Cinematekets biograf

Rumrejsen..r.2001.8

CINEMATEKET OKT-NOV

PROGRAM. Der er festivaler galore når PIX, MIX, East by Southeast og NAFF afholdes i Cinemateket. Vi forsætter Kubrick-retrospektivet, markerer 100-året for Den Russiske Revolution og under Kulturnatten åbner vi dørene for filmfans i alle aldre. Glæd dig!
Propagandaplakat.med.Lenin

HAMMER OG SEGL

DEN RUSSISKE REVOLUTION 100 ÅR. Lenin erklærede filmmediet den vigtigste kunstform. I Cinemateket markerer vi Oktoberrevolutionens 100-års-jubilæum med gamle klassikere, stumfilmskoncerter, nye hovedværker og særarangementer.
den røde skildpadde kampagneboks

MÅNEDENS FILM I NOV

ORDLØS ANIMERET FABEL. 'Den røde skilpadde' er en poetisk hyldets til livet, fortalt uden et eneste ord. Studio Ghibli står bag filmen, der præsenteres i samarbejde med animationsfestivalen VOID. Instruktøren gæster Cinemateket den 19. november.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 5-7 år, november
I dag kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, november

Gremlins
I dag kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilBilly får et pelsdyr i julegave – en uimodståeligt nuttet Mogwai. "Hold den væk fra vand og sollys, og husk aldrig at fodre den efter midnat," fortæller faren, som har købt dyret af en gammel kinesisk købmand. Det er ikke let at overholde, og snart har puslingen forvandlet sig til en hær af hærgende uhyrer. Steven Spielberg var producer på filmen, der satte nye standarder for brugen af dukker og special effects. Anbefales fra 11 år.

Børnebiffen 3-5 år, november (1)
I dag kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, november (1)

Danskere i Hollywood: 'The Maltese Falcon' og Otto Matiesen
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Introduktion ved Informations filmredaktør, og medforfatter til ’Drømmen om Hollywood’, Christian Monggaard.

The Nightmare Before Christmas
I dag kl. 15:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilJack Skellington hersker over den uhyggelige Halloweenby, men opdager eksistensen af den idylliske Juleby, regeret af Santa Claus. Han kan lide stedet og beslutter sig for at kidnappe Santa Claus for selv at overtage hans rolle. Med sine smukke og stemningsmættede landskaber og et farverigt mylder af mumier, zombier og vampyrer er Tim Burton og Henry Selicks dukkefilm den perfekte opvarmning til Halloween. Anbefales fra 11 år.

Pelle Gudmundsen-Holmgreen: Musikken er et monster
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKomponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreen er bl.a. hædret med Carl Nielsen Prisen og er på kulturministeriets kanon. I Jytte Rex' film beskriver han muntert og alvorligt musikkens mangetydige væsen. Den er et altædende monster, men den er også i slægt med fuglenes og dyrenes sprog. Filmen griber tilbage til Gudmundsen-Holmgreens tidligste inspirationskilde, dramatikeren Samuel Beckett, hvis sprogunivers han omsatte til musik. Men også billedkunsten betyder meget, frem for alt den hollandske maler Vermeer: "Hans renfærdighed er et nøglebegreb for det, jeg selv prøver at finde ud af.” Filmen rummer desuden optagelser med den verdensberømte strygergruppe Kronos-kvartetten, som ur-opfører Gudmundsen-Holmgreens H. C. Andersen-musik. Her udsætter han ’I Danmark er jeg født’ for bl.a. en arabisk bearbejdelse.

Copenhagen ShortFilm Festival præsenterer 'Best of ZEBRA Poetry Film Festival'
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Filmene i denne blok handler om livet og døden – og alt indimellem! Om hverdagens gøremål, stress og banaliteter, om relationen til menneskene i vores liv og om den verden, vi lever i. Det lyder måske overvældende, og det er det på sin vis også. Som publikum transporteres vi til storbyer, fjerne skove, konfronteres med naturen og dens dyreliv, der sættes op imod teknologi og vores hektiske hverdag.
Med lyrikkens ord som ramme udforsker disse film mediets fortolkningsmuligheder, når de med bevidst billedvalg og præcis klipning hjælper os med at se poesien komme til livs.

Annett Wolf - Frozen Moments of the 20th Century
I dag kl. 17:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHvordan laver man et portræt af en, der selv har specialiseret sig i portrætter? Franske Damien Bertrand gør alt det rigtige i sin portrætfilm: Researcher ud i alle kroge, dropper klicheerne og nostalgien og vælger få, men skarpe filmeksempler ud. Og lader så den åbenhjertige kunstner komme til orde.

Annett Wolf fortæller om sine tidlige drømme, arbejdet hos Danmarks Radio, om det spirende jazzmiljø i 60’ernes København, som gav hende mulighed for at lave enestående optagelser. På det personlige plan fortæller hun og det at være på vej mod noget nyt, at tage chancer.

”Chancer er ikke noget man får, dem tager man,” som hun siger i en portrætartikel i Politiken i 1975.

Der vises klip fra mange af de store profilportrætter, ligesom Annett Wolf fortæller om milepælen på det personlige plan: Arbejdet for forsoning mellem bandemedlemmer i L.A. i 1988. Det blev en lektion i, at man skal kæmpe for det, man tror på – også selvom det har sin pris.

Mød en enestående kvinde, der selv efter at have rundet de 80 år er drevet nysgerrighed og lever efter overbevisningen om, at man aldrig skal at stoppe med at arbejde eller udfordre sig selv.

Den røde skildpadde - med instruktørbesøg, kortfilm og Q&A
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb

’Den røde skildpadde’ er Michael Doduk de Wits hidtil eneste spillefilm, men han vandt en Oscar for den korte animationsfilm ’Father and Daughter’ i 2001, som vises i forbindelse med instruktørens besøg i Cinemateket den 19. november. Billetpris denne aften: 90/65 kr. – kun køb, ingen reservation.

Jack Lemmon og hans verden + Crossfire
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Mærk den fulde spændvidde af Annett Wolfs kunstneriske sensibilitet. Billy Wilder og Walter Matthau sætter i portrætfilmen 'Jack Lemmon og hans verden' (på engelsk ’A Twist of Lemmon’) ord på Jack Lemmons finurlige komisk-vemodige talent, og Wolf får også en seriøs Jack Lemmon til at sætte ord på komediekunstens finere nuancer. Derefter viser vi ’Crossfire’ (18 min.), som var et risikabelt forsøg på at få bandemedlemmer fra L.A.’s voldsomste ghetto til at udtrykke sig gennem teater – sågar en musical.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412