Sturla Brandth Grøvlen

Filmfotograf. Født 1980 i Trondheim, Norge. Efter at have studeret film i Norge blev Sturla Brandth Grøvlen uddannet på Den Danske Filmskole i 2011.

Grøvlen har været fotograf på en lang række udenlandske og danske film, heriblandt Ali Abassis "Shelley" (2016), Anders Morgenthalers "I Am Here" og Ulaano Salims "Ung for evigt". Han har desuden vundet priser for bedste fotografering på German Film Critics Award for filmen "Victoria" samt på Camerimage og Icelandic Academy Awards for Grímur Hákonarsons "Blandt mænd og får".

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Heartstone 2017 Fotograf DK/Spillefilm
Shelley 2016 Fotograf DK/Spillefilm
Pistol 2016 Fotograf DK/Kort fiktion
Home Sweet Home 2015 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Riders 2015 Cheffotograf DK/Kort fiktion
Blandt mænd og får 2015 Cheffotograf U/Spillefilm
Victoria 2015 Cheffotograf U/Spillefilm
I am Here 2014 Fotograf DK/Spillefilm
Ártún 2014 Cheffotograf U/Kort fiktion
Forhandleren 2014 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Songs for Alexis 2014 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Lubich & Davidsen 2014 Fotograf DK/Kort fiktion
Et dukkehjem 2013 Cheffotograf DK/Kort fiktion
De udvalgte 2013 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Shanne og veninderne 2012 Fotograf DK/Dokumentarfilm
A Touch of Magic 2012 Fotograf DK/Kort fiktion
Ung for evigt 2012 Fotograf DK/Kort fiktion
Dans for mig 2012 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Shanne 2:5 - Seks uger uden Emma 2012 Foto DK/Dokumentarfilm
Shanne 1:5 - Alene i klassen 2012 Foto DK/Dokumentarfilm
Shanne 3:5 - En helt ny klasse 2012 Foto DK/Dokumentarfilm
Shanne 4:5 - Skænderier med Emma 2012 Foto DK/Dokumentarfilm
Shanne 5:5 - Nye og gamle venner 2012 Foto DK/Dokumentarfilm
Turbo 2012 Fotograf DK/Kort fiktion
Før stormen 2011 Foto DK/Kort fiktion
M for Markus 2011 Foto DK/Kort fiktion
Under mørket 2011 Foto DK/Dokumentarfilm
Karim 2011 Fotograf DK/Kort fiktion
Stefan 2010 Foto DK/Kort fiktion
Venus 2010 Foto DK/Kort fiktion
The gentlemen 2009 A-fotograf DK/Dokumentarfilm
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412