Internationale kortfilm på Filmstriben

De tre nyeste internationale kortfilm på Filmstriben er gode eksempler på, hvor fantasifulde, humoristiske og tankevækkende korte fiktionsfilm kan være. ”Habana”, ”Over” og ”Disciplin” har fuldt fortjent været blandt prisvinderne på Odense Film Festival (OFF) i de seneste par år. Nu kan dit bibliotek vise dem for publikum på Filmstriben sammen med masser af andre kortfilm.

Kortfilm er en genre som ikke får meget opmærksomhed i medierne og hos publikum. Og det er faktisk synd, fordi det korte format har noget helt specielt at byde på. De tre prisvindere ”Habana”, ”Over” og ”Disciplin” fra de seneste års internationale kortfilmfestival i Odense (OFF), er gode eksempler på, hvor fantasifulde, humoristiske og tankevækkende korte fiktionsfilm kan være. Nu har dit bibliotek mulighed for at vise publikum filmene på Filmstriben ’På biblioteket’.

"Habana" blander genrerne science fiction og realisme i en fiktionsfilm, der låner dokumentarens filmsprog. Publikum føres med på en hæsblæsende tur sammen med den unge hovedperson Lazaro gennem Havanas dystre slum i en ikke så fjern fremtid. Instruktøren af denne filmiske perle vandt The Artist Award for filmen på OFF i 2014.

"Disciplin" foregår i Schweiz i et egyptisk supermarked, hvor alt pludselig bryder ud i kaos og voldsomme diskussioner mellem kunderne, da en far giver sin datter en lussing. Den komprimerede og lattervækkende historie om etik og indestængte aggressioner blev fremhævet med en 'Special Mention' på OFF i 2015.

"Over" blev udnævnt til bedste kortfilm i hovedkonkurrencen på OFF i 2015. Filmen driver gæk med tilskuerens forventninger, mens den højest overraskende sandhed langsomt åbenbares.

Filmene kan vises sammen med masser af andre danske og udenlandske kortfilm på Filmstriben ’På biblioteket’.