Birger Larsen

1961-2016

Instruktør. Født 22/12 1961 i Hvidovre, død 26/10 2016. Autodidakt filminstruktør.

Birger Larsen begyndte sin karriere som børneskuespiller i 1978 i rollen som Claus i Søren Kragh-Jacobsens "Vil du se min smukke navle?" Samarbejdet med Kragh-Jacobsen inspirerede den unge Birger Larsen til entrere scenen bag kameraet , og han var sidenhen assistent på filmene "Guldregn" og "Skyggen af Emma". Han arbejdede også som lysassistent for Lars von Trier og Nils Malmros.

Birger Larsens debutfilm som instruktør "Lad isbjørnene danse" (1990) modtog både Robert og Bodil-prisen for årets bedste film og bedste mandlige hovedrolle. Det satte for alvor gang i en meget produktiv instruktørkarriere, som udfoldede sig inden for alle formater. Af spillefilm kan nævnes "Karlsvognen" (1992), "Superbror" (2009), som blev kåret til årets bedste børnefilm ved Buster Filmfestivalen, og blev udtaget til filmfestivalen i Berlin i 2010, og "Fortidens skygge" (2012). Kortfilmen "Ska' vi være kærester?" (1996) indbragte en Oscar-nominering. Og inden for tv-serie formatet var Birger Larsen med fra "TAXA" (1997), "Nikolaj og Julie" (2002), konceptuerende instruktør på "Forbrydelsen" (2007) og "Den som dræber" (2010).

Larsens sidste film blev "Klassefesten 3 - Dåben" (2016), der er efterfølgeren til de meget populære "Klassefesten" (Niels Nørløv Hansen, 2011) og "Klassefesten - Begravelsen" (Mikkel Serup, 2014).

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Klassefesten 3 - Dåben 2016 Instruktion DK/Spillefilm
Fortidens skygge 2012 Instruktion DK/Spillefilm
Den som dræber 2010 Instruktion Tv-serie
Superbror 2009 Instruktion DK/Spillefilm
Forbrydelsen 2007 Instruktion Tv-serie
Wallander - det næste skridt 2005 Instruktion U/Spillefilm
Skagerrak 2003 Instruktør, 2. unit DK/Spillefilm
Den 5. kvinde 2002 Instruktion Tv-serie
Nikolaj og Julie 2002 Instruktion Tv-serie
Ørnens øje 1997 Instruktør, 2. unit DK/Spillefilm
TAXA 1997 Instruktion Tv-serie
Ska' vi være kærester? 1996 Instruktion DK/Kort fiktion
Frihedens skygge 1994 Instruktion Tv-serie
Længe leve friheden 1993 Instruktion Tv-film
Karlsvognen 1992 Instruktion DK/Spillefilm
Lad isbjørnene danse 1990 Instruktion DK/Spillefilm
Kærlighed uden stop 1989 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Guldregn 1988 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Himmel og helvede 1988 Instruktør, 2. unit DK/Spillefilm
Huller i suppen 1988 Klip DK/Spillefilm
Skyggen af Emma 1988 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Tonny Toupé show 1985 Billardspiller med solbriller Tv-serie
Forbrydelsens element 1984 Belyser, 2. unit DK/Spillefilm
Skønheden og udyret 1983 Belysningsassistent DK/Spillefilm
Vil du se min smukke navle? 1978 Claus DK/Spillefilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Publikumspris 2010 Tokyo Kinder Film Festival - Kodomotachino 2010 Superbror
CIFEJ Jurypris 2010 Oulu Int. Children's Film Festival 2010 Superbror
Special Mention 2010 Lübeck, Nordische Filmtage 2010 Superbror
Sydsvenskans & BUFF Award 2010 Malmö, BUFF 2010 Superbror

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Oulu Int. Children's Film Festival 21-11-2011 Superbror
Madrid International Film Festival for children and youth 14-11-2011 Superbror
Jerusalem International Children's Film Festival 15-08-2011 Superbror
Busan International Kids’ Film Festival 12-08-2011 Superbror
Leeds International Film Festival For Children And Young People 11-04-2011 Superbror
Antwerpen European Youth FF of Flanders 05-03-2011 Superbror
Bologna - Movie in the Rucksack 17-01-2011 Superbror
Tallinn Black Nights Film Festival 19-11-2010 Superbror
Oulu Int. Children's Film Festival 15-11-2010 Superbror
Belfast Cinemagic 11-11-2010 Superbror
Lübeck, Nordische Filmtage 03-11-2010 Superbror
London Children's Film Festival 30-10-2010 Superbror
London Film Festival 13-10-2010 Superbror
Warsaw International Film Festival 08-10-2010 Superbror
Espoo Ciné International Film Festival 20-08-2010 Superbror
Tokyo Kinder Film Festival - Kodomotachino 19-08-2010 Superbror
Bucheon International Fantastic Film Festival 15-07-2010 Superbror
Troia Int. Film Festival (Setúbal) 04-06-2010 Superbror
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 30-05-2010 Superbror
Kristiansand International Children's Film Festival 27-04-2010 Superbror
Halifax, ViewFinders: International FF for Youth 20-04-2010 Superbror
Stockholm Film Festival Junior 19-04-2010 Superbror
Malmö, BUFF 16-03-2010 Superbror
Montreal International Children's Film festival 27-02-2010 Superbror
Berlinale 11-02-2010 Superbror
BUSTER 18-09-2009 Superbror
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412