Katrine Philp

/F. 1978

Katrine Philp. Instruktør. Født 1978. Uddannet dokumentarfilm-instruktør fra Den Danske Filmskole i 2009 med afgangsfilmen "Book of Miri". Med denne vandt hun European Young CIVIS Media Prize og blev nomineret for Best Student Film på IDFA, 2010. Derudover vandt den Full Frame President's Award på Full Frame Documentary Film Festival.

Philp har før Filmskolen studeret filmscenografi på Danmarks Designskole.

I 2014 etablerede hun dokumentarfilm selskabet Good Company Pictures sammen med instruktørerne Kaspar Astrup Schröder og Boris Bertram og produceren Katrine A. Sahlstrøm. I dette selskab produceres både nationale og internationale film.

Debutfilmen "Dans for mig" blev vist på adskillige filmfestivaler og vandt Audience Award på American Documentary Film Festival. Den blev udvalgt af det amerikanske POV og sendt på PBS i USA. I 2015 blev den nomineret til en Emmy Award i kategorien Outstanding Arts and Culture.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
I det lukkede rum 2018 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Home Sweet Home 2015 Instruktion DK/Dokumentarfilm
De udvalgte 2013 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Dans for mig 2012 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Susannes Gods 2010 Instruktion DK/Dokumentarfilm
5 beats before death 2010 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Book of Miri 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
New Urban Spaces 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Silence in a Noisy World 2008 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Uden ord 2003 Instruktion DK/Kort fiktion
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Nominered til en Emmy , Outstanding Arts & Culture 2015 Emmy Awards 2015 Dans for mig
Audience Favorite Award (International) 2013 Palm Springs American Documentary Film Festival 2013 Dans for mig

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Tel Aviv International Children's Film Festival 07-07-2016 Home Sweet Home
Warszawa, Against Gravity 13-05-2016 Home Sweet Home
TIFF Kids 08-04-2016 Home Sweet Home
Thessaloniki Documentary Festival 18-03-2016 Home Sweet Home
Emmy Awards 23-11-2015 Dans for mig
Amsterdam, IDFA 18-11-2015 Home Sweet Home
Lübeck, Nordische Filmtage 30-10-2013 Dans for mig
Palm Springs American Documentary Film Festival 04-04-2013 Dans for mig
Durham, Full Frame 04-04-2013 Dans for mig
Auckland, Documentary Edge Festival 01-04-2013 Dans for mig
Amsterdam, IDFA 14-11-2012 Dans for mig
CPH:DOX 01-11-2012 Dans for mig
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412