Cinemateket

septoktlilleboks

Cinemateket sept.-okt.

PROGRAM: Greenland Eyes – grønlandsk filmfestival, færøske biodage, nye film fra Central- og Østeuropa, restaurerede italienske filmperler, Jan Svankmajer, Wim Wenders og masser af festival- og særvisninger med besøg.
anno1914lilleny

Anno 1914 salon og film

GOLDEN DAYS. Den 7. september sætter vi et enkelt årstal under lup – og tager alle sanser i brug. Glæd dig bl.a. til Jørgen Leth som Urban Gad, thriller med levende musik, fyldt hvidkålhoved, 100-årige arkivfund og meget mere!
busterlille

Filmfest for børn & unge

BUSTER. Fra 12. til 28. september byder Cinemateket på en stribe børne- og ungdomsfilm, når den internationale filmfestival BUSTER løber af stabelen. Mød folkene bag flere af filmene og kom til filmrelaterede workshops.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Monster huset

Monster huset

Instruktør: Gil Kenan
I dag kl. 14:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilMan skal ikke nærme sig Mr. Nebbercrackers hus – Nebbercracker er surheden selv, og han konfiskerer enhver genstand, som lander i hans have. Det ved drengene DJ og Buller alt om. Da de dagen før Halloween alligevel forsøger at tilbageerobre en basketball, som er røget ind over hækken, falder Nebbercracker om af et hjerteanfald. Men det er ikke det værste – DJ modtager telefonopkald fra det forladte hus, som er blevet levende og vil hævne sig. ’Monsterhuset’ er spektakulær Oscar-nomineret animationsuhygge for store og mellemstore filmelskere. Anbefales fra 11 år.

En landsbypræsts dagbog

En landsbypræsts dagbog

Instruktør: Robert Bresson
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilBresson fortæller i sin stærkt personlige billedstil om en dødsmærket katolsk præsts virke og kriser i en lille fransk by. Med psykologisk skarpsyn skildres forskellige former for forhærdelse. Præsten føler sig stærkt isoleret og rystes af den hårdhed han møder. Han har vanskeligt ved at komme i kontakt med sine sognebørn. Men ud af den smukke tristesse løfter sig en livsbekræftende fortælling om erkendelse og tro.

Gandhi - Ønskefilm

Gandhi - Ønskefilm

Instruktør: Richard Attenborough
Event: Ønskefilm
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Se eller gense Richard Attenboroughs ambitiøse, storslåede og kontroversielle, biografiske film, der blev nomineret til ikke mindre end 11 Oscars og blandt andet vandt prisen for bedste skuespiller til en ung, debuterende Ben Kingsley. Over et halvt århundrede skildres Gandhis liv, fra han som 24-årig starter en protestbevægelse mod forskelsbehandling i Sydafrika, til hans død 55 år senere. Filosofiske og sociale overvejelser flettes elegant ind i den storslåede film, hvis fokus selvfølgelig er Gandhi som lederen og det filosofiske midtpunkt for den ikoniske, ikke-voldelige protestbevægelse, der rejste sig mod det engelske styre i Indien. En stærk og rørende film, der ingenlunde har mistet sin relevans, og som fuldt har fortjent sin status af klassiker. Helaftensfilm - 80/55 kr.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412