Anders Sørensen

/F. 1950

Tegnefilminstruktør. Født 29/1 1950. Uddannet som tegner på Kunsthåndværkerskolen i København i 1971. Har siden arbejdet som animator, tilrettelægger, manuskriptforfatter og instruktør på mangfoldige indenlandske og udenlandske tegnefilmsproduktioner. Tildelt Statens Kunstfonds arbejdslegat i 2001.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Hodja fra Pjort 2017 Storyboard DK/Spillefilm
Den utrolige historie om den kæmpestore pære 2017 Klipper DK/Spillefilm
Cykelmyggens far 2016 Medvirkende Tv-dokumentar
Albert 2015 Klipper DK/Spillefilm
Olsen Banden på dybt vand 2013 Klipper DK/Spillefilm
Tankebobler - Drømmeland, et sted hvor alt kan ske 2013 Storyboard DK/Dokumentarfilm
Tankebobler - Når man bliver gammel 2013 Storyboard DK/Dokumentarfilm
Hokus Pokus Alfons Åberg 2013 Klipper U/Spillefilm
Olsen-banden på de bonede gulve 2010 Storyboard DK/Spillefilm
Peddersen og Findus: Glemligheder 2009 Instruktion U/Spillefilm
Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri 2007 Klipper (Leica reel) DK/Spillefilm
Den grimme ælling og mig 2006 Storyboard DK/Spillefilm
Peddersen & Findus 3 - Nissemaskinen 2005 Instruktion U/Spillefilm
H.C. Andersens eventyr 2004 Klipper Tv-serie
Sofia - født 1901 2000 Instruktion DK/Kort fiktion
Tegnedrengenes værksted 1999 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Fællesskab...? En tegnefilm om Danmark 1998 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Verdens værste mor 1995 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den bedste af alle verdener 1994 Klip DK/Kort fiktion
Verdenshistorien 2. del: En plads i himlen 1994 Instruktion DK/Kort fiktion
Mortens badebold 1994 Klip DK/Kort fiktion
Jungledyret 1993 Storyboard DK/Spillefilm
Verdenshistorien 1. del: En plads på jorden 1993 Instruktion DK/Kort fiktion
Eventyret om den vidunderlige musik 1991 Instruktion DK/Kort fiktion
Rødtotterne og Tyrannos 1988 Klip DK/Spillefilm
Strit og Stumme 1987 Animation DK/Spillefilm
Eventyret om den vidunderlige kartoffel 1985 Instruktion DK/Kort fiktion
Samson og Sally 1984 Animation DK/Kort fiktion
Det usynlige pattebarn 1982 Instruktion DK/Kort fiktion
Gummi Tarzan 1981 Animation DK/Spillefilm
Kaptajn Klyde og hans venner vender tilbage 1980 Animation DK/Spillefilm
Trællenes børn 1980 Animation DK/Spillefilm
Snuden i byen 1980 Instruktion DK/Kort fiktion
Snuden rejser hjemmefra 1980 Instruktion DK/Kort fiktion
Snuden vender hjem 1980 Instruktion DK/Kort fiktion
Trællenes børn 7 - Credentia 1980 Instruktion DK/Kort fiktion
Trællenes børn 8 - Flugten fra spindehuset 1980 Instruktion DK/Kort fiktion
Trællenes børn 9 - Englefabrikken 1980 Instruktion DK/Kort fiktion
Trællenes oprør 1979 Animation DK/Spillefilm
Aborresøen - Aborrens børn 1978 Animation DK/Kort fiktion
Aborresøen - Forurening 1978 Animation DK/Kort fiktion
Aborresøen - Forår 1978 Animation DK/Kort fiktion
Aborresøen - Fødekæden 1978 Animation DK/Kort fiktion
Aborresøen - Vinter 1978 Animation DK/Kort fiktion
Hellere rask og rig end syg og fattig 1977 Animator DK/Dokumentarfilm
Christiania 1977 Animation DK/Dokumentarfilm
Prins Piwi 1974 Animation DK/Spillefilm
Bennys badekar 1971 Mellemtegner DK/Kort fiktion
En hjertegribende historie 1971 Manus DK/Dokumentarfilm
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412