Ungdomsfilm om kvindelige hiphoppere og far-søn forhold

”Martha & Niki” og ”Ud, spring over, ind” er to nye film for unge på Filmstriben og Filmcentralen. Filmen om Martha og Niki er en svensk dokumentar om to veninder, der bliver de første kvindelige verdensmestre i hiphop street dance. Den danske fiktionsfilm ”Ud, spring over, ind” tager os med til et intenst møde mellem en halvvoksen søn og hans far.

Martha & Niki

Det vakte opsigt da svenske Martha Nabwire og Niki Tsappos i 2010 blev de første kvindelige verdensmestre i hip hop street dance. I konkurrencen Juste Debout tog de dommerne og publikum med storm, og blev et forbillede for andre piger og kvinder. Filmen følger Martha & Niki med fyldige reportager fra deres optrædener i selve konkurrencen, og i den til tider svære tid bagefter. Deres kærlige forhold til hinanden og til dansen bliver i perioder afløst af indbyrdes uenigheder og manglende inspiration.

Filmen vil især interessere og inspirere danske unge der går op i hip hop og street dance, men er også seværdig alene for sin beskrivelse af et tæt venindeforhold.


Ud, spring over, ind

Denne danske kortfilm af Thomas Daneskov vandt en række priser ved Ekko Shortlist Awards i 2014. Hovedrollerne spilles af Thomas Ernst og Søren Spanning som henholdsvis den unge søn og den lidt excentriske far, der mødes i faderens sommerhus. Sønnen har negative forventninger til faderen, som han ikke har set i lang tid, men hen over weekenden bliver begge parter lidt klogere på hinanden. I en humoristisk grundstemning giver filmen stof til eftertanke om forholdet mellem halvvoksne børn og deres forældre.