Lillian Tillegreen

1925-2002

Skuespillerinde. Født 24/12 1925, død 10/1 2002 - 76 år gammel. Gift med skuespiller Holger Perfort (f. 1925) i 1952.

Uddannet på Aarhus Teaters elevskole 1949-50. Omfattende teaterkarriere.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

En lang og rigt varieret teaterkarriere har kun sporadisk afspejlet sig i filmopgaver.

Hun debuterede 30 år gammel med en hovedrolle som den 18-årige Nelly i Alice O'Fredericks' sidste seriøse film "Min datter Nelly" (1955). Her ses hun i samspil med en fremragende Maria Garland som adoptivmoderen, der mister hende, da hendes biologiske mor gør krav på hende. Rollen er vanskelig, og Lillian Tillegreen får tilsyneladende ikke megen støtte af instruktøren, for hendes præstation er stivbenet og mekanisk. Det blev hendes eneste hovedrolle.

Langt større frigjorthed og autoritet viser hun i sine senere småroller, hvor hun til tider spiller på en hvashed, der står i kontrast til hendes lady-agtige udseende - f. eks. som en myndig personalechef i "Blind makker" (1976). Men hun kan også være behersket følelsesfuld, som det ses i rollen som den døende Ingolf Davids kærlige hustru i "Flamberede hjerter" (1986). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Genfærd 1999 Mor DK/Kort fiktion
Når mor kommer hjem... 1998 Ældre dame DK/Spillefilm
Idioterne 1998 Dame 2 DK/Spillefilm
Alle tiders nisse 1995 Medvirkende Tv-serie
Sofaholdet 1994 Medvirkende Tv-film
Krummerne 2 - Stakkels Krumme 1992 Kone DK/Spillefilm
Manden der ville være skyldig 1990 Skrankedame DK/Spillefilm
Sirup 1990 Mor DK/Spillefilm
Jydekompagniet 3 1989 Medvirkende DK/Spillefilm
Den lille havfrue 1989 Stemme U/Spillefilm
Peter von Scholten 1987 Hans kone DK/Spillefilm
Sidste akt 1987 Dora DK/Spillefilm
Alle elsker Debbie 1987 Servitrice Tv-serie
Flamberede hjerter 1986 Fru Holm DK/Spillefilm
Mesterdetektiven Basil Mus 1986 Stemme U/Spillefilm
Rejsen til Amerika 1986 Stemme U/Spillefilm
Mor er major 1985 Fru Holger Madsen Tv-serie
Klitgården 1985 Gerdas mor Tv-serie
Busters verden 1984 Dame, der får leveret købmandsvarer DK/Spillefilm
I Johannes verden 1983 Fru Jarner Tv-film
Opfinderkontoret 1982 Medvirkende Tv-serie
En kærlighedshistorie fra provinsen 1982 Medvirkende Tv-film
Den hemmelige skuffe 1979 Medvirkende Tv-film
Matador 1978 Værtinden i Jernbanerestauranten Tv-serie
Hærværk 1977 Gæst hos Krog DK/Spillefilm
Terror 1977 Medvirkende DK/Spillefilm
Når det kniber 1977 Medvirkende Tv-film
Troubadouren 1977 Danselærerinde Tv-film
Blind makker 1976 Personalechef DK/Spillefilm
John, Alice, Peter, Susanne og lille Verner 1976 Tove Tv-serie
Jørns historie 1976 Medvirkende Tv-film
En landsbydegns dagbog 1975 Mlle Lapouce Tv-film
Spil 1974 Kvinde #1 Tv-film
Syg og munter 1974 Dame som nægter at betale Tv-film
En forglemmelse 1973 Akademimedlemmets kone Tv-film
Næsehornet 1972 Husmoder Tv-film
Smuglerne 1970 V. Jensen, bordelmutter Tv-serie
Frøken Rosita - Blomsternes sprog 1970 Tjenestepige Tv-film
Din underskrift 1969 Medvirkende Tv-film
Farvel Thomas 1968 Ulla Tv-film
Regnvejr og ingen penge 1965 Agnes Tv-serie
Krista 1965 Freja Tv-film
Nøgen 1964 Emma Tv-film
Udbetaling ved død I 1963 Medvirkende Tv-film
Udbetaling ved død II 1963 Medvirkende Tv-film
En tur i byen 1961 Medvirkende Tv-film
Hund og hund imellem 1960 Stemme U/Spillefilm
Glutterbuck 1960 Medvirkende Tv-film
Den indbildt syge 1959 Medvirkende Tv-film
Den stærkeste 1959 Medvirkende Tv-film
Den forvandlede brudgom 1956 Medvirkende Tv-film
Min datter Nelly 1955 Nelly, fru Ingeborgs plejedatter DK/Spillefilm
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412