Birgitte Stærmose

/F. 1963

Instruktør. Født 18/10 1963. Uddannet Master of Fine Arts fra Temple University.

Stærmose spillefilmdebuterede med "Værelse 304" (2011) for hvilken hun modtog prisen for Bedste instruktør ved Aubagne Filmfestivalen i 2013. Dokumentarfilmen "Ønskebørn" (2009), med iscenesatte monologer skrevet af Peter Asmussen og fremført af gadebørn fra Prishtina, Kosovo, vandt flere internationale priser - heriblandt en Special Mention på Berlinalen og en Robert for Bedste korte dokumentar i 2010.

Stærmose har også instrueret flere episoder af tv-serien "Norskov" (2015) samt spillefilmen "Darling" (2017).

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
QEDA 2017 Instruktørkonsulent DK/Spillefilm
Darling 2017 Instruktion DK/Spillefilm
Idealisten 2015 Manuskript DK/Spillefilm
Norskov 1 2015 Instruktion Tv-serie
Værelse 304 2011 Instruktion DK/Spillefilm
Ønskebørn 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Sophie 2006 Instruktion DK/Kort fiktion
Istedgade 2006 Instruktion DK/Kort fiktion
Mit Danmark - film nr. 2 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Små skred 2003 Instruktion DK/Kort fiktion
Se mig nu 2001 Instruktion DK/Kort fiktion
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Best Director:
Birgitte Stærmose
2013 Aubagne International Film Festival 2013 Værelse 304
Special Mention:
Jocelyn Pook
2011 Karlovy Vary International Film Festival 2011 Værelse 304
Special Jury Mention:
Birgitte Stærmose
2011 Pristina Int. Film Festival 2011 Værelse 304
1. Pris, Bedste Instruktør:
Birgitte Stærmose
2011 Batumi International Arthouse Film Festival 2011 Værelse 304
Silver Horseshoe 2011 Aster Fest Makedonien 2011 Ønskebørn
Special Mention 2010 Berlinale 2010 Ønskebørn
Nomineret til European Film Awards 2010 Rotterdam, International Film Festival 2010 Ønskebørn
Prix de la jeunes 2010 Festival du cinema de Brive 2010 Ønskebørn
Special Mention 2010 Melbourne Film Festival 2010 Ønskebørn
Nomineret til Bedste europæiske kortiflm 2010 Berlin European Film Academy Awards 2010 Ønskebørn
Best Short Fiction 2010 Stockholm International Film Festival 2010 Ønskebørn
Special Mention:
Marek Septimus Wieser
2010 Plus Camerimage Torun 2010 Ønskebørn
Bedste Kort Dokumentar Film 2010 Tirana International Film Festival 2010 Ønskebørn
ARTE Kurzfilmpreis:
Birgitte Stærmose
2007 Dresden Film Festival 2007 Sophie
Bedste Kort Fiktionsfilm:
Birgitte Stærmose
2004 Bratislava Art Film Festival 2004 Små skred
Prix UIP 2003 Edinburgh International Film Festival 2003 Små skred
Nominated 2003 Berlin European Film Academy Awards 2003 Små skred
Vis alle

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Trondheim Kosmorama International Film Festival 05-11-2017 Darling
Lübeck, Nordische Filmtage 01-11-2017 Darling
Warsaw International Film Festival 13-10-2017 Darling
London Film Festival 04-10-2017 Darling
Aubagne International Film Festival 18-03-2013 Værelse 304
Aubagne International Film Festival 18-03-2013 Værelse 304
Thessaloniki International Short Film Festival 12-12-2012 Sophie
Thessaloniki International Short Film Festival 12-12-2012 Sophie
Arctic Film Festival "Polar Lights" in Murmansk 11-11-2012 Værelse 304
Arctic Film Festival "Polar Lights" in Murmansk 11-11-2012 Værelse 304
Geneve, Tous Ecrans Film Festival 02-11-2012 Værelse 304
Geneve, Tous Ecrans Film Festival 02-11-2012 Værelse 304
Espoo Ciné International Film Festival 17-08-2012 Værelse 304
Espoo Ciné International Film Festival 17-08-2012 Værelse 304
Galway International Film Festival, Film Fleadh 10-07-2012 Værelse 304
Galway International Film Festival, Film Fleadh 10-07-2012 Værelse 304
Rome Independent Film Festival 12-04-2012 Værelse 304
Rome Independent Film Festival 12-04-2012 Værelse 304
Guadalajara Film Festival 02-03-2012 Værelse 304
Guadalajara Film Festival 02-03-2012 Værelse 304
Göteborg International Film Festival 27-01-2012 Værelse 304
Göteborg International Film Festival 27-01-2012 Sophie
Göteborg International Film Festival 27-01-2012 Sophie
Göteborg International Film Festival 27-01-2012 Værelse 304
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 06-01-2012 Værelse 304
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 06-01-2012 Værelse 304
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 10-11-2011 Værelse 304
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 10-11-2011 Værelse 304
Arras International Film Festival 04-11-2011 Værelse 304
Arras International Film Festival 04-11-2011 Værelse 304
Kiev Molodist Int. Film Festival 22-10-2011 Værelse 304
Kiev Molodist Int. Film Festival 22-10-2011 Værelse 304
Zagreb Film Festival 16-10-2011 Værelse 304
Zagreb Film Festival 16-10-2011 Værelse 304
Pristina Int. Film Festival 22-09-2011 Værelse 304
Pristina Int. Film Festival 22-09-2011 Værelse 304
Batumi International Arthouse Film Festival 17-09-2011 Værelse 304
Batumi International Arthouse Film Festival 17-09-2011 Værelse 304
Karlovy Vary International Film Festival 01-07-2011 Værelse 304
Karlovy Vary International Film Festival 01-07-2011 Værelse 304
Aster Fest Makedonien 27-05-2011 Ønskebørn
Brussels Short Film Festival 28-04-2011 Ønskebørn
Columbia, True/False Film Festival 03-03-2011 Ønskebørn
Clermont Ferrand Tabakalera 23-02-2011 Ønskebørn
Clermont-Ferrand Festival Du Court Metrage 04-02-2011 Ønskebørn
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 25-01-2011 Ønskebørn
Berlin European Film Academy Awards 01-12-2010 Ønskebørn
Plus Camerimage Torun 27-11-2010 Ønskebørn
Bucharest Experimental Film Festival EXPIFF 2010 24-11-2010 Ønskebørn
Stockholm International Film Festival 17-11-2010 Ønskebørn
Brest, Festival Européen du Film Court 08-11-2010 Sophie
Brest, Festival Européen du Film Court 08-11-2010 Sophie
Reykjavik Film Festival 30-10-2010 Ønskebørn
Ljubljana, City of Women Festival 08-10-2010 Ønskebørn
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 01-10-2010 Ønskebørn
Bergen Nordisk Panorama 24-09-2010 Ønskebørn
BUSTER 09-09-2010 Ønskebørn
Odense Internationale Film Festival 23-08-2010 Ønskebørn
Sarajevo Film Festival 23-07-2010 Ønskebørn
Melbourne Film Festival 23-07-2010 Ønskebørn
Kristiansand International Children's Film Festival 27-04-2010 Ønskebørn
Lisboa International Independent Film Festival 22-04-2010 Ønskebørn
Festival du cinema de Brive 21-04-2010 Ønskebørn
ZagrebDox 28-02-2010 Ønskebørn
Berlinale 11-02-2010 Ønskebørn
Rotterdam, International Film Festival 27-01-2010 Ønskebørn
CPH:DOX 06-11-2009 Ønskebørn
Future Shorts 13-02-2009 Sophie
Future Shorts 13-02-2009 Sophie
Lithuania Scanorama Film Forum 13-11-2008 Sophie
Lithuania Scanorama Film Forum 13-11-2008 Sophie
Birds Eye View Film Festival 06-03-2008 Sophie
Birds Eye View Film Festival 06-03-2008 Sophie
Oporto, Fantasporto 25-02-2008 Sophie
Oporto, Fantasporto 25-02-2008 Sophie
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 05-01-2008 Sophie
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 05-01-2008 Sophie
Laterna Nordica 01-11-2007 Sophie
Laterna Nordica 01-11-2007 Sophie
Lübeck, Nordische Filmtage 31-10-2007 Sophie
Lübeck, Nordische Filmtage 31-10-2007 Sophie
LA Shorts Fest 05-09-2007 Sophie
LA Shorts Fest 05-09-2007 Sophie
Palm Springs Int. Festival of Short Films 23-08-2007 Sophie
Palm Springs Int. Festival of Short Films 23-08-2007 Sophie
Dokufest Prizren 06-08-2007 Sophie
Dokufest Prizren 06-08-2007 Sophie
Melbourne Film Festival 25-07-2007 Sophie
Melbourne Film Festival 25-07-2007 Sophie
Taipei Film Festival 22-06-2007 Sophie
Taipei Film Festival 22-06-2007 Sophie
Dresden Film Festival 17-04-2007 Sophie
Dresden Film Festival 17-04-2007 Sophie
New York New Directors/New Films 21-03-2007 Sophie
New York New Directors/New Films 21-03-2007 Sophie
Future Shorts 30-01-2007 Sophie
Future Shorts 30-01-2007 Sophie
Sundance Film Festival 18-01-2007 Sophie
Sundance Film Festival 18-01-2007 Sophie
Aarhus, Nordisk Panorama 22-09-2006 Sophie
Aarhus, Nordisk Panorama 22-09-2006 Sophie
Solothurn Film Festival 24-01-2005 Små skred
Solothurn Film Festival 24-01-2005 Små skred
Sydney World of Women Film Festival 22-10-2004 Små skred
Sydney World of Women Film Festival 22-10-2004 Små skred
Umeå Festival 16-09-2004 Små skred
Umeå Festival 16-09-2004 Små skred
Palm Springs Int. Festival of Short Films 31-08-2004 Små skred
Palm Springs Int. Festival of Short Films 31-08-2004 Små skred
Zagreb Motovun Film Festival 26-07-2004 Små skred
Zagreb Motovun Film Festival 26-07-2004 Små skred
Bratislava Art Film Festival 18-06-2004 Små skred
Bratislava Art Film Festival 18-06-2004 Små skred
Creteil, Festival Films De Femmes 12-03-2004 Små skred
Creteil, Festival Films De Femmes 12-03-2004 Små skred
Tampere Film Festival 03-03-2004 Små skred
Tampere Film Festival 03-03-2004 Små skred
Paris Festival de Programmes Audiovisuels. FIPA 20-01-2004 Små skred
Paris Festival de Programmes Audiovisuels. FIPA 20-01-2004 Små skred
Berlin European Film Academy Awards 06-12-2003 Små skred
Berlin European Film Academy Awards 06-12-2003 Små skred
Curzon Soho 29-11-2003 Små skred
Curzon Soho 29-11-2003 Små skred
Gijon International Film Festival 20-11-2003 Små skred
Gijon International Film Festival 20-11-2003 Små skred
Berlin Bewegliche Ziele, Interfilm Festival 04-11-2003 Små skred
Berlin Bewegliche Ziele, Interfilm Festival 04-11-2003 Små skred
Ghent Flanders Int. Film Festival 07-10-2003 Små skred
Ghent Flanders Int. Film Festival 07-10-2003 Små skred
BUSTER 23-09-2003 Små skred
BUSTER 23-09-2003 Små skred
Enzimi Festival Roma 12-09-2003 Små skred
Enzimi Festival Roma 12-09-2003 Små skred
Edinburgh International Film Festival 13-08-2003 Små skred
Edinburgh International Film Festival 13-08-2003 Små skred
Odense Internationale Film Festival 11-08-2003 Små skred
Odense Internationale Film Festival 11-08-2003 Små skred
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Premiere på Darling (18. oktober 2017)

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412