Jens Dahl

/F. 1961

Instruktør, manuskriptforfatter. Født 9/1 1961. Uddannet fra Den Danske Filmskole.

Dahl skrev sammen med instruktør Nicolas Winding Refn manuskriptet til "Pusher" (1996) og har senere skrevet manuskripter til en række tv-serier og spillefilm.

Jens Dahl instruerede og skrev kortfilmen "2 piger 1 kage" (2013), som blev vist på Sundance Film Festival og vandt en Robert for bedste kortfilm. Dahl debuterede som spillefilminstruktør med dramaet "3 ting" i 2017.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
3 ting 2017 Instruktion DK/Spillefilm
QEDA 2017 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Norskov 1 2015 Manuskript Tv-serie
2 piger 1 kage 2013 Instruktion DK/Kort fiktion
Rosa Morena 2011 Manus DK/Spillefilm
Alle for én 2011 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Lulu & Leon 2009 Manus Tv-serie
Sommer 2008 Manus Tv-serie
De udvalgte 2001 Manus Tv-serie
På fremmed mark 2000 Manus DK/Spillefilm
Pusher 1996 Manus DK/Spillefilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Robert, Bedste Kort Fiktionsfilm 2014 Danmarks Film Akademi 2014 2 piger 1 kage
Robert, Bedste Kort Fiktionsfilm 2014 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2014 2 piger 1 kage
Best actress 2014 Gijon International Film Festival 2014 2 piger 1 kage
Best Screenplay 2014 Gijon International Film Festival 2014 2 piger 1 kage

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Lithuania Scanorama Film Forum 09-11-2017 3 ting
Malaga International Fantastic Film Festival 08-11-2017 3 ting
Lübeck, Nordische Filmtage 01-11-2017 3 ting
Moscow - Royal Danish Embassy 18-10-2017 3 ting
Tampere Film Festival 04-03-2015 2 piger 1 kage
Gijon International Film Festival 21-11-2014 2 piger 1 kage
Sassuolo, Ozu Short Film Festival 15-11-2014 2 piger 1 kage
Lübeck, Nordische Filmtage 29-10-2014 2 piger 1 kage
Chicago International Film Festival 09-10-2014 2 piger 1 kage
Milwaukee International Film Festival 25-09-2014 2 piger 1 kage
Malmö Nordisk Panorama 19-09-2014 2 piger 1 kage
Helsinki Film Festival 18-09-2014 2 piger 1 kage
Dokufest Prizren 16-08-2014 2 piger 1 kage
Bratislava Art Film Festival 21-06-2014 2 piger 1 kage
Palm Springs Int. Festival of Short Films 17-06-2014 2 piger 1 kage
Seattle International Film Festival 15-05-2014 2 piger 1 kage
Paris French Film Academy, César 01-05-2014 2 piger 1 kage
Tampere Film Festival 05-03-2014 2 piger 1 kage
Clermont-Ferrand Marché Du Film Court 31-01-2014 2 piger 1 kage
Danmarks Film Akademi 26-01-2014 2 piger 1 kage
Sundance Film Festival 16-01-2014 2 piger 1 kage
Odense Internationale Film Festival 26-08-2013 2 piger 1 kage
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Premiere på 3 ting (08. maj 2017)
Ny dansk film med Coster-Waldau (18. november 2015)
Dansk kortfilm til Sundance (10. december 2013)
Danske premierer uge 23-24 (03. juni 2013)
3 nye talenter på CPH PIX (09. april 2013)

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412