Dansk Tegnefilm

Dansk Tegnefilm blev dannet af instruktøren Jannik Hastrup (f. 1941) i 1976. I 1985 sluttede produceren Marie Bro sig til selskabet og blev i 1996 partner. Omdrejningspunktet for selskabet er produktionen af Hastrups egne animationsfilm. Ofte har Hastrups film et samfundsmæssigt eller medmenneskeligt budskab. En af selskabets første produktioner var serien "Trællene" (1978-1980). Ni kortere film, der skildrer udbytning af underklassen fra vikingetiden til slutningen af det 19. århundrede. Serien blev bevidst lavet med den mere enkle flytteanimation som en reaktion på den amerikanske Disney-tradition.

Med "Samson og Sally" (1984), om to hvalers eventyr i et hav fyldt af forurening og hvalfangere, skabte selskabet den første fuldanimerede spillefilm i Danmark siden "Fyrtøjet" (1946). Andre af Dansk Tegnefilms produktioner er "Strit og Stumme" (1987), "Fuglekrigen i Kanøfleskoven" (1990), "Aberne og det hemmelige våben" (1995) og den grønlandske fabel "Drengen der ville gøre det umulige" (2003), som blev en international succes og vandt adskillige priser.

Dansk Tegnefilm står også bag spillefilmene om den populære alf Cirkeline; "Cirkeline: Storbyens mus" (1998), "Cirkeline: Ost og kærlighed" (2000) og "Cirkeline og verdens mindste superhelt" (2004). En af selskabets få film skabt for et voksenpublikum er den psykoanalytiske udlægning af H.C. Andersens liv "H.C. Andersen og den skæve skygge" (1998). Sammen med Fleming Quist Møller havde Hastrup i 1971 instrueret "Bennys Badekar" (1971) og i 2007 genoptog de samarbejdet med "Cykkelmyggen og Dansemyggen" (2007) og efterfølgeren "Cykelmyggen og minibillen" (2014). Udover spillefilmene har Dansk Tegnefilm også produceret flere korte animationsfilm og serier.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Nothing Happens 2017 Produktionsselskab Interaktive projekter
Lili 2015 Produktionsselskab Fiktionsserie
Lili elsker mad 2015 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Lili børster tænder 2015 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Lili får besøg 2015 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Lili er vild med gaver 2015 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Lili bliver vred 2015 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Lili kender alle farver 2015 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Lili møder en dum unge 2015 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Lili holder fest 2015 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Blot en drengestreg 2015 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Cykelmyggen og Minibillen 2014 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Tefik, når du falder skal du rejse dig igen 2014 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Cykelmyggen & Minibillen 2014 Produktionsselskab
Cykelmyggen & Minibillen 2014 Produktionsselskab
Rita og Krokodille 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Solén - jeg altid husker far 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Asylbarn - Jamila, Gid jeg kunne flyve 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Hollow Land 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Rita og Krokodille: Camping 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Rita og Krokodille: Fisketuren 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Rita og Krokodille: Pindsvinet 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Rita og Krokodille: Skovturen 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Rita og krokodille: Snevejr 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Rita og krokodille: Zoo 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Cirkeline i Fandango 2010 Produktionsselskab Antologi
En lille film om nisser 2009 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Fløjteløs 2009 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Pipungerne - Turen til åen 2009 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Pipungerne - Hittebarnet 2009 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Pipungerne - Mus på stribe 2009 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Prinsessen og vagten 2009 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Cykelmyggen og dansemyggen 2007 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Shaman 2007 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Cykelmyggen Og Dansemyggen 2007 Produktionsselskab
Krig og kager 2006 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Sukkerknald 2005 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Eventyret om den dårlige samvittighed 2005 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Dem derovre og de andre 2004 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Cirkeline og verdens mindste superhelt 2004 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Cirkeline Verdens Mindste Superhelt 2004 Produktionsselskab
Cirkeline Verdens Mindste Superhelt 2004 Produktionsselskab
Drengen der ville gøre det umulige 2003 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Hund & fisk 2001 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Cirkeline - Ost og kærlighed 2000 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Alice og Emil på vej til billedet - Hvem er bange for rød, gul, blå 2000 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Alice og Emil på vej ind i billedet - I svanernes vingeslag 2000 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
H.C. Andersen og den skæve skygge 1998 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Cirkeline - Storbyens mus 1998 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Tango jalousie 1996 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Et hundeliv 1996 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Æbleflæsk 1996 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Aberne og det hemmelige våben 1995 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Birdland - A night in Tunisia 1995 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Birdland - Dream a little dream of me 1995 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Birdland - Over the rainbow 1994 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Havets sang 1993 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Birdland - April in Paris 1993 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Det er bare os høns 1992 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Bjarne og Brittas vidunderlige verden 1991 Produktionsselskab Tv-serie
Fuglekrigen i Kanøfleskoven 1990 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Strit og Stumme 1987 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Trylle og tøjdyrene 1 - Den gyldne ring 1985 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Trylle og tøjdyrene 2 - En rævepels 1985 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Samson og Sally 1984 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Bamses billedbog 1983 Produktionsselskab Tv-serie
Hvordan det videre gik den grimme ælling 1982 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Trællenes børn 1980 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Trællenes oprør 1979 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Trællene 1978 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Hellere rask og rig end syg og fattig 1977 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Ønskebenet 1973 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Drengen og månen 1968 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
It don't mean a thing 1967 Produktionsselskab DK/Eksperimentalfilm
Slambert 1966 Produktionsselskab DK/Eksperimentalfilm
Generalen 1966 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Concerto erotica 1964 Produktionsselskab DK/Eksperimentalfilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Special Mention 2010 Paris, Plein La Bobine Childrens f.f. 2010 Fløjteløs
Prix de la classe jury Young Jury Award 2010 Paris, Plein La Bobine Childrens f.f. 2010 Fløjteløs
Special Mention 2010 Odense Internationale Film Festival 2010 Fløjteløs
Bedste Animation 2010 Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 2010 Fløjteløs
Bedste animerede kortfilm 2009 Austin, SXSW Film Festival 2009 Shaman
Publikums Prisen 2008 Kristiansand International Children's Film Festival 2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Special Mention 2008 Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Speciel Mention 2008 Odense Internationale Film Festival 2008 Shaman
Audience Prize 2007 Seattle Children's Film Festival 2007 Krig og kager
Bedste Animation 2006 Tokyo Kinder Film Festival - Kodomotachino 2006 Cirkeline - Ost og kærlighed
Mboni Award:
Jannik Hastrup
2006 Nairobi, Lola Kenya Screen 2006 Krig og kager
2. pris bedste animationsfilm 2006 Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2006 Krig og kager
Jury Award 2005 Bangkok Animation Film Festival 2005 Drengen der ville gøre det umulige
Hædrende Omtale 2003 Berlinale 2003 Drengen der ville gøre det umulige
Gran Premio GURI:
Jannik Hastrup
2003 Montevideo Divercine 2003 Drengen der ville gøre det umulige
Premio UNICEF 2003 Montevideo Divercine 2003 Drengen der ville gøre det umulige
NNCF- bedste nordiske spillefilm 2003 BUSTER 2003 Drengen der ville gøre det umulige
Voksenjuryens 1. Pris, Animation 2003 Chicago Int. Children's Film Festival 2003 Drengen der ville gøre det umulige
Børnejuryens 1. Pris, Animation 2003 Chicago Int. Children's Film Festival 2003 Drengen der ville gøre det umulige
Børnejuryens 1. Pris 2003 Gijon International Film Festival 2003 Drengen der ville gøre det umulige
Publikumspris - bedste lange animation 2003 Asolo Film Festival 2003 Drengen der ville gøre det umulige
Publikumspris - bedste lange animation 2003 Wissembourg Rencontres Int. du Cinéma d'Animation 2003 Drengen der ville gøre det umulige
Bedste musik 2003 Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2003 Drengen der ville gøre det umulige
CDT Telecom Pris:
Jannik Hastrup
2000 Stuttgart International Animation Film Festival 2000 H.C. Andersen og den skæve skygge
Speciel Omtale:
Jannik Hastrup
2000 Avanca Cine Clube de Avanca 2000 H.C. Andersen og den skæve skygge
Voksenjuryens 1. Pris, Animation:
Jannik Hastrup
2000 Chicago Int. Children's Film Festival 2000 Cirkeline - Storbyens mus
Speciel Omtale:
Jannik Hastrup
2000 Sandnes FaBu Int'l Film Festival 2000 Cirkeline - Ost og kærlighed
Speciel Omtale:
Jannik Hastrup
1999 Montevideo Divercine 1999 Cirkeline - Storbyens mus
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Det Danske Filminstitut
Gothersgade 55
1123 København K
Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
dfi@dfi.dk

CVR-nummer: 56858318


Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412