Jesper Jargil

/F. 1945

Instruktør og fotograf. Født 5/1 1945. Far til dokumentarfilminstruktør Mira Jargil.

Som dokumentarfilminstruktør beskæftiger Jargil sig især med den kunstneriske skabelsesproces, som han indfanger med stor indlevelse og deltaljenærhed. Med "De ydmygede" (1998) skabte han et ekstremt intimt portræt af Lars von Trier og filmholdet i arbejde under de sindsbevægede optagelser til Triers Dogme-film "Idioterne" (1998). "De lutrede" (2002) uddyber Dogme-erfaringen ved at lade de tre andre Dogmebrødre, Thomas Vinterberg, Søren Kragh-Jacobsen og Kristian Levring gøre status over, hvad Dogme-reglerne har betydet. Jargils Trier-trilogi fuldendes af "De udstillede" (2002) om Triers og Morten Arnfreds eksperimentalforestilling/-udstilling "Psykomobile # 1: Verdensuret", som løb af stabelen i Kunstforeningens lokaler på Gl. Strand i København i 1996.

Et centralt værk er også "Per Kirkeby - Vinterbillede" (1996) om den internationalt kendte maler i arbejde.

Jargil grundlagde sit eget produktionsselskab i 1970 og har stået for en lang række reklamefilm, hvoraf flere er blevet prisbelønnede.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Mit Danmark - film nr. 3 2006 Foto DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 10 2006 Foto DK/Dokumentarfilm
Skitser til et portræt af en maler 2005 Instruktion DK/Dokumentarfilm
De lutrede 2002 Instruktion DK/Dokumentarfilm
D-Dag 2001 Foto Tv-film
De udstillede 2000 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Idioterne 1998 Fotografassistent DK/Spillefilm
De ydmygede 1998 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Per Kirkeby - Vinterbillede 1996 Instruktion DK/Dokumentarfilm
De nøgne træer 1991 Trailer DK/Spillefilm
Peter von Scholten 1987 Trailer DK/Spillefilm
Venner for altid 1987 Trailer DK/Spillefilm
Take It Easy 1986 Trailer DK/Spillefilm
Når engle elsker 1985 Trailer DK/Spillefilm
Stine og drengene 1969 Medvirkende DK/Spillefilm
Slå først Frede 1965 Assistent DK/Spillefilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
National Grand Prix:
Jesper Jargil
2002 Odense Internationale Film Festival 2002 De lutrede
Bedste Scenografi 2002 Ghent Flanders Int. Film Festival 2002 De lutrede

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Amsterdam, IDFA 20-11-2013 De ydmygede
Guadalajara Film Festival 01-03-2013 De lutrede
Guadalajara Film Festival 01-03-2013 De lutrede
Sao Paulo - Danish Embassy 15-09-2011 De lutrede
Sao Paulo - Danish Embassy 15-09-2011 De ydmygede
Sao Paulo - Danish Embassy 15-09-2011 De lutrede
Lussas Etats Generaux du Film Documentaire 22-08-2010 De lutrede
Lussas Etats Generaux du Film Documentaire 22-08-2010 De lutrede
Sevilla Festival de Cine 07-11-2008 De lutrede
Sevilla Festival de Cine 07-11-2008 De lutrede
Bruxelles Europalia Festival 03-10-2007 De lutrede
Bruxelles Europalia Festival 03-10-2007 De lutrede
Belgrade Danish Film Event 18-04-2007 De ydmygede
London Dogme Film Festival 01-04-2005 De lutrede
London Dogme Film Festival 01-04-2005 De ydmygede
London Dogme Film Festival 01-04-2005 De lutrede
Basel, Stadtkino Basel 24-02-2005 De udstillede
Anthropology Film Festival Pärnu 04-07-2004 De lutrede
Anthropology Film Festival Pärnu 04-07-2004 De lutrede
Melbourne, REAL: life on Film 29-04-2004 De lutrede
Melbourne, REAL: life on Film 29-04-2004 De lutrede
New York Scandinavian House 21-04-2004 De lutrede
New York Scandinavian House 21-04-2004 De lutrede
New York American Museum of the Moving Image 13-03-2004 De lutrede
New York American Museum of the Moving Image 13-03-2004 De ydmygede
New York American Museum of the Moving Image 13-03-2004 De lutrede
Cambridge, Harvard Film Archive 01-03-2004 De lutrede
Cambridge, Harvard Film Archive 01-03-2004 De ydmygede
Cambridge, Harvard Film Archive 01-03-2004 De lutrede
Washington National Gallery of Art 10-01-2004 De ydmygede
Riga Danish Cultural Institute 30-11-2003 De lutrede
Riga Danish Cultural Institute 30-11-2003 De ydmygede
Riga Danish Cultural Institute 30-11-2003 De lutrede
Taipei Golden Horse Film Festival 27-11-2003 De lutrede
Taipei Golden Horse Film Festival 27-11-2003 De lutrede
Bilbao Int. Festival of Documentary and Short Film 24-11-2003 De lutrede
Bilbao Int. Festival of Documentary and Short Film 24-11-2003 De lutrede
Kolkata Film Festival 10-11-2003 De ydmygede
Los Angeles, AFI Int. Festival 06-11-2003 De lutrede
Los Angeles, AFI Int. Festival 06-11-2003 De lutrede
Valladolid International Film Festival 24-10-2003 De lutrede
Valladolid International Film Festival 24-10-2003 De lutrede
New Delhi Dogme Event 21-10-2003 De ydmygede
Rio de Janeiro, Danish FF 23-09-2003 De lutrede
Rio de Janeiro, Danish FF 23-09-2003 De lutrede
Newcastle Northern Lights Film Festival 10-09-2003 De lutrede
Newcastle Northern Lights Film Festival 10-09-2003 De lutrede
Krakow Film Festival 28-05-2003 De lutrede
Krakow Film Festival 28-05-2003 De lutrede
Reykjavik Shorts&Docs 30-04-2003 De lutrede
Volda The Norwegian Documentary Festival 30-04-2003 De lutrede
Reykjavik Shorts&Docs 30-04-2003 De ydmygede
Reykjavik Shorts&Docs 30-04-2003 De lutrede
Volda The Norwegian Documentary Festival 30-04-2003 De lutrede
Nashville Film Festival 28-04-2003 De lutrede
Nashville Film Festival 28-04-2003 De lutrede
Nyon, Visions du Réel 26-04-2003 De lutrede
Nyon, Visions du Réel 26-04-2003 De lutrede
Jeonju International Film Festival 25-04-2003 De lutrede
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 25-04-2003 De lutrede
New Delhi Digital Talkies Film Festival 25-04-2003 De lutrede
Jeonju International Film Festival 25-04-2003 De lutrede
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 25-04-2003 De lutrede
New Delhi Digital Talkies Film Festival 25-04-2003 De lutrede
Hong Kong International Film Festival 08-04-2003 De lutrede
Hong Kong International Film Festival 08-04-2003 De lutrede
Moscow - Royal Danish Embassy 05-04-2003 De lutrede
Moscow - Royal Danish Embassy 05-04-2003 De udstillede
Moscow - Royal Danish Embassy 05-04-2003 De ydmygede
Moscow - Royal Danish Embassy 05-04-2003 De lutrede
Rom, Filmstudio 80 28-03-2003 De lutrede
Rom, Filmstudio 80 28-03-2003 De lutrede
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 12-03-2003 De lutrede
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 12-03-2003 De udstillede
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 12-03-2003 De ydmygede
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 12-03-2003 De lutrede
Paris Festival de Programmes Audiovisuels. FIPA 21-01-2003 De lutrede
Paris Festival de Programmes Audiovisuels. FIPA 21-01-2003 De lutrede
Salt Lake City Sundance Film Festival 16-01-2003 De lutrede
Salt Lake City Sundance Film Festival 16-01-2003 De lutrede
Tallinn Black Nights Film Festival 23-11-2002 De lutrede
Tallinn Black Nights Film Festival 23-11-2002 De lutrede
Amsterdam, IDFA 21-11-2002 De lutrede
Amsterdam, IDFA 21-11-2002 De lutrede
Lübeck, Nordische Filmtage 31-10-2002 De lutrede
Lübeck, Nordische Filmtage 31-10-2002 De lutrede
Uppsala Int. Short Film Festival 21-10-2002 De lutrede
Sheffield Doc/Fest 21-10-2002 De lutrede
Prague Kino Aero 21-10-2002 De udstillede
Prague Kino Aero 21-10-2002 De ydmygede
Uppsala Int. Short Film Festival 21-10-2002 De lutrede
Sheffield Doc/Fest 21-10-2002 De lutrede
Curzon Soho 01-10-2002 De lutrede
Curzon Soho 01-10-2002 De lutrede
Litomerice Kinoklub Ostrov 29-08-2002 De udstillede
Odense Internationale Film Festival 12-08-2002 De lutrede
Odense Internationale Film Festival 12-08-2002 De lutrede
Göteborg International Film Festival 25-01-2002 De udstillede
Göteborg International Film Festival 25-01-2002 De ydmygede
Lübeck, Nordische Filmtage 01-11-2001 De udstillede
Split Int. Festival Of New Film 22-09-2001 De ydmygede
Bratislava Art Film Festival 22-06-2001 De udstillede
Athens Int. Festival of Film and New Media on Art 23-05-2001 De udstillede
Brooklyn Bam Rose Cinema 01-04-2001 De udstillede
Brooklyn Bam Rose Cinema 01-04-2001 De ydmygede
Kerala International Film Festival 30-03-2001 De ydmygede
Doc Aviv int. Film Festival 24-03-2001 De udstillede
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 14-03-2001 De udstillede
Bradford Film Festival 02-03-2001 De udstillede
Bradford Film Festival 02-03-2001 De ydmygede
Chicago Facets Cinémathèque 01-01-2001 De ydmygede
Brighton Cinematheque, The Media Centre 07-12-2000 De udstillede
Gijon International Film Festival 24-11-2000 De udstillede
Amsterdam, IDFA 22-11-2000 De udstillede
Oslo International Film Festival 16-11-2000 De udstillede
Leipzig Festival for Documentary and Animation 17-10-2000 De udstillede
Sheffield Doc/Fest 16-10-2000 De udstillede
Ghent Flanders Int. Film Festival 10-10-2000 De udstillede
Ghent Flanders Int. Film Festival 10-10-2000 De ydmygede
Rio de Janeiro Film Festival 05-10-2000 De udstillede
Mill Valley Film Festival, Film Inst. California 05-10-2000 De udstillede
Rio de Janeiro Film Festival 05-10-2000 De ydmygede
Warsaw Lars Von Trier Film Festival 22-09-2000 De udstillede
Odense Internationale Film Festival 14-08-2000 De udstillede
Edinburgh International Film Festival 13-08-2000 De udstillede
Minnesota Film Society 01-07-2000 De ydmygede
Hamburg Filmstudium, Filmwerkstatt e.V. 01-07-2000 De ydmygede
Wien Scandinavian Film Week 29-06-2000 De ydmygede
Tel Aviv Int. Student Film Festival 27-05-2000 De udstillede
Tel Aviv Int. Student Film Festival 27-05-2000 De ydmygede
Nyon, Visions du Réel 01-05-2000 De udstillede
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 01-05-2000 De udstillede
Hong Kong International Film Festival 12-04-2000 De ydmygede
Skopje International Film Festival 10-03-2000 De ydmygede
Mumbai Film Festival 03-02-2000 De ydmygede
Göteborg International Film Festival 28-01-2000 De udstillede
Tallinn Black Nights Film Festival 06-12-1999 De ydmygede
Filmverband Sachsen Dansk Festival 25-11-1999 De ydmygede
International Film Festival of Wales 19-11-1999 De ydmygede
Oslo International Film Festival 19-11-1999 De ydmygede
Gijon International Film Festival 19-11-1999 De ydmygede
Cyper Media Art Festival, Morada 30-10-1999 De ydmygede
Hamptons Film Festival 20-10-1999 De ydmygede
Uppsala Int. Short Film Festival 18-10-1999 De ydmygede
Sao Paulo International Making Of Festival 29-09-1999 De ydmygede
Halifax Atlantic Film Festival 17-09-1999 De ydmygede
Resfest Digital Film Festival 11-09-1999 De ydmygede
New York Danish Wave '99 10-09-1999 De ydmygede
Toronto International Film Festival 09-09-1999 De ydmygede
Odense Internationale Film Festival 16-08-1999 De ydmygede
Hamburg International Kurz Film Festival 15-06-1999 De ydmygede
Düsseldorf, Medien Forum Filmkongress Festival 14-06-1999 De ydmygede
New York Documentary Festival 02-06-1999 De ydmygede
Stockholm Cinemateket, Svenska Filminstitutet 18-05-1999 De ydmygede
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 10-03-1999 De ydmygede
Göteborg International Film Festival 29-01-1999 De ydmygede
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412