Robert Schyberg

1872-1946

Skuespiller. Født 8/7 1872, død 19/12 1946 - 74 år gammel. Gift 1° i 1905 med skuespillerinde Dagny Schyberg (ægteskabet opløst), 2° i 1919 med Ingrid Jacobsen. Far til den legendariske teaterkritiker Frederik Schyberg (1905-1950) og farfar til klipperen Kasper Schyberg (f. 1935) og biografdirektør Morten Schyberg (f. 1936).

Uddannet på Det kgl. Teaters balletskole i 1888, men skiftede til den dramatiske elevskole og debuterede som skuespiller i 1891. Virkede fortrinsvist ved Dagmarteatret og Det kgl. Teater. Var involveret i en teaterskandale i 1900, hvor han på åben gade gav Edvard Brandes en lussing efter en fornærmende omtale, hvilket førte til en ublodig duel mellem de to og fængselstraf til Schyberg.

Robert Schyberg var engageret hos Nordisk Film i perioden 1912-17, men indspillede i begyndelsen af sin filmkarriere også en håndfuld film hos SRH. Hos begge selskaber spillede han fremtrædende roller, og en enkelt iscenesættelse blev det også til med "Forbryderkongens Datter (premiere 1917). Efter at have forladt teatret i 1919 pga. svigtende helbred drev han en kort overgang sit eget fotografiske atelier. I 1922 fik han biografbevillingen til Alléteatret i Charlottenlund, som han ledede til sin død. Ingrid Schyberg overtog herefter hans bevilling.

Litteratur: "Billeder paa Væggen" (memoirer), 1941. Jan Nielsen: A/S Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Prinsens Kærlighed 1920 Fyrst Theodor von Grünburg DK/Spillefilm
En ensom Kvinde 1917 Jackson, professorens assistent DK/Spillefilm
Forbryderkongens Datter 1917 Instruktion DK/Spillefilm
Naar Hjertet sælges 1917 Finansministeren DK/Spillefilm
Hjertestorme 1916 Ernst Klarskov DK/Spillefilm
Sønnen 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Spiritisten 1916 John Kinley DK/Spillefilm
For sin Dreng 1916 Joseph Simpson, bogholder DK/Spillefilm
Vaadeskudet 1916 Thomas Wintersburg, politiker DK/Spillefilm
Lotteriseddel No. 22162 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Fyrstindens Skæbne 1916 Ernesto Rée, fyrstens sekretær DK/Spillefilm
Giftpilen 1916 Retspræsidenten DK/Spillefilm
Stakkels Meta 1916 Grev von Winnigen, gesandt DK/Spillefilm
Grubeejerens Død 1916 Grubeejer Werner DK/Spillefilm
Evangeliemandens Liv 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Penge 1915 Hamelin, ingeniør, Saccards ven DK/Spillefilm
Nattens Gaade 1915 Grev Tarsis DK/Spillefilm
Den hvide Rytterske 1915 Henri Parker, dr. med. DK/Spillefilm
Detektivens Barnepige 1914 Barker, detektiv DK/Spillefilm
Ungdomssynd 1914 Ferdinand DK/Spillefilm
Opiumsdrømmen 1914 Hugo von Kauffmann DK/Spillefilm
De røvede Kanontegninger 1914 Baron Borkum, legationssekretær DK/Spillefilm
De Dødes Ø 1913 Fyrst Udo von Freundsberg DK/Spillefilm
Hvem var Forbryderen? 1913 Aage Hagen, Kurts ven DK/Spillefilm
Manden med Kappen 1913 Advokat Bang DK/Spillefilm
Dr. Gar el Hamas Flugt 1912 Dr. Watson, læge og privatdetektiv DK/Spillefilm
Spejderen 1912 Manus DK/Spillefilm
Det blaa Blod 1912 Grev Ove Sparre DK/Spillefilm
De to Brødre 1912 Dr. med. Max Clemens DK/Kort fiktion
Konfetti 1912 En ung præst DK/Spillefilm
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412