Morten Giese

/F. 1964

Klipper og instruktør. Født 17/4 1964. Uddannet son klipper på Den Danske Filmskole i 1993. Som klipper har han blandt andet arbejdet tæt og kontinuerligt sammen med Per Fly, som han gik på Filmskolen med.

Debuterede som instruktør med "Dykkeren" (2003), en halv times novellefilm om en dreng på ferie med sin alkoholikerfar. Den vandt prisen som bedste korte fiktionsfilm på Odense-festivalen og blev fulgt op af endnu en novellefilm om en drengs problematiske forhold til sin far, "Min far er bokser" (2005). Hans første spillefilm, "Vanvittig forelsket" (2009), handler om en talentfuld ung pianist, der afspores af voldelig jalousi i forholdet til sin kæreste.

Blandt de film, Giese har klippet, er Per Flys roste og prisvindende trilogi om det moderne Danmark, "Bænken" (2000), "Arven" (2003) og "Drabet" (2005).

Har instrueret 14 afsnit af tv-serien "Hotellet" (2000-02) samt været klipper på serierne "Arvingerne" (2014) og "Bedrag" (2016).

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Dobbeltspil 2018 Klipper DK/Spillefilm
Bedrag 1 2016 Klipper Tv-serie
Den sidste tid 2016 Klipper DK/Dokumentarfilm
Bedrag 2 2016 Klipper Tv-serie
Machine 2015 Klipper DK/Kort fiktion
Moussa Diallo - manden og musikken 2015 A-klipper DK/Dokumentarfilm
Arvingerne 1 2014 Klipper Tv-serie
I Kærlighedens Navn 2013 Klipper DK/Dokumentarfilm
2 piger 1 kage 2013 Klipper DK/Kort fiktion
Bosporus 2011 Klip DK/Kort fiktion
The house inside her 2011 Klip DK/Kort fiktion
Girl in the Water 2011 Klip DK/Kort fiktion
Kvinden der drømte om en mand 2010 Klip DK/Spillefilm
Vanvittig forelsket 2009 Instruktion DK/Spillefilm
Over gaden under vandet 2009 Trailer DK/Spillefilm
Fighter 2007 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Store planer 2005 Klip DK/Spillefilm
Drabet 2005 Klipper DK/Spillefilm
Min far er bokser 2004 Instruktion DK/Kort fiktion
Arven 2003 Klip DK/Spillefilm
Manden bag døren 2003 Klip DK/Spillefilm
Okay 2002 Klip DK/Spillefilm
Dykkerdrengen 2002 Instruktion DK/Kort fiktion
Max 2000 Klip DK/Spillefilm
Bænken 2000 Klip DK/Spillefilm
Hotellet 2000 Instruktion Tv-serie
Den onde cirkel 1999 Klip DK/Dokumentarfilm
Jacobs liste 1997 Klip DK/Kort fiktion
Ørnens øje 1997 Klip DK/Spillefilm
Et hjørne af paradis 1997 Klipper DK/Spillefilm
Spor i mørket 1997 Klip DK/Spillefilm
En stille død 1997 Klip DK/Kort fiktion
At opfinde virkeligheden 1996 Klip DK/Dokumentarfilm
Ska' vi være kærester? 1996 Klip DK/Kort fiktion
To be or nothing to eat 1996 Klip DK/Kort fiktion
Menneskedyret 1995 Klip DK/Spillefilm
Buldermanden 1995 Klip DK/Kort fiktion
Monsterfest 1995 Klip DK/Kort fiktion
Voodoo Europa 1994 Klip DK/Dokumentarfilm
Drengen der gik baglæns 1994 Klip DK/Kort fiktion
- kalder Katrine! 1994 Klip DK/Kort fiktion
Min elskede 1994 Klip DK/Kort fiktion
Værelse 17 1993 Klip DK/Kort fiktion
Tre små historier 1993 Klip DK/Kort fiktion
Debutanten 1993 Klip DK/Kort fiktion
Rakel Mirakel 1993 Klip DK/Kort fiktion
Fra sol til sukker 1992 Klip DK/Dokumentarfilm
Requiem 1991 Klip DK/Kort fiktion
Den ufuldendte 1991 Klip DK/Kort fiktion
Jorden er giftig 1988 Klip DK/Kort fiktion
Trællenes oprør 1979 Stemme DK/Spillefilm
Trællene 1978 Stemme DK/Spillefilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Best Actor:
Cyron Melville
2009 Montreal World Film Festival 2009 Vanvittig forelsket
Publikums Prisen 2009 Kiev Molodist Int. Film Festival 2009 Vanvittig forelsket
Bedste Mandlige Skuespiller:
Cyron Melville
2009 Marrakech International Film Festival 2009 Vanvittig forelsket
CBC prisen for bedste kortfilm 2005 Halifax, ViewFinders: International FF for Youth 2005 Min far er bokser
Bedste Kort Fiktionsfilm 2003 Odense Internationale Film Festival 2003 Dykkerdrengen
Bedste Film, Børnejury 2003 BUSTER 2003 Dykkerdrengen

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 27-05-2013 Vanvittig forelsket
Ottawa EU-Film Festival 17-11-2011 Vanvittig forelsket
Glasgow Film Festival 18-02-2010 Vanvittig forelsket
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 08-01-2010 Vanvittig forelsket
Palm Springs International Film Festival 05-01-2010 Vanvittig forelsket
Jakarta International Film Festival 04-12-2009 Vanvittig forelsket
Marrakech International Film Festival 04-12-2009 Vanvittig forelsket
Tallinn Black Nights Film Festival 27-11-2009 Vanvittig forelsket
Oulu Int. Children's Film Festival 16-11-2009 Vanvittig forelsket
Lithuania Scanorama Film Forum 05-11-2009 Vanvittig forelsket
Leeds Int. Film Festival 04-11-2009 Vanvittig forelsket
Lübeck, Nordische Filmtage 04-11-2009 Vanvittig forelsket
Kiev Molodist Int. Film Festival 24-10-2009 Vanvittig forelsket
Hamptons Film Festival 08-10-2009 Vanvittig forelsket
Montreal World Film Festival 27-08-2009 Vanvittig forelsket
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 20-08-2009 Vanvittig forelsket
Cinemateket VANVITTIG FORELSKET Intern Visning 07-08-2009 Vanvittig forelsket
Jana Int. Film Festival for Children & Youth 17-10-2008 Min far er bokser
Jana Int. Film Festival for Children & Youth 16-04-2007 Min far er bokser
Leuven Short Film Festival 02-12-2006 Min far er bokser
Hong Kong, International Children's Film Carnival 17-07-2006 Min far er bokser
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 25-05-2006 Min far er bokser
TIFF Kids 21-04-2006 Min far er bokser
Antwerpen European Youth FF of Flanders 19-02-2006 Min far er bokser
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 03-12-2005 Min far er bokser
Belfast Cinemagic 17-11-2005 Min far er bokser
Belfast Cinemagic 17-11-2005 Dykkerdrengen
Hyderabad Int. Film Fest. For Children 14-11-2005 Min far er bokser
Cape Town World Cinema Festival 11-11-2005 Min far er bokser
Brest, Festival Européen du Film Court 05-11-2005 Min far er bokser
Aarhus Filmfestival 25-10-2005 Min far er bokser
Uppsala Int. Short Film Festival 24-10-2005 Min far er bokser
Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 25-09-2005 Min far er bokser
Bergen Nordisk Panorama 23-09-2005 Min far er bokser
BUSTER 12-09-2005 Min far er bokser
Vilnius and Klaipeda Int. Short Film Festival 02-09-2005 Min far er bokser
Odense Internationale Film Festival 11-08-2005 Min far er bokser
Kyoto Kinder Filmfest 05-08-2005 Min far er bokser
Hamburg International Kurz Film Festival 05-06-2005 Min far er bokser
Malmö World Leisure Conference 23-05-2005 Min far er bokser
Oberhausen Kurzfilmtage 05-05-2005 Min far er bokser
Kristiansand International Children's Film Festival 26-04-2005 Min far er bokser
Halifax, ViewFinders: International FF for Youth 19-04-2005 Min far er bokser
Malmö, BUFF 08-03-2005 Min far er bokser
Berlinale 10-02-2005 Min far er bokser
Cosmic Zoom Filmfestival 04-02-2005 Dykkerdrengen
Tehran Int. Short Film Festival 17-11-2004 Dykkerdrengen
Buenos Aires IFF for Children and Youth 04-11-2004 Dykkerdrengen
Norsk Filminstitutt Cinematek 21-10-2004 Dykkerdrengen
Vilnius and Klaipeda Int. Short Film Festival 03-09-2004 Dykkerdrengen
Sao Paulo Int. Short Film Festival 26-08-2004 Dykkerdrengen
Helsinki, Nordic Institute for Contemporary Art 15-07-2004 Dykkerdrengen
Kristiansand International Children's Film Festival 27-04-2004 Dykkerdrengen
Halifax, ViewFinders: International FF for Youth 20-04-2004 Dykkerdrengen
Stockholm Film Festival Junior 28-03-2004 Dykkerdrengen
Malmö, BUFF 09-03-2004 Dykkerdrengen
DABUF - Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber 15-01-2004 Dykkerdrengen
Lübeck, Nordische Filmtage 30-10-2003 Dykkerdrengen
Aarhus Filmfestival 22-10-2003 Dykkerdrengen
BUSTER 23-09-2003 Dykkerdrengen
Malmö Nordisk Panorama 23-09-2003 Dykkerdrengen
Edinburgh International Film Festival 13-08-2003 Dykkerdrengen
Odense Internationale Film Festival 11-08-2003 Dykkerdrengen
Locarno, Festival internazionale del film 06-08-2003 Dykkerdrengen
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412