Peter Albrechtsen

Lyddesigner, musik-supervisor og skribent. Født 3/7 1976. Uddannet tonemester fra Den Danske Filmskole i 2001.

Peter Albrechtsen voksede op i et hjem med klaver, klassisk musik og Beatles-plader. Han spillede klassisk klaver fra barnsben og som teenager i rockorkestre.

Albrechtsen var elev på Den Europæiske Filmhøjskole 1995-1996. Det var her, han opdagede, at han ville lave filmlyd, og han spenderede utallige nattetimer i skolens lydstudie. På filmhøjskolen mødte han også instruktør Christina Rosendahl, som han har arbejdet sammen med siden. Hans første film i spillefilmslængde var Rosendahls dokumentarfilm "Stjernekigger" (2002).

Som lyddesigner på en lang række spillefilm har han blandt andet gjort sig bemærket med Simon Stahos "Dag og nat" (2003), Kaspar Munks "You & Me Forever" (2012), Fenar Ahmads "Ækte Vare" (2014) og Bo Mikkelsens "Sorgenfri" (2016), som alle er blevet nomineret til en Robert for bedste lyd. Han har også arbejdet som B-tonemester på en række store spillefilm som Lars von Triers "Antichrist" (2009) og Niels Arden Oplevs "Mænd der hader kvinder" (2009).

I 2016 modtog han både en Robert og en Sær-Bodil for "sit entusiastiske og dygtige lydarbejde på danske film" for arbejdet med lyddesignet i Christina Rosendahls "Idealisten". For samme film blev han præmieret af Statens Kunstfond med håb om, at "han vil fortsætte sit exceptionelle, entusiastiske, nørdede og vanvittigt dygtige arbejde med film og lyd."

Mindst ligeså aktiv har Albrechtsen været på dokumentarfronten, hvor han har arbejde på danske og internationale festivalfavoritter som Lise Birk Pedersens "Putins kys" (2012), Lauren Greenfields "Dronningen af Versailles" (2012), Bill Morrisons "The Miners' Hymns" (2010), Katja Gauriloffs "Canned Dreams" (2011), David Alvarado og Jason Sussbergs "Bill Nye: Science Guy", som han mixede på George Lucas' Skywalker Ranch i Californien, og Michael Madsens "Besøget", der var specielt udvalgt til IDFA i 2015 på grund af filmens lyddesign. I 2012 modtog han CPH:DOXs lydpris Sonic Dox Award for sit arbejde på Camilla Magids "White Black Boy".

Gennem årene har Peter Albrechtsen arbejdet på en del internationale produktioner. Blandt de mest omtalte er Juho Kuosmanens finske "Den lykkeligste dag i Olli Mäkis liv" (2016), som vandt Un Certain Regard på Cannes Film Festival 2016, Ralitza Petrovas bulgarske "Godless" (2016), der modtog hovedpræmien på Locarno International Film Festival 2016 og et væld af andre festivalpriser, samt Pål Sletaunes "Babycall" (2011), som modtog en norsk Amanda for bedste lyd i 2012. I 2017 hjalp han med supplerende lydeffekter til både Christopher Nolans "Dunkirk" og Joachim Triers "Thelma".

Udover lydarbejdet er Peter Albrecthsen en flittig og passioneret formidler af sit fag. Han har undervist på Den Danske Filmskole, Sonic College i Haderslev og The Animation Workshop i Viborg og holdt foredrag om filmlyd på blandt andet IDFA i Amsterdam, Doc House i London, South by Southwest i Texas og filmfestivalen Ambulante i Colombia.

Han arbejdede som musikskribent og senere også filmanmelder på Ekstra Bladet fra 1996-2012 og har skrevet for magasiner som Gaffa, Soundvenue, Wild, Mifune og Citadel. Har siden 2016 haft en fast klumme i Politiken om filmlyd og var radiovært på filmmusikprogrammet P2 Soundtrack på Danmarks Radio i 2015 og 2016. I 2016 og 2017 lavede han lyddesign på de roste radiofortællinger "Rystelsen" og "Equinox 1985".

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Slette omstændigheder 2018 Lyd DK/Dokumentarfilm
I det lukkede rum 2018 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Land of the Free 2017 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
QEDA 2017 Lyddesign DK/Spillefilm
Underverden 2017 Lyddesign DK/Spillefilm
Dan Dream 2017 Lydkonsulent DK/Spillefilm
Den anden side 2017 Lyd DK/Dokumentarfilm
Hjertestart 2017 Lyddesign og mix U/Spillefilm
Vold i kærlighedens navn 2017 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
The Distant barking of Dogs 2017 Lyddesign og mix DK/Dokumentarfilm
Sorgenfri 2016 Lyddesign DK/Spillefilm
The Model 2016 Lyddesign DK/Spillefilm
Tutti a casa - Al magt til folket? 2016 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Swinger 2016 Lyddesign DK/Spillefilm
Vi er Jens Jensen 2016 Lyddesign Tv-dokumentar
Godless 2016 Lyddesign U/Spillefilm
Vi er Kirsten Jensen 2016 Lyd Tv-dokumentar
Mother's Wish 2015 Lyddesign U/Dokumentarfilm
Besøget 2015 Lyd DK/Dokumentarfilm
Idealisten 2015 Lyddesign DK/Spillefilm
Lang historie kort 2015 Musikkonsulent DK/Spillefilm
Fremtidsvej 2015 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Bjerget 2015 Lyddesign U/Spillefilm
Looking for Exits: Conversations with a Wingsuit Artist 2015 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Cool Cats 2015 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Klumpfisken 2014 Musik-supervisor DK/Spillefilm
Ækte vare 2014 Lyddesign DK/Spillefilm
Dannys dommedag 2014 Lyddesign DK/Spillefilm
Baby 2014 Lyddesign DK/Kort fiktion
Chikara - Sumobryderens Søn 2014 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Søn 2014 Lyddesign DK/Kort fiktion
Det korte liv 2014 Lyddesign DK/Kort fiktion
Våbenbrødre 2014 Musik-supervisor DK/Kort fiktion
Mobbet 2014 Lyd DK/Dokumentarfilm
Kulturkatedraler: Halden fængsel 2014 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Våbensmuglingen 2014 Tonemester DK/Dokumentarfilm
Lovebirds 2014 Lyd DK/Dokumentarfilm
Borislav 2014 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Out of Bounds 2014 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Once Upon a Candle 2014 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Unimagined Friends 2014 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Fægtemesteren 2014 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Tidsrejsen 2014 Lyddesign Tv-serie
Blodets Bånd 2013 Tonemester DK/Dokumentarfilm
Hvor lyset kommer ind 2013 Lyddesign DK/Kort fiktion
Memoria 2013 Lydkonsulent DK/Kort fiktion
Under the Fold 2013 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Out of the Ordinary 2013 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Porcelain 2013 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
The Reward 2013 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
En god død 2013 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Drømmen om en familie 2013 B-tonemester DK/Dokumentarfilm
Født til at kæmpe 2013 Tonemester DK/Dokumentarfilm
A Tribute to J.J. Abrams 2013 Dialogklipper DK/Kort fiktion
10 timer til Paradis 2012 Lyddesign DK/Spillefilm
Shanne og veninderne 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Putins kys 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Dronningen af Versailles 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
The Secret Society Of Fine Arts 2012 Lyddesign DK/Spillefilm
You & Me Forever 2012 Lyddesign DK/Spillefilm
Belinda Beautiful 2012 Lyddesign DK/Kort fiktion
Rekordmanden 2012 Lydkonsulent DK/Dokumentarfilm
Sort hvid dreng 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
My love - Historien om Poul & Mai 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Identitetstyveriet 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Et forbandet år 2012 Tonemester DK/Dokumentarfilm
Shanne 2:5 - Seks uger uden Emma 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Shanne 1:5 - Alene i klassen 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Shanne 3:5 - En helt ny klasse 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Shanne 4:5 - Skænderier med Emma 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Shanne 5:5 - Nye og gamle venner 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
The Ghost Of Piramida 2012 Lyd DK/Dokumentarfilm
Vilde piger 2012 Lydmix DK/Dokumentarfilm
Glidende mavelandinger 2012 Lyddesign DK/Kort fiktion
En detektiv i provinsen 1:3 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
En detektiv i provinsen 2:3 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
En detektiv i provinsen 3:3 2012 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Load 2012 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Ride of Passage 2012 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Væsen 2012 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Space Stallions 2012 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Wing 2012 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Rosa Morena 2011 Supplerende lyd DK/Spillefilm
Juan 2011 Lydeffektklipper DK/Spillefilm
Klovn for livet 2011 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Dyret 2011 Mixer DK/Kort fiktion
Godnathistorier fra ondskabens akse 2011 Tonemester DK/Dokumentarfilm
The house inside her 2011 Tonemester DK/Kort fiktion
Turning 2011 Lydmix DK/Dokumentarfilm
Canned Dreams 2011 Lyddesign DK/Dokumentarfilm
Last Fall 2011 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Salma 2011 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Captain Awesome 2011 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
The Saga of Biôrn 2011 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
The Backwater Gospel 2011 Lyddesign-konsulent DK/Kort fiktion
Smukke mennesker 2010 Lydmix DK/Spillefilm
Alting bliver godt igen 2010 Lydmix DK/Spillefilm
Tankograd 2010 Lyd DK/Dokumentarfilm
Into eternity 2010 Lydkonsulent DK/Dokumentarfilm
Lysvågen 2010 Lyd DK/Kort fiktion
Min bedste fjende 2010 Lyddesign DK/Spillefilm
Fodbold er Gud 2010 Lyd DK/Dokumentarfilm
De sårede 2010 Tonemester DK/Dokumentarfilm
We are all Africans 2010 Lyd DK/Dokumentarfilm
Mallorca 2009 Lyd DK/Kort fiktion
Mænd der hader kvinder 2009 Lydeffektklipper U/Spillefilm
Antichrist 2009 Lydeffektklipper DK/Spillefilm
Nedenunder 2009 Lyd DK/Kort fiktion
Aqualorius 2009 Lydmix DK/Kort fiktion
Storm 2009 B-tonemester (postproduktion) DK/Spillefilm
Næste gang bliver vi fugle 2009 Lyd DK/Dokumentarfilm
Drømme i København 2009 Lyd DK/Dokumentarfilm
Lærkevej 2009 Musik-supervisor Tv-serie
Show Dream 2009 Lyd DK/Eksperimentalfilm
Ma salama Jamil - Gå med fred Jamil 2008 Konsulent DK/Spillefilm
Pusling 2008 Lyd DK/Kort fiktion
Kandidaten 2008 Lydklipper DK/Spillefilm
Slaver 2008 Lyd U/Dokumentarfilm
69 2008 Lyd DK/Dokumentarfilm
Cathrine 2008 Lydmix DK/Kort fiktion
Duften af Beirut 2007 Lyd DK/Dokumentarfilm
Ledsaget udgang 2007 B-tonemester DK/Spillefilm
Anja & Viktor - brændende kærlighed 2007 Lydmix DK/Spillefilm
Kollegiet 2007 Lyd DK/Spillefilm
Ung mand falder 2007 Lydeffekter DK/Kort fiktion
De unge år 2007 B-tonemester DK/Spillefilm
Danni 2007 Lyd Tv-serie
Offscreen 2006 B-tonemester DK/Spillefilm
Supervoksen 2006 Tonemester DK/Spillefilm
Krummerne - så er det jul igen 2006 B-tonemester (postproduktion) DK/Spillefilm
Skyggen af tvivl 2006 Lydkonsulent DK/Kort fiktion
Anklaget 2005 B-tonemester (postproduktion) DK/Spillefilm
Veninder 2005 Lydmix DK/Spillefilm
Allegro 2005 Lydeffektklipper DK/Spillefilm
Bang Bang Orangutang 2005 Lydmix DK/Spillefilm
To Damascus - a film on interpretation 2005 Musik DK/Dokumentarfilm
Julie 2005 Musik Tv-serie
Lauges kat 2004 Lyd DK/Kort fiktion
110% Greve - en film fra virkeligheden 2004 Tonemester DK/Dokumentarfilm
Familien Gregersen 2004 B-tonemester DK/Spillefilm
Purpose Of Visit 2004 Lyd DK/Kort fiktion
Nu 2003 Lyddesign DK/Kort fiktion
Bokseren 2003 B-tonemester (postproduktion) DK/Kort fiktion
Regel nr. 1 2003 Musik-supervisor DK/Spillefilm
Dag og nat 2003 Lyddesign DK/Spillefilm
Zakka West 2003 Foley artist DK/Spillefilm
Stjernekigger 2002 Lyd DK/Dokumentarfilm
Hr. Boe & co's Anxiety 2001 Boom operator DK/Kort fiktion
Postkort fra Mars 2001 Lyd DK/Kort fiktion
Mellemtiden 2001 Lyd DK/Kort fiktion
Tegninger 2000 Lyd DK/Kort fiktion
State Of Bliss 2000 Lyd DK/Kort fiktion
Fat Moon Rising 2000 Lyd DK/Kort fiktion
Epilog 1998 Lyd DK/Kort fiktion
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412