de mange daglige etiske dilemmaer, de står i. Vi følger slaget om avisens forsidehistorie og er med, når avisens journalister med kreativitet og stædighed tester moraliserende politikeres egen moral.

Hver dag er en kamp om nyheder, men hver dag er også en kamp for overlevelse. Læserne svigter avisen og oplagstallet styrtdykker for den trykte udgave af Ekstra Bladet. En række vanskelige beslutninger skal træffes, hvis avisen skal overleve en ny epoke. Blandt udfordringerne er hvordan avisen kan få en tilstrækkelig indtægt for journalistik på nettet, og en satsning på flere forskellige medieplatforme.

Læs mere:

Tags: