Kimberley i Kabul

Kimberley Motley er en 40-årig kvinde, som har forladt sin mand og sine tre børn hjemme i USA, for at arbejde som forsvarsadvokat i Kabul.. Hun er den eneste udenlandske advokat som har ret at føre sager i afghanske retssale – og så er hun den eneste kvinde med dette virke. Portrætfilmen om hende har den danske titel ”Kimberley i Kabul” (orig. titel: ”Motley’s law”), og den kan vises på Filmstriben ’På biblioteket’.

Kampen for de svage i samfundet, prestigefyldte menneskerettighedssager og en god løn er de væsentligste drivkræfter for Kimberley Motleys udsædvanlige virke som udenlandsk og kvindelig forsvarer i Afghanistan.

”Kimberley i Kabul” (orig. titel ”Motley’s law”) giver et interessant indblik i afghanske forhold, samtidig med at den portrætterer en usædvanlig kvinde. Der er vigtige menneskelige omkostninger ved at være væk fra sin familie i USA igennem flere år. Derudover er hun udsat for konstante trusler parret i et Afghanistan som i det hele taget er præget af usikre forhold.

Kimberley Motley er en stærk personlighed, men mange ting medvirker til at det er svært for hende at fortsætte sit arbejde.

Filmen kan ses på Filmstriben ’På biblioteket’.

Læs mere: