Nye titler for større børn om dans og fremmedhad

To nye film til større børn kan nu vises på Filmstriben på bibliotekerne og ses hjemme på Filmcentralen/For alle. Den norske dokumentar ”Danser for dig” handler om 12-årige Vilde, som kæmper for at blive mester i folkedans og for sin kræftsyge morfar, mens den korte fiktionsfilm ”Patriot” er en stærk britisk fortælling om børns relationer i en stemning af fremmedhad.

Danser for dig

Denne norske dokumentar er for børn i alderen 8-12 år. Hovedpersonen er tolvårige Vilde fra Telemarken. Hun træner hårdt for at blive mester i den norske folkedans Halling, og hendes hverdag er fyldt med lektier, træning og konkurrencer. Selvom hun er travlt beskæftiget med sin store passion, er det vigtigste for hende dog, at hendes morfar vinder kampen mod kræften. Morfaren er Vildes største fan og en god coach, og hun sætter sin lid til at hendes succes som danser kan give ham styrke i kampen mod kræft.

Filmen er en del af dokumentarserien ”Sport Kids”, om børn i forskellige lande, der dyrker en sportsgren på højt niveau. Filmene viser fra børnenes perspektiv, at det er spændende men også fyldt med udfordringer og pres, at bruge så meget tid og koncentration på en sport.

I serien findes disse film tilgængelige på Filmstriben og Filmcentralen/For alle:

Patriot

Denne korte fiktionsfilm fra nutidens Storbritannien fortæller en lille universel historie om fremmedhad. I en lille engelsk landsby bor 11-årige Hannah i en familie, hvor faderen og familiens omgangskreds er aktive nationalister, der hader indvandrere. Derfor udfordres Hannahs tilværelse for evigt, da hun fatter sympati for en dreng, der bor med sin familie i en campingvogn i byens udkant. Denne velspillede og rørende lille fortælling, viser hvordan samfundets angst og modstand mod ”det fremmede”, smitter af på børnene, som skal være stærke for at stå fast på deres egne følelser.

”Patriot” kan ses på Filmstriben På biblioteket og på Filmcentralen/For alle.

Tags: