Solveig Ersgaard

1915-1996

Instruktørassistent, manuskriptforfatter. Født 29/11 1915, død 24/4 1996 - 80 år gammel.

Solveig Ersgaard eller "Fru Solveig", som hun altid blev kaldt, var sekretær og assistent for instruktør og direktør Poul Bang på Saga Studio i Ordrup. Hun var instruktør på dokumentarfilm, men er især kendt som instruktørassistent på en lang række danske spillefilm.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Gertrud 1964 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Pigen og pressefotografen 1963 Manus DK/Spillefilm
Den rige enke 1962 Scripter DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på sjov 1962 Scripter DK/Spillefilm
Sømænd og svigermødre 1962 Manus DK/Spillefilm
Reptilicus 1961 Instruktørassistent U/Spillefilm
Charles tante 1959 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Lyssky transport gennem Danmark 1958 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Tag til marked i Fjordby 1957 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Færgekroen 1956 Instruktørassistent DK/Spillefilm
I kongens klæ'r 1954 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Enlige mødre 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Den gamle mølle på Mols 1953 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Ved Kongelunden 1953 Instruktørassistent DK/Spillefilm
En borgerpligt 1953 Instruktion DK/Reklamefilm
Rekrut 67 Petersen 1952 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Fra den gamle købmandsgård 1951 Instruktørassistent, 2. unit DK/Spillefilm
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412