Thomas Borch Nielsen

/F. 1963

Instruktør og visual effects artist, født 1963. Har oprindeligt studeret filmvidenskab på Københavns Universitet.

Startede sin karriere i filmbranchen i 1986 som produktionsleder på en del af den stort anlagte tegnefilm "Valhalla". Året efter begyndte han at arbejde med computeranimation og lavede fra 1988 bl.a. reklamefilm til TV2, men også musikvideoer. Har leveret visual effects til mere end 30 spillefilm.

Som filminstruktør har han favnet bredt. Debuterede med en science fiction-film i 1998, dernæst fulgte en adventure-børnefilm af mere traditionelt tilsnit i 2001 og siden en groovy animationsfilm om dansende orme. "Disco ormene" (2008) blev udtaget til Toronto International Film Festival og har været vist i en lang række lande, bl.a. i Polen, hvor den har haft stor succes i biograferne.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Skyggedyret 2013 Producer DK/Kort fiktion
Marco Macaco 2012 Stemme DK/Spillefilm
Will-Bot - ven eller fjende 2011 Manus DK/Kort fiktion
Disco ormene 2008 Instruktion DK/Spillefilm
Fakiren fra Bilbao 2004 Visual effects DK/Spillefilm
Strings 2004 VFX-producer DK/Spillefilm
Ørkenens juvel 2001 Instruktion DK/Spillefilm
Dykkerne 2000 VFX-supervisor DK/Spillefilm
Bornholms stemme 1999 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Skyggen 1998 Instruktion DK/Spillefilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
2. Bedste Film 2010 Cairo International Children's Film Festival 2010 Disco ormene
Bedste Spillefilm 2009 Buenos Aires IFF for Children and Youth 2009 Disco ormene
Bedste Animation 2009 Buenos Aires IFF for Children and Youth 2009 Disco ormene

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Short Shorts Film Festival & Asia, Tokyo 01-06-2017 Skyggedyret
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 30-11-2014 Skyggedyret
Fredrikstad Animation Festival 06-11-2014 Skyggedyret
Thessaloniki International Film Festival 31-10-2014 Skyggedyret
Viborg Animation Festival 30-09-2014 Skyggedyret
Kulturmøde Mors 21-08-2014 Skyggedyret
Seoul International Youth Film Festival 21-08-2014 Skyggedyret
Stuttgart International Animation Film Festival 22-04-2014 Skyggedyret
Malmö, BUFF 10-03-2014 Skyggedyret
Göteborg International Film Festival 24-01-2014 Skyggedyret
Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 22-09-2013 Marco Macaco
BUSTER 05-09-2013 Skyggedyret
Odense Internationale Film Festival 26-08-2013 Skyggedyret
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 27-05-2013 Marco Macaco
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 10-04-2013 Marco Macaco
Göteborg International Film Festival 25-01-2013 Marco Macaco
Waterloo Festival for Animated Cinema 15-11-2012 Marco Macaco
Lithuania Scanorama Film Forum 08-11-2012 Marco Macaco
Sevilla Festival de Cine 02-11-2012 Marco Macaco
Belfast Cinemagic 05-10-2012 Marco Macaco
Reykjavik Film Festival 27-09-2012 Marco Macaco
Palo Alto International Film Festival 27-09-2012 Marco Macaco
BUSTER 13-09-2012 Marco Macaco
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 27-08-2010 Disco ormene
Belfast Cinemagic 05-05-2010 Disco ormene
Cairo International Children's Film Festival 04-03-2010 Disco ormene
Antwerpen European Youth FF of Flanders 13-02-2010 Disco ormene
Belfast Cinemagic 18-11-2009 Disco ormene
Buenos Aires IFF for Children and Youth 03-09-2009 Disco ormene
Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 08-06-2009 Disco ormene
Sydney Film Festival 03-06-2009 Disco ormene
Kristiansand International Children's Film Festival 27-04-2009 Disco ormene
Halifax, ViewFinders: International FF for Youth 21-04-2009 Disco ormene
London Barbican Centre 04-04-2009 Disco ormene
American Film Market (AFM) 05-11-2008 Disco ormene
London Film Festival 15-10-2008 Disco ormene
Toronto International Film Festival 04-09-2008 Disco ormene
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412