Henrik Sandberg

1919-1993

Filmproducent, produktionsleder og manuskriptforfatter. Født 15/5 1919 (Henrik Thaulow Sandberg), død 19/3 1993. Søn af stumfilminstruktøren A.W. Sandberg.

Under 2. Verdenskrig var han en del af Modstandsbevægelsens Filmgruppe. Efter krigen i årene 1954-57 var han ansat som produktionsleder på Henning Karmarks selskab A/S ASA Filmudlejning.

I 1958 grundlagde han sit eget produktionsselskab, Merry Film, der producerede en række folkekomedier op gennem 60'erne, ikke mindst de populære Soldaterkammerater-film. I 1970'erne stod han bag opførelsen af en række københavnske biografer, bl.a. Danmarks første multiplex-biograf ABCinema med tre sale. I 1983 afsatte han sine forretninger til Nordisk Film og bosatte sig i Spanien.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Dirch Passer 1990 Medvirkende Tv-dokumentar
Charly og Steffen 1979 Produktion DK/Spillefilm
Alt på et bræt 1977 Produktion DK/Spillefilm
Piger i trøjen 2 1976 Produktion DK/Spillefilm
Piger i trøjen 1975 Produktion DK/Spillefilm
Takt og tone i himmelsengen 1972 Produktion DK/Spillefilm
Guld til præriens skrappe drenge 1971 Produktion DK/Spillefilm
Hvor er liget, Møller? 1971 Produktion DK/Spillefilm
Præriens skrappe drenge 1970 Produktion DK/Spillefilm
Stille dage i Clichy 1970 Produktion DK/Spillefilm
Mig og dig 1969 Produktion DK/Spillefilm
Pigen fra Egborg 1969 Produktion DK/Spillefilm
Dyrlægens plejebørn 1968 Produktion DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på bjørnetjeneste 1968 Produktion DK/Spillefilm
Svend Asmussen 1968 Producent Dokumentariske optagelser
Cirkusrevyen 67 1967 Produktion DK/Spillefilm
Elsk... din næste 1967 Producent DK/Spillefilm
Pigen og greven 1966 Produktion DK/Spillefilm
Der var engang 1966 Produktionsleder DK/Spillefilm
Pigen og millionæren 1965 Mand på skydebane DK/Spillefilm
Flådens friske fyre 1965 Produktion DK/Spillefilm
Sommer i Tyrol 1964 Produktionsleder DK/Spillefilm
Majorens oppasser 1964 Manus DK/Spillefilm
Pigen og pressefotografen 1963 Produktion DK/Spillefilm
Et døgn uden løgn 1963 Producent DK/Spillefilm
Den rige enke 1962 Producent DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på sjov 1962 Produktion DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på efterårsmanøvre 1961 Manus DK/Spillefilm
Sorte Shara 1961 Produktion DK/Spillefilm
To skøre ho'der 1961 Produktion DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på vagt 1960 Produktion DK/Spillefilm
Soldaterkammerater rykker ud 1959 Produktion DK/Spillefilm
Soldaterkammerater 1958 Produktion DK/Spillefilm
Sønnen fra Amerika 1957 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Den kloge mand 1956 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Vi som går stjernevejen 1956 Producer DK/Spillefilm
Det gælder din Frihed 1946 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Frøslevlejren 1945 Foto Dokumentariske optagelser
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412