Nye film til visning og debat

Hvis du mangler ideer til film- og debatarrangementer, er der mange muligheder iblandt de film, som er kommet på Filmstriben ’På biblioteket’ i den seneste tid. ”The Yes Men overgiver sig aldrig” er den nyeste release, og den er højaktuel i forbindelse med klimakonferencen COP21 i Paris. Til alle filmene kan du finde forslag til filmskabere og andre oplægsholdere, som kan hyres til at holde oplæg.

Filmstriben 'På biblioteket’ indeholder som bekendt alle de kort- og dokumentarfilm, som DFI har støttet og som bibliotekerne må vise for publikum. Flere af de nyeste film på Filmstriben er velegnede til at lave arrangementer med, og nedenfor kan de se forslag til temaer og oplægsholdere, som kan supplere selve filmen. Til samtlige de danske film har filmens skabere tilkendegivet, at de er meget interesserede i bliver kontaktet af biblioteker der ønsker, at de kommer ud og holder oplæg på bibliotekerne.

Filmene danner interessante udgangspunkter for relevante debatter om vores samfund og/eller de er gode anledninger til samtale og refleksion om vigtige temaer i tilværelsen.

Har dit bibliotek et abonnement på Filmstriben ’På biblioteket’ kan filmene vises uden yderligere udgifter eller tilladelser. Har dit bibliotek endnu ikke et abonnement, så kontakt DBC Kundeservice og hør nærmere.

Nedenfor finder du kontaktoplysninger på de filmfolk der står bag de foreslåede film. Søger du andre filmfolk, kan du finde mange informationer i DFI-bogen.

”The Yes Men overgiver sig aldrig”
Denne film er faktisk den tredje i rækken af film om The Yes Men – en aktivistgruppe som har vakt stor opsigt med deres samfundskritiske happenings. I denne film ser vi dels tilbage på nogle af deres tidligere bedrifter, og vi følger nogle af de nyeste og mest ambitiøse happenings i kampen imod klimaforandringer.

Der er også en personlig vinkel i filmen, idet vi kommer tættere på samspillet mellem de to mænd, som forsøger at fortsætte deres aktivistiske samarbejde, selv om de på privatfronten har udviklet sig i vidt forskellige retninger.

Oplagte temaer der kan tages op via filmen er bl.a. klimaspørgsmål og aktivisme som politisk redskab.

Originaltitlen på denne tredje film er ”The Yes Men are revolting”. De to første film om The Yes Men er desværre ikke tilgængelige på Filmstriben ´På biblioteket”.

”Det han gjorde”
Portrætfilm om Jens Michael Schau som i 1988, i et anfald af raseri og jalousi, dræbte sin kæreste, den populære forfatter Christian Kampmann. Schau har nu udstået sin fængselsstraf, og den store udfordring for ham, er at skabe sig en tålelig tilværelse. Både han selv og hans omgivelser ved, at han har gjort noget utilgiveligt, men spørgsmålet er om den skyld skal afskære han for altid fra at være med i fællesskabet?

Et arrangement med denne film kunne have flere vinkler. Etiske og moralske spørgsmål om skyld, straf og tilgivelse er meget nærliggende at diskutere med udgangspunkt i denne film. Det litteraturinteresserede publikum er en anden oplagt målgruppe, og der findes masser af litteratur af og om filmens to hovedpersoner, som kan formidles i samme forbindelse.

Sidst men ikke mindst er filmens instruktør Jonas Poher Rasmussen meget interesseret i at komme ud og tale om sin film.

Kontaktoplysninger Jonas Poher Rasmussens: M: jonas@blikfang.biz / T: 20 44 87 36.

Jonas Poher Rasmussen har tidligere bl.a. lavet portrætfilmen ”Noget om Halfdan” om sin farfar Halfdan Rasmussen.

The Look of Silence
Den dansk-producerede “The Look of Silence” (2014) er en opfølger til den Oscar-nominerede ”The Act of Killing” (2012). Begge film beskæftiger sig med det indonesiske folkemord i 1965-1966, hvor flere end 500.000 mennesker mistede livet. Instruktøren Joshua Oppenheimer viser med sine skelsættende film, at begivenhederne for 50 år siden, satte sig dybe spor og stadig spiller en rolle for mange mennesker i nutidens Indonesien.

I ”The Act of Killing” fulgte man de aldrende bødler fra folkemordet, mens ”The Look of Silence” vender kameraet mod ofrene. Filmen vækker stærke følelser, fordi man kommer så tæt på de mennesker, som søger at komme overens med en fortid fyldt af vold, frygt og hævntørst. De ansvarlige for folkemordet og deres efterkommere har stadig meget magt i samfundet, og det kan være svært for mange at søge forsoningen og komme videre i livet.

Begge film er helt unikke og kan anbefales til publikumsarrangementer. Filmens danske producer Signe Byrge Sørensen tager gerne imod invitationer til at komme ud og tale om ”The look of Silence” og ”The Act of Killing”. Gennem den årelange proces med at optage filmene, har hun været Joshua Oppenheimers nære samarbejdspartner, og hun har stor erfaring med at holde oplæg om filmene rundt omkring i hele verden. Hun kan også kontaktes og give gode råd om andre oplægsholdere, der ved noget om filmene og deres temaer.

Kontaktoplysninger Signe Byrge Sørensen: byrge@final-cut.dk

”The look of silence” er i skrivende stund blandt de 15 film, som stadig er med i kapløbet om en Oscar-nominering.

Læs mere:

Fassbinder – at elske uden at kræve
Christian Braad Thomsen har instrueret denne portrætfilm om sin personlige ven, den tyske instruktør Rainer Werner Fassbinder, der i løbet af 14 år skrev og instruerede 60 film. Braad Thomsen mødte Fassbinder første gang på Berlin-festivalen i 1969, og de bevarede kontakten ind til Fassbinders død i 1982. Den meget personlige film forholder sig både til Fassbinders liv og værk, og den er spækket med unikt arkivmateriale, der ikke tidligere har været offentliggjort.

Christian Braad Thomsen tager gerne ud og holder oplæg om sin film.

Kontaktoplysninger Christian Braad Thomsen: M: braadthomsen@gmail.com / T: 2178 0478

Filmvisningen kan selvfølgelig også suppleres med masser af litteratur om Fassbinder.

Læs mere:

Tags: