Peter Jørgensen

1865-1942

Skuespiller. Født 23/8 186 (Carl Peter Emanuel Jørgensen), død 17/7 1942.

Debuterede på film hos Fotorama i Århus. Omkring 1914 blev han engageret hos Nordisk Film og medvirkede der i et utal af biroller, for det meste uden kreditering. Han ses ofte som tjener! De sidste film, han medvirker i, er optagede i 1920.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Pigen fra Sydhavsøen 1922 Tjener DK/Spillefilm
Kan disse Øjne lyve? 1921 Medvirkende DK/Spillefilm
Prinsens Kærlighed 1920 Tjener DK/Spillefilm
Kærlighedsvalsen 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Det døde Skib 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Hvorledes jeg kom til Filmen 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Kærlighed overvinder Alt 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Gøglerbandens Adoptivdatter 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Lykkelandet 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Hjertetyven 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Fattigdrengen 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Konkurrencen 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Byens Herkules 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Himmelskibet 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Den firbenede Sherlock Holmes 1918 Den tibetanske gesandt DK/Kort fiktion
Testamentets Hemmelighed 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Prinsessens Tilbeder 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
I Opiumets Magt 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Klovnen 1917 Påklæderen DK/Spillefilm
Pax æterna 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Pjerrot 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Telefondamen 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Favoriten 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Fiskerlejets Datter 1917 Pastor Pagh DK/Spillefilm
Et Barnehjerte 1917 Fabrikant Cornelius DK/Spillefilm
Midnatssjælen 1917 Tjener på godset DK/Spillefilm
Under Kærlighedens Aag 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Skriget fra Djævlekløften 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Danserindens Hævn 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Kærlighedslængsel 1916 Salomon, ågerkarl DK/Spillefilm
Sønnen 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Du skal elske din Næste 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Danserindens Kærlighedsdrøm 1916 Fange nr. 12 DK/Spillefilm
Hendes Ungdomsforelskelse 1916 Joe, gammel tjener DK/Spillefilm
Mumiens Halsbaand 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Dommerens Hustru 1916 Breitenberg, partikulier DK/Spillefilm
Giftpilen 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Grubeejerens Død 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Mit Fædreland, min Kærlighed 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Evangeliemandens Liv 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Revolutionsbryllup 1915 Prosper, tjener hos Alaine DK/Spillefilm
Penge 1915 Huret, deputeret DK/Spillefilm
Trold kan tæmmes 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Godsforvalteren 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Flyttedags-Kvaler 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hans Kusine 1915 Kontorchef Berg DK/Kort fiktion
Brandmandens Datter 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Held i Uheld 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Skæbne 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
I Farens Stund 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Det evige Had 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Cowboymillionæren 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Juvelerernes Skræk 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Overfaldet i Viadukten 1915 Billy DK/Spillefilm
Tre om Een 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ungkarl og Ægtemand 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Af Elskovs Naade 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Amors Krogveje 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Endelig alene 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Arbejdet adler 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
En stærkere Magt 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Tugthusfange No. 97 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Den mystiske Fremmede 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Helvedesmaskinen 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Guldkalven 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Fædrenes Synd 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Den fjerde Dame 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Gar el Hama III 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Ægteskab og Pigesjov 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Eventyrersken 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Den nye Huslærer 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Min Ven Levy 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Man skal ikke skue Hunden paa Haarene 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ballettens Datter 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Dommeren 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Greven af Luxemburg 1910 Tjener DK/Kort fiktion
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412