Per Holst

/F. 1939

Filmproducent. Født 28/3 1939. Startede som helt ung på Nordisk Film i reklamefilmafdelingen. I 1965 stiftede han sit eget produktionsselskab, Per Holst Film, hvor han fortsatte reklamefilmproduktionen, men også tog hul på spillefilmformatet.

Udover en lang række spillefilm har han i løbet af karrieren produceret utallige reklamefilm, kortfilm og tv-produktioner. Desuden har en række af dansk films største talenter grundlagt en filmkarriere på baggrund af opbakning og gode råd fra Per Holst, blandt andre Bille August, Nils Malmros, Morten Arnfred, Jonas Elmer og Lars von Trier.

Per Holst var direktør for Nordisk Film 1991-2002 og stiftede herefter produktionsselskaberne PH3 og Astafilm i 2002. I årene 2000 til 2005 var han bestyrelsesformand for Den Europæiske Filmhøjskole.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Sikke et cirkus 2017 Producer DK/Spillefilm
De standhaftige 2016 Producer DK/Spillefilm
Cykelmyggens far 2016 Producer Tv-dokumentar
Max Pinlig på Roskilde - nu med mor 2012 Producer DK/Spillefilm
Max Pinlig 2 2011 Producer DK/Spillefilm
Simon 2011 Producer U/Spillefilm
Broderskab 2010 Producer DK/Spillefilm
Simon & Malou 2009 Producerkonsulent DK/Spillefilm
Max Pinlig 2008 Producer DK/Spillefilm
Den sorte Madonna 2007 Producer DK/Spillefilm
Nåletræer 2007 Produktion DK/Kort fiktion
Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri 2007 Produktion DK/Spillefilm
Den grimme ælling og mig 2006 Idé DK/Spillefilm
Jan Guillous Ondskab 2003 Co-producer U/Spillefilm
Jeg er Dina 2002 Producer U/Spillefilm
Grev Axel 2001 Co-producer DK/Spillefilm
Monas verden 2001 Associate producer DK/Spillefilm
Juliane 2000 Produktion DK/Spillefilm
Bornholms stemme 1999 Produktion DK/Spillefilm
Klinkevals 1999 Produktion DK/Spillefilm
Manden med tubaen 1999 Executive producer DK/Kort fiktion
Tsatsiki, moren og politimanden 1999 Co-producer U/Spillefilm
Klinkevals - Juliane 1999 Producent Tv-serie
Janes drøm 1999 Produktion Tv-dokumentar
Strisser på Samsø 1997 Producer Tv-serie
Det store flip 1997 Produktion DK/Spillefilm
Royal blues 1997 Produktion DK/Kort fiktion
Let's Get Lost 1997 Producer DK/Spillefilm
Barbara 1997 Producer DK/Spillefilm
Jungledyret Hugo 2 - den store filmhelt 1996 Produktion DK/Spillefilm
Aberne og det hemmelige våben 1995 Producer DK/Spillefilm
Lærerinden 1995 Producent DK/Spillefilm
Flemming og Berit 1994 Producer Tv-serie
Jungledyret 1993 Producer DK/Spillefilm
Kærlighedens smerte 1992 Produktion DK/Spillefilm
Møv og Funder 1991 Produktion DK/Spillefilm
Casanova 1990 Produktion DK/Spillefilm
Fuglekrigen i Kanøfleskoven 1990 Produktion DK/Spillefilm
Sirup 1990 Produktion DK/Spillefilm
Århus by Night 1989 Produktion DK/Spillefilm
Huller i suppen 1988 Produktion DK/Spillefilm
Rødtotterne og Tyrannos 1988 Produktion DK/Spillefilm
Pelle Erobreren 1987 Producent DK/Spillefilm
Flamberede hjerter 1986 Produktion DK/Spillefilm
Ofelia kommer til byen 1985 Produktion DK/Spillefilm
Walter og Carlo - op på fars hat 1985 Instruktion DK/Spillefilm
Robotten er blød 1985 Manus DK/Dokumentarfilm
Drengen der forsvandt 1984 Produktion DK/Spillefilm
Forbrydelsens element 1984 Executive producer DK/Spillefilm
Tro, håb og kærlighed 1984 Produktion DK/Spillefilm
Fremtidens børn 1984 Produktion DK/Dokumentarfilm
Skønheden og udyret 1983 Produktion DK/Spillefilm
Zappa 1983 Produktion DK/Spillefilm
Kundskabens træ 1981 Produktion DK/Spillefilm
Kaptajn Klyde og hans venner vender tilbage 1980 Instruktion DK/Spillefilm
Slægten 1978 Medvirkende DK/Spillefilm
Afskedens time 1973 Instruktion DK/Spillefilm
Robin Hood 1973 Instruktør (dansk version) U/Spillefilm
Bennys badekar 1971 Produktion DK/Kort fiktion
Flygtning 1963 Produktion DK/Dokumentarfilm
Inden for murene - en film om Berlingske Annoncecenter Manus DK/Dokumentarfilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Robert, YouBio Publikumprisen Bedste Børnefilm:
Lotte Svendsen
2013 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2013 Max Pinlig på Roskilde - nu med mor
Jury Award:
Nicolo Donato
2011 Bangalore Queer Film Festival 2011 Broderskab
Juryens Special Pris 2010 MiFo 2010 Broderskab
Bedste Film 2010 Kiev Molodist Int. Film Festival 2010 Broderskab
Bedste Film 2010 Antwerpen European Youth FF of Flanders 2010 Max Pinlig
Bedste Film 2009 Rome International Film Festival 2009 Broderskab
Den Gyldne Sommerfugl 2009 Rome International Film Festival 2009 Broderskab
Bedste Mandlige Skuespiller:
David Dencik
2009 Tallinn Black Nights Film Festival 2009 Broderskab
Robert, Bedste børne- og familiefilm 2009 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2009 Max Pinlig
Speciel Omtale, Børn 2009 Berlinale 2009 Max Pinlig
Hovedpris - De gyldne sutsko:
Lotte Svendsen
2009 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2009 Max Pinlig
Vis alle

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Pittsfield, Berkshire Int. Film Festival 01-06-2017 De standhaftige
Würzburg International Film Weekend 26-01-2017 De standhaftige
Lithuania Scanorama Film Forum 03-11-2016 De standhaftige
Lübeck, Nordische Filmtage 02-11-2016 De standhaftige
Kiev Molodist Int. Film Festival 22-10-2016 De standhaftige
Moscow EFP Westwind FF 20-10-2016 De standhaftige
Chicago International Film Festival 13-10-2016 De standhaftige
New York Film Society of Lincoln Center 20-02-2015 Århus by Night
New York Film Society of Lincoln Center 20-02-2015 Kundskabens træ
Evreux Education Film Festival 02-12-2014 Kundskabens træ
Santiago de Compostela Cineuropa International Film Festival 05-11-2014 Århus by Night
Santiago de Compostela Cineuropa International Film Festival 05-11-2014 Kundskabens træ
Zagreb Film Festival 19-10-2014 Max Pinlig
Basel, Stadtkino Basel 28-05-2014 Århus by Night
Basel, Stadtkino Basel 28-05-2014 Kundskabens træ
Moscow - Royal Danish Embassy 23-04-2014 Århus by Night
Moscow - Royal Danish Embassy 23-04-2014 Kundskabens træ
Rotterdam, International Film Festival 22-01-2014 Århus by Night
Rotterdam, International Film Festival 22-01-2014 Kundskabens træ
Chemnitz Schlingel Children's Film Festival 14-10-2013 Max Pinlig på Roskilde - nu med mor
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 27-05-2013 Max Pinlig på Roskilde - nu med mor
Reykjavik Film Festival 27-09-2012 Max Pinlig 2
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 27-05-2012 Max Pinlig 2
Kristiansand International Children's Film Festival 24-04-2012 Max Pinlig 2
Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 25-09-2011 Max Pinlig 2
Barcelona Mostra Lambda Gay and Lesbian Festival 28-06-2011 Broderskab
Stockholm Cinemateket, Svenska Filminstitutet 21-03-2011 Broderskab
Bangalore Queer Film Festival 26-02-2011 Broderskab
Lithuania Scanorama Film Forum 11-11-2010 Broderskab
Brisbane International Film Festival 04-11-2010 Broderskab
Kiev Molodist Int. Film Festival 23-10-2010 Broderskab
Sao Paulo Int. Film Festival 21-10-2010 Broderskab
Hamburg Lesbian and Gay film festival. 19-10-2010 Broderskab
Out in Africa 14-10-2010 Broderskab
Helsinki Film Festival 16-09-2010 Broderskab
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 18-08-2010 Broderskab
Melbourne Film Festival 23-07-2010 Broderskab
Durban International Film Festival 22-07-2010 Broderskab
Jerusalem Int. Film Festival 08-07-2010 Broderskab
Taipei Film Festival 25-06-2010 Broderskab
Sydney Film Festival 02-06-2010 Broderskab
Transilvania International Film Festival 28-05-2010 Broderskab
Seattle International Film Festival 20-05-2010 Broderskab
TIFF Kids 17-04-2010 Max Pinlig
Hong Kong International Film Festival 21-03-2010 Broderskab
London Lesbian and Gay Film Festival 17-03-2010 Broderskab
Guadalajara Film Festival 12-03-2010 Broderskab
Jameson Dublin International Film Festival 18-02-2010 Broderskab
Antwerpen European Youth FF of Flanders 13-02-2010 Max Pinlig
Istanbul Festival of Independent Films 11-02-2010 Broderskab
Göteborg International Film Festival 29-01-2010 Broderskab
Palm Springs International Film Festival 05-01-2010 Broderskab
Tallinn Black Nights Film Festival 27-11-2009 Broderskab
London Children's Film Festival 21-11-2009 Max Pinlig
Gijon International Film Festival 19-11-2009 Max Pinlig
Vienna International Children's Film Festival 14-11-2009 Max Pinlig
Lübeck, Nordische Filmtage 04-11-2009 Broderskab
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 20-10-2009 Max Pinlig
Amsterdam Cinekid 18-10-2009 Max Pinlig
Rome International Film Festival 15-10-2009 Broderskab
London Film Festival 14-10-2009 Max Pinlig
Reykjavik Film Festival 17-09-2009 Max Pinlig
Culture around the Baltic Sea 01-09-2009 Bornholms stemme
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 24-08-2009 Max Pinlig
Espoo Ciné International Film Festival 21-08-2009 Max Pinlig
Giffoni Film Festival 12-07-2009 Max Pinlig
Seoul International Youth Film Festival 09-07-2009 Max Pinlig
Hong Kong, International Children's Film Carnival 03-07-2009 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Munich International Film Festival 26-06-2009 Max Pinlig
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 31-05-2009 Max Pinlig
Kristiansand International Children's Film Festival 27-04-2009 Max Pinlig
Halifax, ViewFinders: International FF for Youth 21-04-2009 Max Pinlig
Stockholm Film Festival Junior 20-04-2009 Max Pinlig
Riga Arsenals 04-04-2009 Max Pinlig
Montreal International Children's Film festival 28-02-2009 Max Pinlig
New York BAMKids FF 26-02-2009 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Berlinale 05-02-2009 Max Pinlig
Lübeck, Nordische Filmtage 29-10-2008 Kundskabens træ
Chicago Int. Children's Film Festival 23-10-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 28-09-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 22-08-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 09-06-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
London Barbican Centre 10-05-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Istanbul TURSAK Childrens Film Festival 25-04-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Kristiansand International Children's Film Festival 22-04-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Vilnius International Film Festival 03-04-2008 Den sorte Madonna
Malmö, BUFF 11-03-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Lyon Cartoon Movie 05-03-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Canberra International Film Festival 24-10-2007 Den sorte Madonna
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 21-03-2007 Kundskabens træ
Toronto Harbourfront Super Danish 22-10-2004 Bornholms stemme
Creteil, Festival Films De Femmes 21-03-2003 Bornholms stemme
Jyväskylä, Nordic Glory Festival Association 14-11-2002 Bornholms stemme
Sandnes FaBu Int'l Film Festival 11-11-2002 Kundskabens træ
Reykjavik Danish Film Festival 19-01-2001 Klinkevals
Ghent Danish Focus 10-10-2000 Klinkevals
Klaipeda Baltic Fiesta 16-08-2000 Klinkevals
Brussells SHAPE Danish National Day 13-06-2000 Klinkevals
Cannes, Festival de 10-05-2000 Klinkevals
Singapore Danish Film Festival 01-04-2000 Klinkevals
Malmö, BUFF 21-01-1988 Klinkevals
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

En særlig evne (27. marts 2014)

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412