ASA Film Production

I 1990 overtog producent Henrik Møller-Sørensen selskabsnavnet ASA. Det hedengangne ASA blev dannet af John Olsen, Lau Lauritzen Jr. og Henning Karmark i 1936, og selskabet var indtil 60erne et af de fire toneangivende filmselskaber i Danmark.

Under Henrik Møller-Sørensens ledelse indledte ASA med en række populære spillefilm af eller med instruktør og skuespiller Erik Clausen. Komedien om en arbejdsløs mand, "De frigjorte" (1993), og den ambitiøse "Min fynske barndom" (1994), om komponisten Carl Nielsen, begge instrueret af Clausen, og familiekomedierne med Clausen som skuespiller "Den store badedag" (1991) og "En loppe kan også gø" (1996).

Med Far til fire-serien har ASA siden 2005 produceret nogle af de bedst sælgende film i perioden. Familiefilmen MGP Missionen (2013) om en pige med indvandrer baggrund, der trods modstand fra sin familie ender med at vinde børne-melodi grand-prix'et, har været udtaget til Berlin Filmfestivalens program for børnefilm, Generation Kplus og blev efterfølgende nomineret til en European Film Academy Young Audience Award 2014.

Læs om ASA Film Production og producent Henrik Møller-Sørensen på www.asafilm.dk.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Far til fire i solen 2018 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Far til fire i solen 2018 Produktionsselskab
Far til fire på toppen 2017 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Far til fire - på toppen 2017 Produktionsselskab
Far til fires vilde ferie 2015 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Far til fire - Onkel Sofus vender tilbage 2014 Produktionsselskab DK/Spillefilm
MGP Missionen 2013 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Far til fire - til søs 2012 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Far Til Fire Til Søs 2012 Produktionsselskab
Far til fire - tilbage til naturen 2011 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Far til fire - på japansk 2010 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Far Til Fire - Tilbage Til Naturen 2010 Produktionsselskab
Far Til Fire - Tilbage Til Naturen 2010 Produktionsselskab
Storm 2009 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Far Til Fire - På Japansk 2009 Produktionsselskab
Far Til Fire- På Japansk 2009 Produktionsselskab
Storm 2009 Produktionsselskab
Storm 2009 Produktionsselskab
Far til fire - på hjemmebane 2008 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Far Til Fire - På Hjemmebane 2008 Produktionsselskab
Far Til Fire - På Hjemmebane 2007 Produktionsselskab
Far til fire - i stor stil! 2006 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Far Til Fire - I Stor Stil 2006 Produktionsselskab
Far til fire - gi'r aldrig op! 2005 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Far Til Fire Gir Aldrig Op 2005 Produktionsselskab
Inkasso 2004 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Inkasso 2004 Produktionsselskab
Ulvepigen Tinke 2002 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Ulvepigen Tinke 2002 Produktionsselskab
Ernst på togrejse 2001 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Ernst på skøjter 2000 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Ernst og blikkenslageren 2000 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Ernst i Tivoli 2000 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Ernst og fodbolden 2000 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Ernst i svømmehallen 2000 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Ernst i fjeldet 2000 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Tilbage til byen 1999 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Sidste nat 1999 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Lysets hjerte 1998 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Surferne kommer 1998 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Fede tider 1996 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Hvileløse hjerte 1996 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
En loppe kan også gø 1996 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Underholdningschefen 1995 Produktionsselskab Tv-film
Min fynske barndom 1994 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Carlo & Ester 1994 Produktionsselskab DK/Spillefilm
De frigjorte 1993 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Den store badedag 1991 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Publikumspris:
Giacomo Campeotto
2010 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2010 Storm
Bedste Film, Børnejury 2003 Würzburg International Film Weekend 2003 Ulvepigen Tinke
Børnejuryens 1. Pris 2003 Antwerpen European Youth FF of Flanders 2003 Ulvepigen Tinke
PRIX CIFEJ 2003 Laon - International Film Festival For Young People 2003 Ulvepigen Tinke
Publikumspris 2003 Laon - International Film Festival For Young People 2003 Ulvepigen Tinke
Børnejuryens 1. Pris 2003 TIFF Kids 2003 Ulvepigen Tinke
Bedste unge skuespillerinde:
Sarah Juel Werner
2003 Sochi International Children & Youth Film Festival 2003 Ulvepigen Tinke
Mencion Animation Short Film:
Alice de Champfleury
2002 Montevideo Divercine 2002 Ernst i svømmehallen
2nd Prize for Best Featurefilm 2002 Giffoni Film Festival 2002 Ulvepigen Tinke
Grand Prix 2002 Frankfurt Lucas International Children's Film Festival 2002 Ulvepigen Tinke
Cifej Juryen 2002 Frankfurt Lucas International Children's Film Festival 2002 Ulvepigen Tinke
Grand Prix 2002 Chemnitz Schlingel Children's Film Festival 2002 Ulvepigen Tinke
Best Innovative Cinematography 2002 Madrid Madridimagen 2002 Ulvepigen Tinke
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Det Danske Filminstitut
Gothersgade 55
1123 København K
Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
dfi@dfi.dk

CVR-nummer: 56858318


Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412