Katrine Jensenius

/F. 1947

Skuespiller. Født 7/12 1947.

Begyndte at optræde i forskellige alternative teatergrupper i slutningen af 60'erne og var bl.a. medstifter af Natholdet. Har optrådt en del for børn og kan bl.a. ses som Nanas mor i DRs populære serie "Nana" (1987).

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Hun var først og fremmest en type i tiden, de tidlige 1970'eres unge frigjorte og lettere flippede hippie-pige, til fingerspidserne præget af periodens jargon og uforbeholdne erotik. Et kvart århundrede senere kunne en teaterskribent kalde hende 'en forrygende forvandlingskunstner' på scenen, men på film virkede hun i høj grad som sit søde, blonde selv med store blå, naive og tillidsvækkende øjne og et flot, vindende smil.

Hun debuterer i "Ang.: Lone" (1970) som Kim Larsens kæreste, der udfører en abort på Pernille Kløvedals 16-årige børnehjems-flygtning. Her gøres hendes velmenende foretagsomhed urovækkende, da hun langt fra udstråler lægelig kompetence.

En større birolle har hun i "Desertøren" (1971), som den deserterende unge helts kæreste, der har giftet sig, mens han var indkaldt. Igen er hun spontan, men alligevel ikke rigtig til at stole på. Og i "Narko - en film om kærlighed" (1971) spiller hun atter sammen Gert Günther, der nu er narkoman - og også denne gang svigter hun ham.

I sine senere småroller får hun kun få chancer for at sætte sig afgørende igennem. Det gælder også "Grev Axel" (2001), hvor hun, kraftigt maskeret, er en bondekone, der er angst for heksejægere. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Du forsvinder 2017 Winnie DK/Spillefilm
Mennesker bliver spist 2015 Malthes fars kone DK/Spillefilm
Rita 3 2015 Inge Tv-serie
Borgen 3 2013 Jytte Hansen Tv-serie
Max Pinlig på Roskilde - nu med mor 2012 Katrine DK/Spillefilm
Papa 2007 Medvirkende DK/Kort fiktion
Max 2007 Medvirkende Tv-serie
Drømmen 2006 Ibens klaverlærerinde DK/Spillefilm
Den rette ånd 2005 Maj-Britt DK/Spillefilm
Inkasso 2004 Lauras mor DK/Spillefilm
Frunk 2003 Bibliotekar DK/Kort fiktion
Jesus & Josefine 2003 Spedalsk Tv-serie
Grev Axel 2001 Medvirkende DK/Spillefilm
Mors dag 1996 Susse Tv-film
Fæhår & Harzen 1995 Gunna Skov Tv-serie
På pletten 1991 Medvirkende Tv-serie
Camping 1990 Ægtepar/kone DK/Spillefilm
Det springende punkt 1989 Medvirkende DK/Kort fiktion
Falske billeder 1989 Model 1 DK/Kort fiktion
Dagens helt 1989 Medvirkende DK/Kort fiktion
Nana 1988 Ulla Jespersen Tv-serie
Rocking Silver 1983 Franks tidligere kone DK/Spillefilm
Felix 1982 Svend Eriks kone DK/Spillefilm
Kom som du er 1982 Medvirkende Tv-film
Det hemmelige Danmark 1981 Medvirkende Tv-film
Prins Piwi 1974 Rengøringsdame DK/Spillefilm
Desertøren 1971 Sussie DK/Spillefilm
Et døgn med Ilse 1971 Medvirkende DK/Spillefilm
Narko - en film om kærlighed 1971 Bodil DK/Spillefilm
Ang.: Lone 1970 Margits veninde DK/Spillefilm
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412