Cinemateket

Millefeuilleboxen

Cinemateket i oktober

PROGRAM. Restaurerede italienske filmperler on tour, tunesiske kvindefilm, Wim Wenders' roadmovies, Kulturnatten, nye film fra Central- og Østeuropa, MIX Copenhagen samt masser af særvisninger med besøg – glæd dig!
bressonbox

Bressons perler

FRANSK FILMKUNST. Cinemateket præsenterer otte Robert Bresson-perler i september-oktober. Tankevækkende humanistiske værker som ’Lommetyven’, ’En dødsdømt flygter’ og ’Djævelen måske’.
NovDecboks

Cinemateket i nov-dec

PROGRAM. Press Play – digital eskapisme, udødelige Disney-film, Dennis Hopper – stjernepsykopat og hippie-rebel, nye film fra Portugal, Epidemi-alarm!, 90 års russiske film samt et væld af festivaler, besøg og særarrangementer. Glæd dig!

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
De små vilde / Den lile gris flyver / Inch'allah / Prik og Plet / Rita og Krokodille /Anbf. Fra 4 år
I dag kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

De små vilde / Den lile gris flyver / Inch'allah / Prik og Plet / Rita og Krokodille /Anbf. Fra 4 år

Blodpenge

Blodpenge

Instruktør: Robert Bresson
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn falsk 500 franc-seddel sættes i omløb af en ung mand optændt af selvretfærdig harme. Bedrageriet får en forurettet butiksejer til selv at snyde en kunde, den naive funktionær Yvon. Det får katastrofale konsekvenser. Bressons film, der er løst inspireret af en Tolstoj-novelle, er et stykke enestående filmkunst. En overvældende sørgelig film at miste alt, om naboskabet mellem uskyld og skyld. En film, som formår at være poetisk, nærmest spirituel, og dog er mere renset for sentimentalitet end en medicinsk logbog. 'Blodpenge' var ifølge Bresson selv ”den film, jeg er mest tilfreds med – i hvert fald den film, der har overrasket mig mest bagefter.” Filmen vandt instruktørprisen i Cannes og blev Bressons sidste film. ARRANGEMENT: Den 14. september diskuterer Bresson-kenderne Bo Tao Michaëlis og Christian Braad Thomsen instruktørens stil og etik efter visningen.

Vikaren

Vikaren

Instruktør: Ole Bornedal
I dag kl. 14:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil6. klasse får ny vikar. Carl og de andre elever synes der er noget lorent ved hende. Hun er faktisk rigtig led, og hun kan læse tanker. Ja, hun formår endda at charmere forældrene til at synes om sig – selvom hele klassen mistænker hende for at være et monster fra en fremmed planet. ”Et seriøst og vellykket bud på en dansk ungdomsfilm” skrev Jyllands-Posten. ”Forbandet godt skruet sammen” konkluderede Ekstra Bladet. Anbefales fra 11 år.

Den polske filmskole - FØR
I dag kl. 16:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Den polske filmskole i Lodz blev grundlagt i 1948. Blandt de instruktører, der har gået på skolen, er Roman Polanski, Andrzej Wajda og Krzysztof Kieslowski. Programmet præsenterer de tre berømte instruktørers afgangsfilm, herunder Polanskis ’To mænd og et skab’ og Kieslowskis ’The office’. I programmet indgår også afgangsfilm af kendte yngre instruktører som Malgorzata Szumowska. ARR: Introduktion ved Krzysztof Brzezowski fra Filmskolen i Lodz.

I forestillingen indgår følgende film:


'When You Are Asleep'/Kiedy ty spisz (Andrzej Wajda, 1953, 11 min.)
'To mænd og et skab'/Dwaj ludzie szafa (Roman Polanski, 1958, 15 min.)
'Conflicts'/'Konflikty' (Daniel Szczechura, 1960, 7 min.)
'The Office'/Urzad (Krzysztof Kieslowski, 1966, 5 min.)
'Cisza' (Malgorzata Szumowska, 1998, 12 min.)
'Meska Sprawa' (Slawomir Fabicki, 2001, 25 min.)

I alt 75 min.

Finding Vivian Maier
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil“Kraftfuld, fængslende, uforglemmelig,” skrev filmbladet Variety om denne vilde, sandfærdige og konstant overraskende historie om en uventet kunstskat og mystikken om kvinden bag. For nogle år siden købte en ung mand på auktion en stor kasse med foto-negativer i håb om at finde hverdagsbilleder til en bog om livet i Chicago. Han forelskede sig i billederne, satte et større detektivarbejde i gang for at finde fotografen, en vis Vivian Maier, der døde kort efter – og som viste sig at være et uopdaget talent af stjernekaliber. Hendes gadebilleder fra 50’erne og frem til årtusindskiftet flyder over af vidunderlig kompositionssans, vidtfavnende sociologisk nysgerrighed og en detektivisk, til tider manisk interesse for det bizarre. Der hviler en Cartier-Bresson’sk fornemmelse for det rette millisekund i mange af billederne, og i kraft af Vivian Maiers forkærlighed for spejle er de også en urovækkende nøgle til et mildt sagt særpræget kunstnersind. Fundet blev mange steder betragtet som en sensation, og Maiers værker er siden vandret verden rundt siden (også til Bruun’s Galleri i Århus i 2010). Men først nu kan man komme helt tæt på billedskatten OG personen bag – der var en forunderlig blanding af Maria von Trapp, Mata Hari og Philip Marlowe.

Den polske filmskole - NU
I dag kl. 18:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Anden del af programmet fra Filmskolen i Lodz blænder op for syv nyere, prisvindende afgangsfilm, herunder Tomasz Jeziorskis ’Happy Days’ (2013), et bittersødt portræt af en lille familie, der ikke kan tale sammen, og ’Nice to See You’ (Jan Komasa, 2004), der handler om den universitetsstuderende Magda, som en dag får uventet besøg af sin far, med hvem hun deler tragiske erindringer. ARR: Introduktion ved Krzysztof Brzezowski fra filmskolen i Lodz.

I forestillingen indgår følgende film:

'Nice to See You'/'Fajnie ze jestes (Jan Komasa, 2004, 16 min.)
'Echo' (Magnus von Horn, 2008, 14 min.)
'Ab Ovo' (Anita Kwiatkowska-Naqvi, 2012, 6 min.)
'Luke and Lotta'/'Lukasz i Lotta (Renata Gasiorowska, 2012, 9 min.)
'Rogalik' (Rezeseria Pawel Ziemilski, 2012, 18 min.)
'Shivering Trunks'/'Drzace traby' (Natalia Brozynska, 2012, 4 min.)
'Happy Days'/'Kolorowe dni' (Thomas Jeziorski, 2013, 19 min.)

I alt 86 min.

Buried Secrets

Buried Secrets

Instruktør: Raja Amari
I dag kl. 18:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilRaja Amari (f. 1971) er den mest markante kvindelige insruktør i Tunesien netop nu. Hendes poetisk-barske og udsøgt iscenesatte kvindefilm 'Buried Secrets' kunne udspille sig hvor som helst i et Mellemøsten splittet mellem tradition og modernitet. En ortodoks muslimsk mor og hendes to døtre skjuler sig i en forfalden villa – og de forbliver der, selv da ejeren af huset vender hjem. Kvinderne gemmer sig i kælderen og bliver gradvist påvirket af det, de ser gennem vinduer og sprækker. Den ene datter har allerede frivilligt fået en abort, den anden bliver så forgabt i værternes ‘dekadente’ levevis, at moren tager radikale forholdsregler for at holde hende fra havefesterne. ARRANGEMENT: Efter visningen den 25. oktober (dagen inden der er valg i Tunesien) er der mulighed for at møde instruktøren Raja Amari til en debat i Cinematekets Asta Bar. Raja Amari har bl.a. den internationale succes ’Satin rouge’ og dokumentaren ’Seekers of Oblivion’ på sit curriculum vitae. Hendes besøg er kommet i stand via støtte fra International Media Support. Ved arrangementet vil der også blive budt på forfriskninger sponsoreret af tunisrejser.dk.

Once Upon a Time in Anatolia
I dag kl. 20:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn gruppe mænd bevæger sig gennem det anatolske nattemørke i jagten på et lig. Men da menneskekroppen lokaliseres, begynder den egentlige tvivl. Om mordets årsag, morderens identitet, om de involverede politifolk, advokater og lægers roller i opklaringsarbejdet – og i lige så høj grad om deres livssyn. Guldpalmevinderen Nuri Bilge Ceylan har lavet sin hidtil visuelt smukkeste og mest maskuline film – en dyster eksistens-krimi båret af realisme snarere end ydre dramatik. Dramaet er der skam (vold og bedrag er ligesom i ‘3 Monkeys’ væsentlige ingredienser) de er bare henlagt til periferien eller finder sted offscreen, mens skepsisen, viljen, smerten og usikkerheden ulmer mændene imellem. "Det er ikke Offeret, Morderen og Opklareren, der interesserer Nuri Bilge Ceylan. Det er alt det andet. Den ufrivillige komik, tilfældighederne, og især vi menneskers umulige forsøg på virkelig at forstå hvad der sker når et menneske slår et andet ihjel," skrev Per Juul Carlsen fra DRs Filmland og kvitterede med fem stjerner. Helaftensfilm – billetpris 80/55 kr.

Tangerines

Tangerines

Instruktør: Zaza Urushadze
I dag kl. 21:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilPrisvindende antikrigsfilm, der balancerer smukt mellem intenst drama og stille humor. Vi er i Abkasien omkring 1990, hvor krigen raser mellem georgiske tropper og russisk-støttede enheder. Den gamle Ivo, der tilhører en større estisk minoritet, er blevet tilbage for sammen med sin nabo at redde årets mandarin-høst i hus. Snart må de tage sig af to sårede soldater, der har kæmpet på hver sin side.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412