Nyt tema: Kvindebilleder

Det Danske Filminstituts nyeste dokumentarfilm-tema samler udvalgte dokumentariske filmportrætter af kvinder og beskrivelser af kvindebevægelsen. Filmtemaet knytter an til de danske folkebibliotekers temasamarbejde med overskriften "Kvinde", som danner optakt til den store internationale kvindekonference "Women deliver" i Bella Centeret 16.-19. maj 2016. Vis filmene på Filmstriben på bibliotekerne. Flere af filmene kan også ses på Filmcentralen og på Filmstriben 'I lænestolen'.

Fra vidt forskellige synsvinkler og med stor diversitet i perioder og miljøer beskriver filmene først og fremmest eksempler på kvinder, der besidder stor viljestyrke og idealisme. Kampen for lighed mellem kønnene er langt fra ovre rundt om i verden, heller ikke i Danmark, og derfor er det vigtigt at nogen går forrest med en stærk tro på, at ting kan forandres.

Filmtemaet "Kvindebilleder" kan bruges af bibliotekerne som et led i de danske folkebibliotekers temasamarbejde med overskriften "Kvinde". Temasamarbejdet spiller sammen med den store internationale kvindekonference "Women deliver", som holdes i Bella Centeret 16.-19. maj 2016.

Vis filmene på Filmstriben på bibliotekerne. Flere af filmene kan også ses på Filmcentralen og på Filmstriben 'I lænestolen'.

Læs mere om filmene i temaet Kvindebilleder.