Lars Kjeldgaard

1956-2010

Manuskriptforfatter og producer. Født 1956, død 4/6 2010.

Uddannet dramaturg fra Århus Universitet (1982) og instruktør fra Filmskolen (1986). Lars Kjeldgaard har arbejdet sammen med bl.a. Susanne Bier og Jacob Thuesen, men er nok mest kendt for sine tv-film og -serier, hvor han skrev manuskript til bl.a. Ole Chr. Madsens 'Edderkoppen' (2000), 'De udvalgte' (2001), Per Flys 'Forestillinger' (2007) og 'Blekingegade' (2009) samt et par af Søren Faulis kortfilm for tv. Lige efter årtusindeskiftet var han i en periode tilknyttet Nordisk Film som producer og skrev her 'Director's Cut'-manifestet.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Blekingegade 2010 Manuskript Tv-serie
Tommy 2010 Manus DK/Dokumentarfilm
Mig og Jesper 2009 Manusforfatter DK/Dokumentarfilm
Forestillinger 2007 Manus Tv-serie
De unge år 2007 Manusbearbejdning DK/Spillefilm
Shakespeares Venus og Adonis 2007 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Jeg som regel 2006 Manus DK/Kort fiktion
Fluerne på væggen 2005 Idé DK/Spillefilm
Brødre 2004 Voice over DK/Spillefilm
Lykkevej 2003 Producer DK/Spillefilm
Reconstruction 2003 Producer DK/Spillefilm
Forsvar 2003 Manus Tv-serie
P.O.V. - Point of View 2002 Manus DK/Spillefilm
Bjergkuller 2002 Producer DK/Kort fiktion
Langt fra Las Vegas 2001 Manus Tv-serie
De udvalgte 2001 Manus Tv-serie
Edderkoppen 2000 Manus Tv-serie
Patrioterne 1997 Manus DK/Dokumentarfilm
Den store kul-tur 1996 Manus Tv-film
Supermaterialisme 1996 Manus DK/Kort fiktion
Love & Hate - European Stories 1995 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Filmskolen 1995 Medvirkende Tv-film
Forsmåelse 1995 Manus DK/Dokumentarfilm
Det bli'r i familien 1993 Manus DK/Spillefilm
Brev til Jonas 1992 Manus DK/Kort fiktion
Møv og Funder 1991 Konsulent DK/Spillefilm
Brændemærket 1991 Dramaturg DK/Kort fiktion
Når vinden vender 1987 Instruktion DK/Kort fiktion
Byen indeni 1984 Klip DK/Eksperimentalfilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Bedste kvindelige skuespiller:
Birthe Neumann
2004 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2004 Lykkevej
Bedste kvindelige skuespiller:
Birthe Neumann
2004 Danske Filmkritikere bodil 2004 Lykkevej
Bedste Kvindelige Birolle:
Ditte Gråbøl
2004 Danske Filmkritikere bodil 2004 Lykkevej
Bedste Lyd 2004 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2004 Reconstruction
Bedste Klipper 2004 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2004 Reconstruction
Bedste Film 2004 Sofia International Film Festival 2004 Reconstruction
Publikumspris - bedste internationale film 2004 Istanbul Int. Film Festival 2004 Reconstruction
FIPRESCI Pris 2004 Montevideo International Film Festival of Uruguay 2004 Reconstruction
Bedste Instruktør:
Christoffer Boe
2004 Transilvania International Film Festival 2004 Reconstruction
Bedste skuespiller:
Nikolaj Lie Kaas
2004 Manila Cinemanila International Film Festival 2004 Reconstruction
3rd Best in Competition:
Manuel Alberto Claro
2004 Torun, Camerimage 2004 Reconstruction
Bedste skuespiller:
Birthe Neumann
2003 Sevilla Cinema and Sport Film Festival 2003 Lykkevej
Prix de la jeunes:
Christoffer Boe
2003 Semaine de la Critique, Cannes 2003 Reconstruction
Camera d'or:
Christoffer Boe
2003 Semaine de la Critique, Cannes 2003 Reconstruction
FIPRESCI Årets Bedste Nye Instruktør:
Christoffer Boe
2003 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2003 Reconstruction
Amanda Årets Nordiske Debut:
Christoffer Boe
2003 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2003 Reconstruction
Camera d'Or 2003 Cannes, Quinzaine des Réalisateurs 2003 Reconstruction
Ungdomsjuryens pris for bedste spillefilm 2003 Cannes, Quinzaine des Réalisateurs 2003 Reconstruction
FIPRESCI Årets Bedste Nye Instruktør:
Christoffer Boe
2003 San Sebastian International Film Festival 2003 Reconstruction
Bedste Fotografering:
Manuel Alberto Claro
2003 Chicago International Film Festival 2003 Reconstruction
Vis alle

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Les Arcs European Film Festival 11-12-2010 Reconstruction
Prague Fresh Film Festival 25-08-2010 Reconstruction
Helsinki National Audiovisual Archive 01-12-2008 Reconstruction
Lithuania Scanorama Film Forum 08-11-2007 Reconstruction
Belgrade Danish Film Event 18-04-2007 Reconstruction
Torun, Camerimage 25-11-2006 Reconstruction
Bilbao FANT Festival de Cine Fantastico 10-05-2006 Reconstruction
Graz Diagonnale Austrian Film Festival 21-03-2006 Reconstruction
Ottawa EU FF 15-11-2005 Reconstruction
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 09-10-2005 Reconstruction
Nairobi EU Film Festival 09-05-2005 Reconstruction
Lusaka EU FF 01-05-2005 Lykkevej
Dhaka EU Film Festival 07-04-2005 Lykkevej
Prague Brno EU Film Festival 24-01-2005 Lykkevej
Bangkok International Film Festival 13-01-2005 Reconstruction
Torun, Camerimage 27-11-2004 Reconstruction
Reykjavik Danish Wave 01-10-2004 Reconstruction
Haifa International Film Festival 30-09-2004 Reconstruction
Riga Arsenals 18-09-2004 Reconstruction
Espoo Ciné International Film Festival 24-08-2004 Reconstruction
Perth Revelation Film Festival 01-07-2004 Reconstruction
Manila Cinemanila International Film Festival 24-06-2004 Reconstruction
Sydney Film Festival 11-06-2004 Reconstruction
Troia Int. Film Festival (Setúbal) 04-06-2004 Reconstruction
Transilvania International Film Festival 28-05-2004 Reconstruction
Vilnius International Film Festival 30-04-2004 Reconstruction
New York Scandinavian House 21-04-2004 Lykkevej
San Francisco Int. Film Festival 15-04-2004 Reconstruction
Singapore International Film Festival 15-04-2004 Reconstruction
Istanbul Int. Film Festival 10-04-2004 Reconstruction
Hong Kong International Film Festival 06-04-2004 Reconstruction
Montevideo International Film Festival of Uruguay 03-04-2004 Reconstruction
Wisconsin Film Festival 01-04-2004 Reconstruction
Buenos Aires, Mar Del Plata Int. FF 11-03-2004 Reconstruction
Faces of Love (Moscow) 08-03-2004 Reconstruction
Helsingborg Nordic Filmdays 04-03-2004 Lykkevej
Sofia International Film Festival 04-03-2004 Reconstruction
Göteborg International Film Festival 23-01-2004 Reconstruction
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 16-01-2004 Reconstruction
New York Scandinavian House 14-01-2004 Reconstruction
Havana International FF of New Latin Cinema 02-12-2003 Reconstruction
Tallinn Black Nights Film Festival 22-11-2003 Lykkevej
Tallinn Black Nights Film Festival 22-11-2003 Reconstruction
Bologna Municipal Film Archive 21-11-2003 Reconstruction
Thessaloniki International Film Festival 21-11-2003 Reconstruction
Gijon International Film Festival 20-11-2003 Reconstruction
Milan MIFED 09-11-2003 Reconstruction
Sevilla Cinema and Sport Film Festival 02-11-2003 Lykkevej
London Film Festival 22-10-2003 Reconstruction
St. Petersburg, Danish Wave 17-10-2003 Lykkevej
St. Petersburg, Danish Wave 17-10-2003 Reconstruction
Bruxelles Cinedays 15-10-2003 Reconstruction
Ghent Flanders Int. Film Festival 07-10-2003 Reconstruction
Morelia International Film Festival 03-10-2003 Reconstruction
Busan International Film Festival 02-10-2003 Reconstruction
Chicago International Film Festival 02-10-2003 Reconstruction
Warsaw International Film Festival 02-10-2003 Reconstruction
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 01-10-2003 Reconstruction
Hamburg FilmFest GmbH 19-09-2003 Reconstruction
San Sebastian International Film Festival 18-09-2003 Reconstruction
Helsinki Film Festival 18-09-2003 Reconstruction
Riga Arsenals 12-09-2003 Lykkevej
Telluride Film Festival 29-08-2003 Reconstruction
Montreal World Film Festival 27-08-2003 Lykkevej
Espoo Ciné International Film Festival 19-08-2003 Lykkevej
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 17-08-2003 Reconstruction
Copenhagen International Film Festival 13-08-2003 Reconstruction
Brussels L'age d'Or and Cinédecouvertes Prizes 2003 01-07-2003 Reconstruction
Semaine de la Critique, Cannes 14-05-2003 Reconstruction
Moscow - Royal Danish Embassy 05-04-2003 Lykkevej
Göteborg International Film Festival 24-01-2003 Lykkevej
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412