Cinemateket

septoktlilleboks

Cinemateket sep.-okt.

PROGRAM: Greenland Eyes – grønlandsk filmfestival, færøske biodage, nye film fra Central- og Østeuropa, restaurerede italienske filmperler, Jan Svankmajer, Wim Wenders og masser af festival- og særvisninger med besøg.
wendersbox

Wim Wenders undervejs

BESØG. Roadmovies-auteuren, Wim Wenders, besøger Cinemateket og introducerer hovedværket ’Paris, Texas’. Lørdag den 27. september 15.30. Se alle Wenders road film i serien ’Undervejs’ frem til 22. oktober.
Hinnirikbox

Grønlandske øjeblikke

GREENLAND EYES. Oplev det avantgarde, urbane og internationale Grønland, ved filmfestivalen fra 18.-24. sept. Se bl.a. Grønlands første komedie ’Hinnarik's Dream’ og mød instruktøren og produceren af filmen 21. sept. Kl. 16.30.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
BUSTER i Børnebiffen 3 år + B
I dag kl. 10:00

I denne kortfilmspakke til de mindste møder vi både et superopfindsomt redningshold, en kat og en gås, der er bedste venner, et lam og en zebra, der ikke er som man skulle tro og madmoren Mami Fatale, der har sit hyr med sin gris og sin hund. ALDER: 3+

Hannibal & Jerry

Hannibal & Jerry

Instruktør: Steen Rasmussen, Michael Wikke
Serie: BUSTER
I dag kl. 11:30Livet i det pæne boligbyggeri Engleparken, kan være noget kedeligt, så Hannibal hænger meget ud foran fjernsynet. Det bekymrer hans forældre, der mener at drenge skal ud i den friske luft og spille fodbold, fiske og lege superhelte. De forærer ham derfor hunden Jerry, der viser sig ikke at være nogen helt almindelig hund. Jerry kan nemlig tale. Men det er ikke kun Hannibal, der synes, det er fantastisk med en talende hund - også den kyniske legetøjsfabrikant Onkel Morfar, er interesseret i at få fingre i Jerry. Så da hunden kidnappes, må Hannibal ud og redde sin ven. En skæv og underholdende film kombineret med ørehængende sange og den velkendte, finurlige humor Wikke & Rasmussen er kendte for. ARRANGEMENT: Bemærk, at der er Q&A med instruktørerne ifm. visningen den 14. september!

Gandhi

Gandhi

Instruktør: Richard Attenborough
Serie: BIO 12:30
I dag kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSe eller gense Richard Attenboroughs ambitiøse, storslåede og kontroversielle, biografiske film, der blev nomineret til ikke mindre end 11 Oscars og blandt andet vandt prisen for bedste skuespiller til en ung, debuterende Ben Kingsley. Over et halvt århundrede skildres Gandhis liv, fra han som 24-årig starter en protestbevægelse mod forskelsbehandling i Sydafrika, til hans død 55 år senere. Filosofiske og sociale overvejelser flettes elegant ind i den storslåede film, hvis fokus selvfølgelig er Gandhi som lederen og det filosofiske midtpunkt for den ikoniske, ikke-voldelige protestbevægelse, der rejste sig mod det engelske styre i Indien. En stærk og rørende film, der ingenlunde har mistet sin relevans, og som fuldt har fortjent sin status af klassiker. Helaftensfilm - 80/55 kr.

'Da myndighederne sagde stop' med instruktørbesøg

'Da myndighederne sagde stop' med instruktørbesøg

Instruktør: Per Kirkeby, Arkaluk Lynge
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

’Da myndighederne sagde stop’ handler om nedlæggelsen af kulminen Qullissat i Diskobugten og frustrationerne hos den grønlandske befolkning, der bliver forflyttet til andre byer på Vestkysten. Filmen er blevet kaldt den første film lavet på grønlandske præmisser. ARR: Mød instruktøren Arkaluk Lynge.

Tom at the Farm
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen unge fyr Tom (spillet af instruktør Xavier Dolan selv) opsøger en gård beboet af en ældre sørgende kvinde. Hun har lige mistet sin ene søn, Guillaume, der havde et hemmeligt storbyliv som homoseksuel – og dér var kæreste med Tom. Den eneste, der kender sandheden, er Guillaumes indebrændte og homofobiske storebror, Francis, og han tvinger Tom til at stikke familien en løgn, der kan gyde olie på de rørte vande. Rollespillet kører for alvor af sporet, da Tom må fremtrylle Guillaumes opdigtede pigekæreste. Filmen vises i samarbejde med og som optakt til festivalen MIX Copenhagen, der løber af stabelen i oktober måned.

'Souls in a Room' og 'Ekspeditionen' med instruktørbesøg
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

’Souls in a Room’ følger den grønlandske singer/songwriter Simon Lynge under optagelserne til opfølgeren på hans succesrige debutalbum ’The Future’. Vi er med under indspilningen af de 12 nye smukke sange. I pauserne og under køreture rundt i Los Angeles fortæller Lynge åbenhjertigt om sin musik, sit liv uden for hjemlandet og om familien i Grønland. ’Ekspeditionen’ er en fascinerende lysbilledagtig serie om den legendariske Danmarks-ekspedition 1906-09. Medlemmernes forsvinden i landskabet er tilsat essayistiske kommentarer oplæst af Per Kirkeby. ARR: Mød instruktørerne.

Forfilm:’Violence Done Well’ (6 min.).

Friday Late Night september: Peter Gabriel
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Med et multimedie-badet O2 Arena i London som kulisse og hjælp fra den nyeste Ultra High Definition 4K-teknologi inviterer Peter Gabriel med ’Back To Front’ til 25 år jubilæums-værkopførelse af 1986-albummet ’So’. Og er der nogen udgivelse Gabriel bør markere et jubilæum med, er det netop ’So’ – en plade, der med uptempo-hits som de Motown-inspirerede singler ’Sledgehammer’ og ’Big Time’ kombineret med stærke ballader som ’Don't Give Up’ (featuring Kate Bush) og ’This Is the Picture’ (featuring Laurie Anderson), kanonerede Gabriel fra en placering som randzone-eksperimentalist til en position i den platinsælgende del af popparnasset. Således rangerer ’So’ som nummer 14 på Rolling Stone Magazines liste over de bedste 100 album i 80’erne og som nummer 187 på listen de 500 bedste album nogensinde. Den får på alle tangenter af hovedpersonen selv, og han bakkes op af det originale turnéband fra 1986/87, som for første gang opfører det skelsættende album i sin helhed (samt en stribe andre Gabriel-skæringer), og som tydeligvis nyder den spektakulære ramme og applausen fra den stopfyldte koncertsal. Var du der ikke selv, eller befandt du dig på bagerste række, er det bare med at hoppe ombord nu - du kommer næppe tættere på en poplegende i år, i hvert fald ikke på det store lærred

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412