FILM #61

December 2007

Jungledyret-Hugo

Jungledyret Hugo

Virkeligheden venter

Et nyt hold afgangselever er klar fra Filmskolens TV-uddannelse. Seks tilrettelæggere/ dokumentarinstruktører og tre studieproducere/ flerkamerainstruktører. I fire år har eleverne udforsket forskellige aspekter af at lave dokumentariske produktioner i studiet eller i virkeligheden. Flere forløb er fælles for de to linjer under TV-uddannelsen, der har Arne Bro som kunstnerisk leder. Her fortæller lærer for tilrettelæggerne, Mette-Ann Schepelern, og lærer for studieproducerne, Karin Priergaard Worsøe, om tankerne bag undervisningen. Det personlige udtryk er i fokus på TV-uddannelsens tilrettelæggerlinje, hvor man tager grundigt fat i sig selv og sine nærmeste, inden blikket vendes mod andre.

Viden om

Viden om

Hvor mange film har Jørgen Leth lavet? Eller Theodor Christensen, dansk dokumentarfilms 'grand old man'? Var der ikke noget med, at Dreyer også instruerede dokumentarfilm? Hvilke emner tog man egentlig op i dokumentarfilmene under Besættelsen?

Out of Denmark

Out of Denmark

Den danske model – med en sammenhængende politik og strategi for produktion, distribution og formidling af film til børn og unge – har international appel. I en tid med stigende kommerciel og kulturel anerkendelse af det unge publikum har DFI arbejdet med udvekslingsprojekter på opfordring fra udlandet. Charlotte Giese, leder af Center for Børne- & Ungdomfilm/DFI fortæller her om erfaringer og perspektiver.

Jungledyret Hugo i 'The Da Vinci pose'

Jungledyret Hugo i 'The Da Vinci pose'

Der var mange bolde at holde i luften under produktionen af den tredje Jungledyr-film, "Jungledyret Hugo: Fræk, flabet og fri". Ikke mindst i forbindelse med, at animationen blev udført tre forskellige steder: Hos A. Film i København samt i A. Films studier i Letland og Estland.FILM har talt med veteranproducenten Per Holst og producer Irene Sparre Hjorthøj om teamarbejde, 3D-produktion og 'the Da Vinci pose' …

Hvad kan jeg blive? / Film

Er det tillokkende som ungt, visuelt begavet menneske at gå filmvejen? Eller er det federe og enklere at komme til at udtrykke sig inden for spildesign, 3D-modellering, mods, tex-turing, storytelling og animation til de nye medier?Dansk film er i stærk konkurrence. Ikke blot med amerikanerne – som om det ikke var nok – men også med de andre underholdningsmedier som web, mobil og computerspil. FILM har spurgt Poul Nesgaard og Arne Bro fra Filmskolen, Prami Larsen fra Filmværkstedet/DFI og Morten Kjems Juhl fra Super16 om der er for få – eller forkert tilrettede indgange til filmbranchen. Svaret er, at der faktisk er rigtig mange. Men de spiller ikke rigtigt sammen.

Filmskoleafgang 2007 TV-Linjen

Filmskolens ni nyudklækkede tv-talenter – seks tilrettelæggere og tre flerkamera-instruktører – fortæller her om sig selv og deres fireårige forløb på Den Danske Filmskole.

Debat: Om tilgængelighed og markedsføring

Dokumentarfilmene i Det Danske Filminstituts distribution gøres tilgængelige og markedsføres over for den store bruger- og kundekreds, som traditionelt er DFS's. Dvs. til uddannelsessøgende og biblioteker.

Debat: En koordineret indsats fra Filminstituttet

Dokumentarfilmdistributionen gennemgår for øjeblikket radikale forandringer, som kalder på, at lancering og formidling tænkes med ind allerede i udviklings- og produktionsprocessen.Derfor samler DFI nu udvikling, produktion og formidling af kort- og dokumentarfilm i én organisatorisk enhed under Produktion & Udvikling.

Debat: 1001 spørgsmål om distribution af dokumentarfilm

Der er ikke mange dage, hvor jeg ikke tænker på et emblem, jeg så i 70'erne: Technology is the answer. But what was the question? Jeg tænker på det, når der går kludder i off-line og on-line, HD og HDV, uploads og downloads ...

film61_200[1]Click icon to download PDF

Contact

DFI-FILM Issue 

Susanna Neimann

Editor
Tel. +45 4119 1540
susannan@dfi.dk

Annemarie Hørsman
Editor
Tel. +45 3374 3474
annemarieh@dfi.dk 

Lars Fiil-Jensen
Editorial team
Tel. +45 2032 8121
larsf@dfi.dk

Anders Budtz-Jørgensen
Editorial team
Tel. +45 3374 3528
andersbj@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Danish Film Institute /
Det Danske Filminstitut

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tel. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Tickets
TEL. +45 3374 3412