Daniel Dencik

/F. 1972

Klipper, instruktør, forfatter. Født 1972 i Sverige.

Har modtaget diverse filmpriser og legater, blandt andet Nat & Dags Københavnerpris for Årets bedste litteratur, Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat, festivalprisen ved Jerusalem Film Festival og Robertnominering for bedste klipper. Michael Madsens dokumentarfilm "Into Eternity" (klip) blev belønnet med Best International Editing ved Documentary Edge Awards i 2011, og Frederikke Aspöcks "Labrador" (manus) blev udtaget til Cannes og vandt hovedprisen ved Marrakech filmfestival i 2011.

Dencik debuterede som dokumentarfilminstruktør i 2012 med "Moon Rider" og som spillefilminstruktør i 2015 med "Guldkysten".

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Skyggen af en helt 2015 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Guldkysten 2015 Instruktion DK/Spillefilm
Ekspedition - De fem kortfilm 2014 Instruktion Dokumentarserie
Ekspeditionen til verdens ende 2013 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Tal R: The Virgin 2013 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Labrador 2012 Manus DK/Spillefilm
Moon rider 2012 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Into eternity 2010 Klip DK/Dokumentarfilm
Blekingegade 2010 Niels Jørgensen Tv-serie
Diplomacy - the responsibility to protect 2008 Klip DK/Dokumentarfilm
...og det var Danmark 2008 Manus DK/Dokumentarfilm
Uden for kærligheden 2007 Manus DK/Spillefilm
Out 2006 Instruktion DK/Kort fiktion
Voksne mennesker 2005 Klip DK/Spillefilm
Happy now 2004 Klip DK/Kort fiktion
Annas dag 2003 Klip DK/Kort fiktion
Nói albinói 2003 Klip U/Spillefilm
Lost Weekend 1999 Klip DK/Kort fiktion
De ydmygede 1998 Klip DK/Dokumentarfilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Grand Prix 2013 Trento Int. Film festival of Mountains 2013 Ekspeditionen til verdens ende
Juryens pris for bedste internationale dokumentar 2013 Leuven, Docville 2013 Ekspeditionen til verdens ende
Special Mention 2013 Camden Int. Film Festival 2013 Ekspeditionen til verdens ende
Miljø Prisen 2013 Reykjavik Film Festival 2013 Ekspeditionen til verdens ende
Kvindelige fængselsindsattes pris 2013 Montreal, Rencontres Int. du Documentaire 2013 Ekspeditionen til verdens ende
REEL TALENT AWARD:
Daniel Dencik
2012 CPH:DOX 2012 Moon rider

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Waterloo Historic Film Festival 20-10-2016 Guldkysten
Cleveland International Film Festival 30-04-2016 Guldkysten
Miami International Film festival 04-03-2016 Guldkysten
Chennai International Film Festival 10-12-2015 Guldkysten
Torino International Film Festival 20-11-2015 Guldkysten
Stockholm International Film Festival 11-11-2015 Guldkysten
Lithuania Scanorama Film Forum 05-11-2015 Guldkysten
Lübeck, Nordische Filmtage 04-11-2015 Guldkysten
Moscow EFP Westwind FF 21-10-2015 Guldkysten
Adelaide International Film Festival 15-10-2015 Guldkysten
London Film Festival 07-10-2015 Guldkysten
Reykjavik Film Festival 24-09-2015 Guldkysten
Bergen International Film festival 23-09-2015 Guldkysten
Helsinki Film Festival 17-09-2015 Guldkysten
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 15-08-2015 Guldkysten
Karlovy Vary International Film Festival 03-07-2015 Guldkysten
München Documentary Festival 07-05-2015 Moon rider
München Documentary Festival 07-05-2015 Moon rider
ZagrebDox 23-02-2014 Ekspeditionen til verdens ende
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 10-12-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Braunschweig International Film Festival 27-11-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Montreal, Rencontres Int. du Documentaire 13-11-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Leeds Int. Film Festival 08-11-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Lithuania Scanorama Film Forum 07-11-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Leeuwarden Noordelijk Film Festival 06-11-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Leeuwarden Noordelijk Film Festival 06-11-2013 Moon rider
Leeuwarden Noordelijk Film Festival 06-11-2013 Moon rider
Warsaw, Danish Embassy 01-11-2013 Moon rider
Warsaw, Danish Embassy 01-11-2013 Moon rider
Lübeck, Nordische Filmtage 30-10-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Bergen International Film festival 23-10-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Bergen International Film festival 23-10-2013 Moon rider
Bergen International Film festival 23-10-2013 Moon rider
Adelaide International Film Festival 10-10-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Sydney Antenna International Documentary Film Festival 02-10-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Reykjavik Film Festival 26-09-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Vancouver International Film Festival 26-09-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Camden Int. Film Festival 26-09-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Camden Int. Film Festival 26-09-2013 Moon rider
Camden Int. Film Festival 26-09-2013 Moon rider
Malmö Nordisk Panorama 20-09-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Dokufest Prizren 17-08-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Dokufest Prizren 17-08-2013 Moon rider
Dokufest Prizren 17-08-2013 Moon rider
Poznan Transatlantyk Int. Film & Music Festival 02-08-2013 Moon rider
Poznan Transatlantyk Int. Film & Music Festival 02-08-2013 Moon rider
Moscow, My Planete Film Festival 01-08-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Traverse City Film Festival 30-07-2013 Ekspeditionen til verdens ende
München International Film Festival 28-06-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Karlovy Vary International Film Festival 28-06-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Karlovy Vary International Film Festival 28-06-2013 Moon rider
Karlovy Vary International Film Festival 28-06-2013 Moon rider
SilverDocs AFI Documentary Festival 19-06-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Los Angeles Film Festival 13-06-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Telluride Mountain Film 24-05-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Warszawa, Against Gravity 10-05-2013 Ekspeditionen til verdens ende
München Documentary Festival 08-05-2013 Moon rider
München Documentary Festival 08-05-2013 Moon rider
Leuven, Docville 03-05-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Trento Int. Film festival of Mountains 27-04-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Jeonju International Film Festival 26-04-2013 Moon rider
Jeonju International Film Festival 26-04-2013 Moon rider
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 25-04-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Nyon, Visions du Réel 19-04-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Trondheim Kosmorama International Film Festival 15-04-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Trondheim Kosmorama International Film Festival 15-04-2013 Moon rider
Trondheim Kosmorama International Film Festival 15-04-2013 Moon rider
Durham, Full Frame 04-04-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Thessaloniki Documentary Festival 15-03-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Columbia, True/False Film Festival 28-02-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Göteborg International Film Festival 25-01-2013 Ekspeditionen til verdens ende
Plus Camerimage Torun 24-11-2012 Moon rider
Plus Camerimage Torun 24-11-2012 Moon rider
Stockholm International Film Festival 07-11-2012 Moon rider
Stockholm International Film Festival 07-11-2012 Moon rider
CPH:DOX 01-11-2012 Moon rider
CPH:DOX 01-11-2012 Moon rider
Lübeck, Nordische Filmtage 31-10-2012 Moon rider
Lübeck, Nordische Filmtage 31-10-2012 Moon rider
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412