Alice O'Fredericks

1899-1968

Skuespiller, instruktør. Født 8/9 1899 (Alice Otha Frederiksen), død 18/2 1968 - 68 år. Gift med grosserer Oskar Klintholm.

Skuespillerkarrieren startede i 1920 med en rolle som nonne i Benjamin Christensens kontroversielle svenske film "Häxan". Før det havde hun uddannet sig til kontorassistent og fået ansættelse hos Benjamin Christensen som scripter. Op gennem 20'erne medvirkede hun i Gudmundur Kambans "Hadda Padda", et par Fy & Bi-film, startede produktionsselskabet Tumling-Film sammen med Johannes Meyer, spillede hovedrollen i to film hos Nordisk og sluttede sin skuespillerkarriere i George Schnéevoigts norske produktion "Laila" i 1929.

Hun debuterede som manuskriptforfatter i 1928 efter at have vundet en BT-konkurrence om et manuskript, der blev til Fy og Bi-filmen "Filmens Helte", og herefter blev hun knyttet til Palladium som manuskriptforfatter og instruktørassistent for Lau Lauritzen Sr. Hun lærte i de år filmhåndværket fra bunden, og det lagde grunden til en lang karriere som instruktør, der blev indledt i 1934 sammen med Lau Jr., med hvem hun kom til at lave rigtig mange film op gennem 30'erne og 40'erne. I 1950 indledtes serien af Morten Korch-filmatiseringer hos ASA med fru Alice i instruktørstolen. Her dannede hun ofte par med enten Jon Iversen eller Robert Saaskin, men stod også som eneansvarlig instruktør for mange af filmene. Far til Fire-serien startede i 1953 og blev sammen med de tre Næsbygaard-film hendes svanesang.

Hun døde i begyndelsen af 1968 efter lang tids gigtsygdom, der havde lænket hende til en kørestol. Ikke desto mindre havde hun klaret at styre adskillige filmproduktioner fra sin kørestol og var blevet båret rundt af to mænd, når der var udeoptagelser.

Alice O'Fredericks er én af de mest produktive instruktører i dansk film til dato. Filmkritikerne gav hendes folkekomedier en meget ublid medfart i dagspressen, men publikum elskede dem.

Læs artikel på dfi.dk: Hitmageren O'Fredericks

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Brødrene på Uglegaarden 1967 Instruktion DK/Spillefilm
Krybskytterne på Næsbygaard 1966 Instruktion DK/Spillefilm
Næsbygaards arving 1965 Instruktion DK/Spillefilm
Kampen om Næsbygaard 1964 Instruktion DK/Spillefilm
Sikke'n familie 1963 Instruktion DK/Spillefilm
Der brænder en ild 1962 Instruktion DK/Spillefilm
Far til fire med fuld musik 1961 Instruktion DK/Spillefilm
Det skete på Møllegaarden 1960 Instruktion DK/Spillefilm
Far til fire på Bornholm 1959 Instruktion DK/Spillefilm
Vagabonderne på Bakkegaarden 1958 Instruktion DK/Spillefilm
Far til fire og ulveungerne 1958 Instruktion DK/Spillefilm
Far til fire og onkel Sofus 1957 Instruktion DK/Spillefilm
Far til fire i byen 1956 Instruktion DK/Spillefilm
Flintesønnerne 1956 Instruktion DK/Spillefilm
Min datter Nelly 1955 Instruktion DK/Spillefilm
Far til fire på landet 1955 Instruktion DK/Spillefilm
Arvingen 1954 Instruktion DK/Spillefilm
Far til fire i sneen 1954 Instruktion DK/Spillefilm
Far til fire 1953 Instruktion DK/Spillefilm
Fløjtespilleren 1953 Instruktion DK/Spillefilm
Husmandstøsen 1952 Instruktion DK/Spillefilm
Det store løb 1952 Instruktion DK/Spillefilm
Wilhelm Tell 1952 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Det gamle guld 1951 Instruktion DK/Spillefilm
Frihed forpligter 1951 Instruktion DK/Kort fiktion
Fodboldpræsten 1951 Instruktion DK/Spillefilm
Politikens filmjournal 074 1951 Medvirkende Dokumentariske optagelser
Den opvakte jomfru 1950 Instruktion DK/Spillefilm
Mosekongen 1950 Instruktion DK/Spillefilm
I gabestokken 1950 Instruktion DK/Spillefilm
De røde heste 1950 Instruktion DK/Spillefilm
Det gælder os alle 1949 Instruktion DK/Spillefilm
Vi vil ha' et barn 1949 Instruktion DK/Spillefilm
Hr. Petit 1948 Instruktion DK/Spillefilm
Stjerneskud 1947 Instruktion DK/Spillefilm
Naar Katten er ude 1947 Instruktion DK/Spillefilm
Lise kommer til Byen 1947 Instruktion DK/Spillefilm
Saa mødes vi hos Tove 1946 Instruktion DK/Spillefilm
Jeg elsker en anden 1946 Instruktion DK/Spillefilm
Onsdagsväninnan (Alice O'Fredericks/Sture Lagerwall, SE, 1946) 1946 Instruktion U/Spillefilm
Affæren Birte 1945 Instruktion DK/Spillefilm
Panik i Familien 1945 Instruktion DK/Spillefilm
De kloge og vi gale 1945 Instruktion DK/Spillefilm
Klingende toner 1945 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bedstemor gaar amok 1944 Instruktion DK/Spillefilm
Teatertosset 1944 Instruktion DK/Spillefilm
Elly Petersen 1944 Instruktion DK/Spillefilm
Det brændende Spørgsmaal 1943 Instruktion DK/Spillefilm
Hans Onsdags-Veninde 1943 Instruktion DK/Spillefilm
Frøken Vildkat 1942 Instruktion DK/Spillefilm
Tyrannens Fald 1942 Instruktion DK/Spillefilm
Tror du jeg er født i Gaar! 1941 Instruktion DK/Spillefilm
Tag til Rønneby Kro 1941 Instruktion DK/Spillefilm
Frøken Kirkemus 1941 Instruktion DK/Spillefilm
Pas paa Svinget i Solby 1940 Instruktion DK/Spillefilm
Familien Olsen 1940 Instruktion DK/Spillefilm
Vestkystens Helte 1940 Instruktion U/Spillefilm
En ganske almindelig Pige 1940 Instruktion DK/Spillefilm
De tre maaske fire 1939 Instruktion DK/Spillefilm
I Dag begynder Livet 1939 Instruktion DK/Spillefilm
Blaavand melder Storm 1938 Instruktion DK/Spillefilm
Alarm 1938 Instruktion DK/Spillefilm
Julia paa Glatis 1938 Instruktion U/Spillefilm
Frk. Møllers Jubilæum 1937 Instruktion DK/Spillefilm
En fuldendt Gentleman 1937 Instruktion DK/Spillefilm
Der var engang en Vicevært 1937 Instruktion DK/Spillefilm
Snushanerne 1936 Instruktion DK/Spillefilm
Panserbasse 1936 Instruktion DK/Spillefilm
Cirkus-Revyen 1936 Instruktion DK/Spillefilm
Week-End 1935 Instruktion DK/Spillefilm
Kidnapped 1935 Instruktion DK/Spillefilm
Barken Margrethe 1934 Manus DK/Spillefilm
Ud i den kolde Sne 1934 Instruktion DK/Spillefilm
Med fuld Musik 1933 Manus DK/Spillefilm
Københavnere 1933 Manus DK/Spillefilm
Glade Gøglere 1932 Manus U/Spillefilm
Han, hun og Hamlet 1932 Manus DK/Spillefilm
I Kantonnement 1931 Manus DK/Spillefilm
Krudt med Knald 1931 Manus DK/Spillefilm
Hr. Tell og Søn 1930 Manus DK/Spillefilm
Pas paa Pigerne 1930 Manus DK/Spillefilm
Højt paa en Kvist 1929 Manus DK/Spillefilm
Laila 1929 Inger, Anders' søster U/Spillefilm
Filmens Helte 1928 Manus DK/Spillefilm
Kraft og Skønhed 1928 Manus DK/Spillefilm
Solskinsdalen 1925 Kari DK/Spillefilm
Det store Hjerte 1925 Karen, Lars Skovs datter DK/Spillefilm
Hadda Padda 1924 Kristrun, Hadda Paddas søster DK/Spillefilm
Smil og Taare 1923 Bess, Fru Elvstrøms datter DK/Spillefilm
Blandt Byens Børn 1923 Medvirkende DK/Spillefilm
Heksen 1922 Nonne U/Spillefilm
Han, hun og Hamlet 1922 Medvirkende DK/Spillefilm
Film, Flirt og Forlovelse 1921 Medvirkende DK/Spillefilm
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Hitmageren O'Fredericks (31. marts 2017)

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412