Lizzi Weischenfeldt

/F. 1938

Klipper og instruktør. Født 15/11 1938.

Begyndte sin filmkarriere som klipper i 1960 på spillefilmen "Over gaden - neden vandet". I 1962 blev hun ansat på Saga, som overvejende producerede lystspil, og klippede for eksempel "Han, hun, Dirch og Dario" (1962). Året efter blev hun freelancer, og op gennem 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne arbejdede hun fortsat for især Saga og Palladium, ofte i samarbejde med instruktører som Annelise Reenberg ("Frøken Nitouche" 1963), Knud Leif Thomsen ("Midt i en jazztid" 1969) og Finn Henriksen ("Helle for Lykke" 1969). Med tiden arbejdede hun tillige som scripter og instruktørassistent på spillefilm.

I 1980'erne begyndte Lizzi Weischenfeldt at supplere spillefilmarbejdet med klipning af kort- og dokumentarfilm samt tv-produktioner. Et længerevarende samarbejde med instruktøren Morten Arnfred tog også sin begyndelse i 1980'erne med "Der er et yndigt land" (1983). I 1994 debuterede hun som instruktør med dokumentarfilmen "Som fugle i bur". Denne film, om krigens børn i det tidligere Jugoslavien, fulgte hun op med "Krig er ikke for børn" (1996) og "En fremmed fugl" (2000). Sidst i 1990'erne instruerede hun over 80 afsnit af TV3's hospitals-soap "Hvide løgne", og i 2002 instruerede hun "Børn på skinner". Arbejder løbende på både film- og tv-produktioner i ind- og udland.

Lizzi Weischenfeldt har blandt andet været på studieophold på Cinecitta Studio i Rom, Bavaria Studierne i München og George Lucas Post Production Studier i USA. Hun har desuden undervist på Den Danske Filmskole.

Gennem karrieren har hun haft flere tillidsposter, blandt andet i Film- og tv-arbejderforeningens (FAF) bestyrelse, Det Danske Filminstituttets Festivaludvalg, Statens Filmcentrals repræsentantskab, Filmens Fællesråd og Women in Film and Television's (WIFT) bestyrelse.

Se Lizzi Weischenfeldts trilogi om krigens børn på www.filmstriben.dk.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Forsvar 2003 Klip Tv-serie
Klatretøsen 2002 B-klipper DK/Spillefilm
Børn på skinner 2002 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Kinnemor & kærligheden 2001 Klip DK/Dokumentarfilm
En fremmed fugl 2000 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Hotellet 2000 Klipper Tv-serie
Børn kommer også på sygehus 1999 Klip DK/Dokumentarfilm
Hvide løgne 1998 Instruktion Tv-serie
Skat, det er din tur 1997 Klip DK/Spillefilm
Et sygehus ligner næsten et virkeligt hus 1997 Klip DK/Dokumentarfilm
Tøsepiger 1996 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Mørkeleg 1996 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Krig er ikke for børn 1996 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Som fugle i bur 1994 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Flemming og Berit 1994 Klip Tv-serie
Den russiske sangerinde 1993 Klip DK/Spillefilm
Hjælp - min datter vil giftes 1993 Klip DK/Spillefilm
En plads i skolen 1992 Klip DK/Dokumentarfilm
Brændemærket 1991 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Klar besked - en film om prævention 1991 Klip DK/Dokumentarfilm
Camping 1990 Klip DK/Spillefilm
Miskito - indianere under våben 1990 Klip DK/Dokumentarfilm
En gris efter mit hjerte 1990 Klip DK/Dokumentarfilm
Christian 1989 Instruktørassistent DK/Spillefilm
17 op 1989 Trailer DK/Spillefilm
Glashjertet 1988 Klip DK/Kort fiktion
Himmel og helvede 1988 Klip DK/Spillefilm
Da Lotte blev usynlig 1988 Instruktørassistent Tv-serie
Negerkys og labre larver 1987 Instruktørassistent DK/Spillefilm
En hård dags nat 1987 Klip DK/Kort fiktion
Jobtilbud i nazismens Tyskland 1986 Klipper DK/Dokumentarfilm
Din daglige dosis 1986 Klip DK/Dokumentarfilm
Fremtidens børn 1984 Klip DK/Dokumentarfilm
Der er et yndigt land 1983 Scripter DK/Spillefilm
Felix 1982 Klip DK/Spillefilm
Pengene eller livet 1982 Klip DK/Spillefilm
Thorvald og Linda 1982 Scripter DK/Spillefilm
Slingrevalsen 1981 Klip DK/Spillefilm
Lille Virgil og Orla Frøsnapper 1980 Scripter DK/Spillefilm
Verden er fuld af børn 1980 Klip DK/Spillefilm
Krigernes børn 1979 Klip DK/Spillefilm
Genbrug 1979 Klip DK/Dokumentarfilm
Du er ikke alene 1978 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Pas på ryggen, professor! 1977 Klip DK/Spillefilm
Terror 1977 Scripter DK/Spillefilm
Blind makker 1976 Klip DK/Spillefilm
Den korte sommer 1976 Klip DK/Spillefilm
Piger i trøjen 2 1976 Klip DK/Spillefilm
Bejleren - en jysk røverhistorie 1975 Klip DK/Spillefilm
Piger i trøjen 1975 Klip DK/Spillefilm
Sønnen fra Vingården 1975 Klip DK/Spillefilm
Mafiaen - det er osse mig 1974 Klip DK/Spillefilm
Nøddebo Præstegård 1974 Klip DK/Spillefilm
Nøglehullet 1974 Klip DK/Spillefilm
Rapportpigen 1974 Klip DK/Spillefilm
Skipper & Co. 1974 Assistent DK/Spillefilm
I Jomfruens tegn 1973 Klip DK/Spillefilm
På'en igen Amalie 1973 Klip DK/Spillefilm
Romantik på sengekanten 1973 Klip DK/Spillefilm
Motorvej på sengekanten 1972 Klip DK/Spillefilm
Smil mand! 1972 Klip DK/Spillefilm
Hosekræmmeren 1971 Klip DK/Spillefilm
Min søsters børn når de er værst 1971 Klip DK/Spillefilm
Tandlæge på sengekanten 1971 Klip DK/Spillefilm
Amour 1970 Klip DK/Spillefilm
Hurra for de blå husarer 1970 Klip DK/Spillefilm
Nøglen til Paradis 1970 Klip DK/Spillefilm
Helle for Lykke 1969 Klip DK/Spillefilm
Midt i en jazztid 1969 Scripter DK/Spillefilm
Ta' lidt solskin 1969 Klip DK/Spillefilm
Trekanter 1969 Klip DK/Spillefilm
Jeg elsker blåt 1968 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Min kones ferie 1967 Klip DK/Spillefilm
Far laver sovsen 1967 Klip DK/Spillefilm
Gift 1966 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Flagermusen 1966 Klip DK/Spillefilm
Soyas tagsten 1966 Klip DK/Spillefilm
Jensen længe leve! 1965 Scripter DK/Spillefilm
Passer passer piger 1965 Klip DK/Spillefilm
Selvmordsskolen 1964 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Når enden er go' 1964 Klip DK/Spillefilm
Frøken Nitouche 1963 Klip DK/Spillefilm
Peters landlov 1963 Klip DK/Spillefilm
Duellen 1962 Assistent DK/Spillefilm
Han, hun, Dirch og Dario 1962 Klip DK/Spillefilm
Det støver stadig 1962 Klip DK/Spillefilm
Venus fra Vestø 1962 Klip DK/Spillefilm
Over gaden - neden vandet 1960 Klip DK/Spillefilm
Vis alle

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Malmö, BUFF 12-03-2002 En fremmed fugl
Washington DC Independent Film Festival 06-03-2002 En fremmed fugl
Berlin Prix Europa Festival 13-10-2001 En fremmed fugl

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412