Cinemateket

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 5-7 år
I dag kl. 10:00

Børnebiffen 5-7 år

Børnebiffen 3-5 år
I dag kl. 11:00

Børnebiffen 3-5 år

'Late Spring' med introduktion
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Serieåbning den 20. januar ved kurator Dick Stegewerns.

Trainspotting

Trainspotting

Instruktør: Danny Boyle
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI Edinburgh tilbringer en håndfuld venner det meste af tiden med at hænge ud, gå i byen og tage kolossale mængder stoffer. For Renton (Ewan McGregor) bliver det hele efterhånden for meget, og han prøver at vende miljøet ryggen. Men det viser sig at være sværere, end det ser ud. En vild, opfindsom og sine steder meget voldsom film, som provokerer lige så meget, som den underholder. Til marts får den længe ventede efterfølger ’T2: Trainspotting’ dansk biografpremiere.

'Searching for Sugar Man' i Friday Late Night Biffen
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Oplev den Oscar-vindende nyklassiker ’Searching for Sugar Man’ om singer-songwriteren Sixto 'Sugarman' Rodriguez fra Detroit, som i 1970 blev spået en karriere som den nye Dylan – men som blev glemt … og blev frihedshelt i Sydafrika uden at vide det, og siden solgte plader i millionvis. Bar inden filmen.

Harmonium
I dag kl. 22:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI den japanske Un certain regard-vinder 'Harmonium' får en familie besøg af en arbejdssøgende mand med akavede manerer, men stor tjenstvillighed. Faren Toshio skylder tydeligvis manden en tjeneste fra fortiden og tager ham ind i husholdningen – i starten meget imod hustruen Akiés vilje. Deres datter øver sig på at spille stueorgel – deraf filmens lumske titel – og det nye familiemedlem sætter fart i både musikalske harmonier og ægteskabelige mislyde.

Lyder det som et klassisk utroskabsdrama? Tænk igen! Seksualitet spiller en mindre rolle end moral, næstekærlighed og vægten af de valg, man foretager, og instruktør Koji Fukada går i kødet på familiens såre menneskelige behov, fortielser og kompromissøgen med præcision som en sushi-kniv. Den japanske middelklassefamilie bliver både gennemlyst og rystet grundigt – ikke ulig Michael Hanekes holmgang med den europæiske eller Chan-wook Parks med den sydkoreanske.

Resultatet er en uforudsigelig, neglebidende thriller med det troværdige familiedramas psykologi som løftestang. Dialogen gnistrer af hemmeligheder, og Tadanobu Asano har sit livs rolle som den fremmede – osende af misundelse bag den højt knappede hvide skjorte. Bid mærke i instruktørnavnet Koji Fukada. Ham kommer vi til at høre mere til.

Cinematekets program
Fuzzy Fotograf Marianne Grøndahl

Mød Fuzzy

Lørdag den 7. januar kl. 16:45 får Cinemateket besøg af troldmanden Fuzzy, der har skrevet musik til film og tv gennem flere årtier. Oplev også en stribe af de film, Fuzzy har skrevet musikken til. Mød også Fuzzy i samtale med Jørgen Leth om filmen 'Udenrigskorrespondenten'. Det sker d. 22. januar.
JAN_FEB_17_kamp

Program jan-feb 17

CINEMATEKET: Byder på David Lynch, Alan Rickman, Fritz Lang, Fuzzy, Japanske klassikere, Kurdisk Filmfestival, Dirty Harry, Astrid Lindgren, Finsk film og meget mere... Billetsalget er startet.

Nyheder fra Cinemateket

Tusindkunstner besøger Cinemateket

Tusindkunstner besøger Cinemateket

17.01.17FILMMUSIK. Fuzzy hyldes i januar for sin lange karriere med filmmusik. Den runde sjæl i det runde legeme (med hårpisk og stort skæg som mangeårig signatur) besøger Cinemateket den 22. januar – både...
”Det er næsten smukt, når Japan er ude af takt”

”Det er næsten smukt, når Japan er ude af takt”

12.01.17MÅNEDENS FILM i Cinemateket er den besnærende, prisvindende familiethriller ’Harmonium’.  Se den i perioden 12.-22. januar.
Cinemateket i januar og februar: Lynch, Lindgren, Lang - og meget mere...

Cinemateket i januar og februar: Lynch, Lindgren, Lang - og meget mere...

21.12.16NYT ÅR - NYT PROGRAM. Cinemateket hopper ind i det nye år med et festfyrværkeri af et program: Fra Dirty Harry-retrospektiv til 'Dirty Dancing' med sang, dans og drinks. Derimellem David Lynch fuld...
Juleferien i Cinemateket

Juleferien i Cinemateket

06.12.16FILM I JULEFERIEN. Mellem jul og nytår er der masser at opleve i Cinemateket for hele familien. 
'Fanny og Alexander' - Bergman-storfilm i julemørket

'Fanny og Alexander' - Bergman-storfilm i julemørket

29.11.16MÅNEDENS FILM i Cinemateket i december er Ingmar Bergmans storfilm og mangedobbelte prisvinder 'Fanny og Alexander', som præsenteres i flot ny kopi 1.-6. december og på udvalgte dage op til og mell...

Sociale medier

Arrangementer i Cinemateket

Brunch-Bio

Brunch-kamp

Hvis du har appetit på mere efter din brunch i SULT, byder Cinemateket hver weekend på filmoplevelser for gæster i alle aldre.

Kl. 10:00+11:15 Børnebiffen præsenterer gode, sjove og tankevækkende film til de yngste filmelskere.

Kl. 12:30 Stærke og humoristiske fortællinger for det voksne publikum.

Kl. 12:30+ca. 14:30 Film med noget på hjerte for både små og store skolebørn. Forældre er også velkomne!

Læs om de aktuelle film.

Butik

butik-2016

Cinematekets Butik har et kvalitativt udvalg af den nationale og internationale filmskat med særlig vægt på dokumentarer, børnefilm og filmklassikere. Butikken fører et eksklusivt udvalg af de vigtigste danske filmbøger og biografier samt håndplukkede internationale udgivelser. Hold øje med månedens medlemstilbud.

Lej Cinemateket

gavekort-kampagne_290x290

Butik

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412