Lyrikporten – 28 danske digtere

Lyrik kan opleves på en ny måde, når dørene nu åbnes til ”Lyrikporten – 28 danske digtere”.  Websitet er lavet af Gyldendal i samarbejde med Jørgen Leth, som har instrueret de 28 korte film. Alt materiale er frit tilgængeligt fra i morgen, torsdag 28. april 2016. Filmene introducerer på en inspirerende måde til hver af de 28 digtere, der læser op af egne værker og fortæller om at skrive. På Filmstriben ’På biblioteket’ kan bibliotekerne vise alle digterportrætterne non-stop for publikum.

Lyrikporten

Dette billede er et udsnit af den indbydende plakat til "Lyrikporten – 28 danske digtere" som bibliotekerne kan bestille hos Gyldendal.

Med filmprojektet ”Lyrikporten – 28 danske digtere” bliver vi inviteret ind i lyrikkens hjertekammer. Der er tale om 28 korte portrætfilm, hvor digtere fra tre generationer læser op af egne digte og besvarer spørgsmålene ’Hvorfor skriver jeg digte’ og ’Hvad kan få mig til at skrive digte?’. Filmene er af 5-12 minutters varighed og er instrueret af Jørgen Leth. Filmisk er de inspireret af Leths kortfilmklassiker ”Det perfekte menneske fra 1968 (der kan ses på Filmstriben).

Websitet lyrikporten.gyldendal.dk er tilgængeligt fra i morgen, torsdag 28. april 2016.

På biblioteket
På Filmstriben ’På biblioteket’ præsenterer Det Danske Filminstitut i samarbejde med Gyldendal en samlet version af ”Lyrikporten – 28 danske digtere”. Det giver folkebiblioteker over hele landet mulighed for at vise samtlige digterportrætter og oplæsninger non-stop på bibliotekets skærme i udlånet, kombineret med bogudstilinger, lokale lyrikarrangementer og andre events. Nogle af de medvirkende digtere kunne sikker også være interesserede i at komme ud og møde sit publikum live.

Se den samlede version af "Lyrikporten – 28 danske digtere” på Filmstriben 'På biblioteket' med en samlet varighed på 4 timer og 20 minutter.

Plakat
Gyldendal har fremstillet en indbydende plakat til ”Lyrikporten – 28 danske digtere”. Bibliotekerne kan bestille eksemplarer ved henvendelse til: Mail: information@gyldendal.dk / Tlf: 33 75 55 60.

”Lyrikporten – 28 danske digtere” er et non-kommercielt projekt, som er støttet af Det Danske Filminstitut og Undervisningsministeriets Udlodningsmidler. Først og fremmest henvender det sig til undervisningen på ungdomsuddanelserne. Men det er også meget interessante for alle andre som vil ind i lyrikkens verden, og som led i litteraturformidlingen over for bibliotekspublikummet i al almindelighed.

De medvirkende digtere er:
Naja Marie Aidt, Thomas Boberg, Christian Dorph, Caspar Eric, Niels Frank, Katrine Marie Guldager, Christina Hagen, Klaus Høeck, Lone Hørslev, Pia Juul, Marianne Larsen, Peter Laugesen, Jørgen Leth, Pablo Llambias, Niels Lyngsø, Lea Marie Løppenthin, Mette Moestrup, Henrik Nordbrandt, Asta Olivia Nordenhof, Ursula Andkjær Olsen, Olga Ravn, Lars Skinnebach, Nicolaj Sto­chholm, Morten Søndergaard, Pia Tafdrup, Søren Ulrik Thomsen, Christel Wiinblad, Theis Ørntoft.                                                                

Lyrikporten – 28 danske digtere

Torsdag 28. april 2016 åbner websitet Lyrikporten.

Kontakt

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent, Born & Unge
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk

Telefon: +45 2537 1388
E-mail: carsteno@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412