Daniel Joseph Borgman

/F. 1981

Instruktør. Født 1981 i Dunedin, New Zealand. Daniel Joseph Borgman er uddannet i filmvidenskab fra Otago University i New Zealand. Efterfølgende flyttede han til København, hvor han arbejdede som visual effects-kunstner og film colourist på flere spillefilmprojekter. Han blev uddannet som instruktør fra den alternative danske filmskole Super16 i 2012.

Borgmans to kortfilm "Lars og Peter" (2009) og "Berik" (2010) blev begge udtaget til Cannes, hvor sidstnævnte vandt den prestigefyldte Grand Prix de la Semaine de la Critique.

Borgmans spillefilmdebut, den dansk-newzealandske "The Weight of Elephants" (2013), blev udtaget til Berlin Forum.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
At elske Pia 2017 Instruktion DK/Spillefilm
Skammekrogen 2014 Instruktørassistent Interaktive projekter
The Weight of Elephants 2013 Instruktion DK/Spillefilm
How to Say Goodbye 2012 Instruktion DK/Kort fiktion
Brainy 2011 Instruktion DK/Kort fiktion
Kvinden der drømte om en mand 2010 Grading DK/Spillefilm
Frihed på prøve 2010 Grading DK/Spillefilm
Sky 2010 Colorist DK/Kort fiktion
Berik 2010 Instruktion DK/Kort fiktion
Himlen falder 2009 Digital grading DK/Spillefilm
Winnie og Karina - The movie 2009 Colorgrading DK/Spillefilm
Træneren 2009 Grading DK/Kort fiktion
Det røde kapel 2009 Grading DK/Dokumentarfilm
Lars og Peter 2009 Instruktion DK/Kort fiktion
Behaviour 2009 Instruktion DK/Kort fiktion
Flammen & Citronen 2008 Conforming DK/Spillefilm
Det som ingen ved 2008 Compositing DK/Spillefilm
Ung mand falder 2007 Compositing DK/Kort fiktion
Klinteskoven 2007 Compositing DK/Dokumentarfilm
Manden og mågen 2007 Instruktion DK/Kort fiktion
Terapi 2006 Visual effects DK/Kort fiktion
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Youth Jury Award for Best Picture:
Daniel Joseph Borgman
Katja Adomeit
Zentropa Entertainments5 ApS
Leanne Saunders
2013 Vlissingen, Film by the Sea 2013 The Weight of Elephants
Økumeniske pris 2013 Kiev Molodist Int. Film Festival 2013 The Weight of Elephants
Grand Prix de la Semaine de la Critique 2010 Semaine de la Critique, Cannes 2010 Berik
Nomineret til European Film Awards 2010 Ghent Flanders Int. Film Festival 2010 Berik
Best Short Fiction 2010 Ghent Flanders Int. Film Festival 2010 Berik

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 19-08-2017 At elske Pia
Taipei Film Festival 29-06-2017 At elske Pia
Berlinale 09-02-2017 At elske Pia
Riga International Film Festival 02-12-2014 The Weight of Elephants
Riga International Film Festival 02-12-2014 The Weight of Elephants
Paris I Like Cinema 24-04-2014 The Weight of Elephants
Paris I Like Cinema 24-04-2014 The Weight of Elephants
Beijing International Film Festival 16-04-2014 The Weight of Elephants
Beijing International Film Festival 16-04-2014 The Weight of Elephants
Saint-Quentin, Cine Jeune 11-04-2014 The Weight of Elephants
Saint-Quentin, Cine Jeune 11-04-2014 The Weight of Elephants
Paris Cine Junior 29-01-2014 The Weight of Elephants
Paris Cine Junior 29-01-2014 The Weight of Elephants
Göteborg International Film Festival 24-01-2014 The Weight of Elephants
Göteborg International Film Festival 24-01-2014 The Weight of Elephants
Kerala International Film Festival 06-12-2013 The Weight of Elephants
Kerala International Film Festival 06-12-2013 The Weight of Elephants
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 01-12-2013 The Weight of Elephants
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 01-12-2013 The Weight of Elephants
Popoli e Religioni Film Festival 27-11-2013 The Weight of Elephants
Popoli e Religioni Film Festival 27-11-2013 The Weight of Elephants
Tallinn Black Nights Film Festival 15-11-2013 The Weight of Elephants
Tallin Children and Youth Film Festival Just Film 15-11-2013 The Weight of Elephants
Tallinn Black Nights Film Festival 15-11-2013 The Weight of Elephants
Tallin Children and Youth Film Festival Just Film 15-11-2013 The Weight of Elephants
Lithuania Scanorama Film Forum 07-11-2013 The Weight of Elephants
Lithuania Scanorama Film Forum 07-11-2013 The Weight of Elephants
Denver International Film Festival 06-11-2013 The Weight of Elephants
Denver International Film Festival 06-11-2013 The Weight of Elephants
Geneve, Tous Ecrans Film Festival 31-10-2013 The Weight of Elephants
Geneve, Tous Ecrans Film Festival 31-10-2013 The Weight of Elephants
Lübeck, Nordische Filmtage 30-10-2013 The Weight of Elephants
Lübeck, Nordische Filmtage 30-10-2013 The Weight of Elephants
Bergen International Film festival 23-10-2013 The Weight of Elephants
Bergen International Film festival 23-10-2013 The Weight of Elephants
Valladolid International Film Festival 19-10-2013 The Weight of Elephants
Kiev Molodist Int. Film Festival 19-10-2013 The Weight of Elephants
Valladolid International Film Festival 19-10-2013 The Weight of Elephants
Kiev Molodist Int. Film Festival 19-10-2013 The Weight of Elephants
Sao Paulo Int. Film Festival 18-10-2013 The Weight of Elephants
Sao Paulo Int. Film Festival 18-10-2013 The Weight of Elephants
Mumbai Film Festival 17-10-2013 The Weight of Elephants
Mumbai Film Festival 17-10-2013 The Weight of Elephants
London Film Festival 09-10-2013 The Weight of Elephants
London Film Festival 09-10-2013 The Weight of Elephants
Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 22-09-2013 The Weight of Elephants
Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 22-09-2013 The Weight of Elephants
Vlissingen, Film by the Sea 13-09-2013 The Weight of Elephants
Vlissingen, Film by the Sea 13-09-2013 The Weight of Elephants
Seoul International Youth Film Festival 22-08-2013 The Weight of Elephants
Seoul International Youth Film Festival 22-08-2013 The Weight of Elephants
Espoo Ciné International Film Festival 16-08-2013 The Weight of Elephants
Espoo Ciné International Film Festival 16-08-2013 The Weight of Elephants
Melbourne Film Festival 25-07-2013 The Weight of Elephants
Melbourne Film Festival 25-07-2013 The Weight of Elephants
Guanajuato International Film Festival 19-07-2013 The Weight of Elephants
Guanajuato International Film Festival 19-07-2013 The Weight of Elephants
Galway International Film Festival, Film Fleadh 09-07-2013 The Weight of Elephants
Galway International Film Festival, Film Fleadh 09-07-2013 The Weight of Elephants
Transilvania International Film Festival 31-05-2013 The Weight of Elephants
Transilvania International Film Festival 31-05-2013 The Weight of Elephants
Berlinale 07-02-2013 The Weight of Elephants
Berlinale 07-02-2013 The Weight of Elephants
Granada, Festival de Jóvenes Realizadores 22-10-2011 Berik
La Rochelle Intern. Film Festival 01-07-2011 Berik
Wellington, New Zealand Film Festival Showcase 31-03-2011 Berik
Festival International du film de Fribourg 19-03-2011 Berik
Clermont Ferrand Tabakalera 23-02-2011 Berik
Clermont-Ferrand Festival Du Court Metrage 04-02-2011 Berik
Santa Barbara Int. Film Festival 27-01-2011 Berik
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 08-01-2011 Berik
Sydney Flicker Short Film Festival 07-01-2011 Berik
Berlin European Film Academy Awards 01-12-2010 Berik
Bilbao Int. Festival of Documentary and Short Film 22-11-2010 Berik
Stockholm International Film Festival 17-11-2010 Berik
Bristol Brief Encounters Short Film Festival 16-11-2010 Berik
Damascus Int. Film Festival 07-11-2010 Berik
Bratislava International Film Festival 05-11-2010 Berik
Los Angeles, AFI Int. Festival 04-11-2010 Berik
Taipei Golden Horse Film Festival 04-11-2010 Berik
Lübeck, Nordische Filmtage 03-11-2010 Berik
Jihlava International Documentary Film Festival 26-10-2010 Berik
Kiev Molodist Int. Film Festival 23-10-2010 Lars og Peter
Ghent Flanders Int. Film Festival 12-10-2010 Berik
Bergen Nordisk Panorama 24-09-2010 Berik
BUSTER 09-09-2010 Berik
Odense Internationale Film Festival 23-08-2010 Berik
Dokufest Prizren 31-07-2010 Berik
Melbourne Film Festival 23-07-2010 Berik
Sarajevo Film Festival 23-07-2010 Berik
Huesca Film Festival 04-06-2010 Lars og Peter
Semaine de la Critique, Cannes 13-05-2010 Berik
Göteborg International Film Festival 29-01-2010 Lars og Peter
Brest, Festival Européen du Film Court 07-11-2009 Lars og Peter
Leeds Int. Film Festival 04-11-2009 Lars og Peter
Lübeck, Nordische Filmtage 04-11-2009 Lars og Peter
Granada, Festival de Jóvenes Realizadores 24-10-2009 Lars og Peter
Warsaw International Film Festival 10-10-2009 Lars og Peter
Chicago International Film Festival 08-10-2009 Lars og Peter
Reykjavik Nordisk Panorama 25-09-2009 Lars og Peter
Montreal World Film Festival 27-08-2009 Lars og Peter
Sao Paulo Int. Short Film Festival 20-08-2009 Lars og Peter
Melbourne Film Festival 24-07-2009 Lars og Peter
Giffoni Film Festival 12-07-2009 Lars og Peter
Cannes, Festival de 13-05-2009 Lars og Peter
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412