Jonas Elmer

/F. 1966

Filminstruktør. Født 14/3 1966. Uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinie i 1995. Inden da havde han medvirket i en del film og teaterforestillinger og studeret teaterimprovisation i London.

Elmer debuterede i 1997 med spillefilmen "Let's Get Lost", som siden har fået nærmest kultstatus i dansk film. Her er hans erfaring med improvisation tydelig, idet filmen blev til i et tæt samarbejde med skuespillerne, som improviserede sig frem på baggrund af et oplæg på to A4-sider. Efterfølgeren "Monas verden" (2001) - også med Sidse Babett Knudsen i hovedrollen - hviler i lige så høj grad på improvisation. Her blev manus skrevet på baggrund af et 6 ugers prøveforløb, hvor skuespillerne improviserede sig gennem scenerne.

Elmer har siden stået bag spillefilmene "Nynne" (2005), "Det andet liv" (2014) og "Jeg er William" (2017). Til tv har Elmer instrueret flere episoder af komedieserien "Langt fra Las Vegas" (2001).

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Jeg er William 2017 Instruktion DK/Spillefilm
Det andet liv 2014 Instruktion DK/Spillefilm
Svinehund 2011 Instruktion DK/Kort fiktion
Nynne 2005 Instruktion DK/Spillefilm
Monas verden 2001 Instruktion DK/Spillefilm
Langt fra Las Vegas 2001 Instruktion Tv-serie
Det sublime 1998 Instruktion DK/Kort fiktion
Let's Get Lost 1997 Instruktion DK/Spillefilm
Debut 1995 Instruktion DK/Kort fiktion
Sidste omgang 1993 Casting DK/Kort fiktion
Den kroniske uskyld 1985 Medvirkende DK/Spillefilm
Rocking Silver 1983 Buller som ung DK/Spillefilm
Zappa 1983 Folke DK/Spillefilm
Historien om Kim Skov 1981 Medvirkende DK/Kort fiktion
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Reiner Werner Fassbinder Pris:
Jonas Elmer
2001 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2001 Monas verden

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 16-08-2014 Det andet liv
Denver International Film Festival 06-11-2013 Det andet liv
Thessaloniki International Film Festival 01-11-2013 Det andet liv
Montreal, Festival International Nouveau Cinema 09-10-2013 Det andet liv
Bratislava International Film Festival 01-12-2006 Nynne
Bucheon International Fantastic Film Festival 13-07-2006 Nynne
Göteborg International Film Festival 27-01-2006 Nynne
Malta - Denmark Week 18-02-2005 Monas verden
Malta - Denmark Week 18-02-2005 Monas verden
Belgrade EU FF 10-11-2004 Monas verden
Belgrade EU FF 10-11-2004 Monas verden
Damaskus EU FF 01-06-2004 Monas verden
Damaskus EU FF 01-06-2004 Monas verden
Bangkok EU Film Festival 01-05-2004 Monas verden
Bangkok EU Film Festival 01-05-2004 Monas verden
Prague Brno EU Film Festival 11-03-2004 Monas verden
Prague Brno EU Film Festival 11-03-2004 Monas verden
Malta Eu festival 31-10-2003 Monas verden
Malta Eu festival 31-10-2003 Monas verden
Bangkok International Film Festival 10-01-2003 Monas verden
Bangkok International Film Festival 10-01-2003 Monas verden
Alexandria International Film Festival 18-09-2002 Monas verden
Alexandria International Film Festival 18-09-2002 Monas verden
Philadelphia Film Festival 04-04-2002 Monas verden
Philadelphia Film Festival 04-04-2002 Monas verden
New York Scandinavian House 01-03-2002 Monas verden
New York Scandinavian House 01-03-2002 Monas verden
Berlinale 06-02-2002 Monas verden
Berlinale 06-02-2002 Monas verden
Faces of Love (Moscow) 13-01-2002 Monas verden
Faces of Love (Moscow) 13-01-2002 Monas verden
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 08-11-2001 Monas verden
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 08-11-2001 Monas verden
Milan MIFED 28-10-2001 Monas verden
Milan MIFED 28-10-2001 Monas verden
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 27-08-2001 Monas verden
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 27-08-2001 Monas verden
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412