Cinemateket

okt

Cinemateket i oktober

PROGRAM. Restaurerede italienske filmperler, tunesiske kvindefilm, nye film fra Central- og Østeuropa og Psychotronica Night i Psych-Out!-biffen med to supersjældne kultfilm til én films pris, nemlig 'Messiah of Evil' og 'Psychotronic Man'.
seksualoplysboks

Seksual- oplysning

DEBAT. Cinemateket går bag om dokumentarfilmen ’The Beloved Companion’, som er blevet kaldt ”den første sexologiske film fra et islamisk land”. Vi har indkaldt et panel, som diskuterer konsekvenserne af projektet. 1. nov. kl. 19.00.
NovDecboks

Cinemateket i nov-dec

PROGRAM. Press Play – digital eskapisme, udødelige Disney-film, Dennis Hopper – stjernepsykopat og hippie-rebel, nye film fra Portugal, Epidemi-alarm!, 90 års russiske film samt et væld af festivaler, besøg og særarrangementer. Glæd dig!

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
De små vilde / Den lile gris flyver / Inch'allah / Prik og Plet / Rita og Krokodille /Anbf. Fra 4 år
I dag kl. 10:00

De små vilde / Den lile gris flyver / Inch'allah / Prik og Plet / Rita og Krokodille /Anbf. Fra 4 år

De små vilde / Den lile gris flyver / Inch'allah / Prik og Plet / Rita og Krokodille /Anbf. Fra 4 år
I dag kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

De små vilde / Den lile gris flyver / Inch'allah / Prik og Plet / Rita og Krokodille /Anbf. Fra 4 år

The Sessions

The Sessions

Instruktør: Ben Lewin
Serie: BIO 12:30
I dag kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI en alder af 38 beslutter digteren Mark, at det er på tide at miste sin mødom. Tingene kompliceres imidlertid af, at Mark har været lammet, siden han fik konstateret polio som seks-årig. Og endvidere af, at han begynder at nære følelser for Cheryl – en sex-hjælper, han hyrer! Instruktør Ben Lewin, der selv har haft polio, har skabt en livsbekræftende og opmuntrende film med udgangspunkt i et tabuiseret emne.

Honeymoon

Honeymoon

Instruktør: Jan Hrebejk
I dag kl. 18:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil‘Honeymoon’, der vandt instruktørprisen ved filmfestivalen i Karlovy Vary, rejser spørgsmålet om, hvorvidt vi kan gøres ansvarlige for vores handlinger som unge. Det tilsyneladende perfekte par Tereza og Radim har samlet familie og venner til bryllupsfest over et døgn på et idyllisk landsted, men fortidens dæmoner dukker op i form af en uinviteret gæst, som hævder at kende Radim og medbringer en urne som bryllupsgave. En usædvanlig smukt fotograferet og velspillet film om skyld og muligheden for tilgivelse med hints til Vinterbergs ’Festen’.

Finding Vivian Maier
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil“Kraftfuld, fængslende, uforglemmelig,” skrev filmbladet Variety om denne vilde, sandfærdige og konstant overraskende historie om en uventet kunstskat og mystikken om kvinden bag. For nogle år siden købte en ung mand på auktion en stor kasse med foto-negativer i håb om at finde hverdagsbilleder til en bog om livet i Chicago. Han forelskede sig i billederne, satte et større detektivarbejde i gang for at finde fotografen, en vis Vivian Maier, der døde kort efter – og som viste sig at være et uopdaget talent af stjernekaliber. Hendes gadebilleder fra 50’erne og frem til årtusindskiftet flyder over af vidunderlig kompositionssans, vidtfavnende sociologisk nysgerrighed og en detektivisk, til tider manisk interesse for det bizarre. Der hviler en Cartier-Bresson’sk fornemmelse for det rette millisekund i mange af billederne, og i kraft af Vivian Maiers forkærlighed for spejle er de også en urovækkende nøgle til et mildt sagt særpræget kunstnersind. Fundet blev mange steder betragtet som en sensation, og Maiers værker er siden vandret verden rundt siden (også til Bruun’s Galleri i Århus i 2010). Men først nu kan man komme helt tæt på billedskatten OG personen bag – der var en forunderlig blanding af Maria von Trapp, Mata Hari og Philip Marlowe.

'Tangerines' med reception før filmen (kl. 20.15)
I dag kl. 21:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Prisvindende antikrigsfilm, der balancerer smukt mellem intenst drama og stille humor. Vi er i Abkasien omkring 1990, hvor krigen raser mellem georgiske tropper og russisk-støttede enheder. Den gamle Ivo, der tilhører en større estisk minoritet, er blevet tilbage for sammen med sin nabo at redde årets mandarin-høst i hus. Snart må de tage sig af to sårede soldater, der har kæmpet på hver sin side. Før visningen den 31. oktober inviterer den georgiske og den estiske ambassade til reception i Asta Bar.

Halfaouine – bag sløret

Halfaouine – bag sløret

Instruktør: Férid Boughedir
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen 12-årige Noura bor i et arbejderkvarter (Halfaouine) i hovedstaden Tunis. Han er i den alder, hvor han stadig er dreng og kan færdes ubesværet og uanfægtet i kvindernes verden – men han er på vej til puberteten og er stærkt optaget af de øjenoplevelser, som han kan få i hammam, det tyrkiske bad, hvor kvinderne tager ham med. En spillefilm om livet for en arabisk dreng, i et kulturmønster, der er meget anderledes end vort, selv om Nouras udvikling fra dreng til mand er ganske universel. “Med sin overraskende frimodig beskrivelse af seksualitet og sin stilfulde, appetitlige håndtering af den arabiske verdens kønskløft blev filmen et betragteligt hit i Tunesien,” skriver filmhistorikeren Edward Buscombe. Filmen fik distribution i mange lande internationalt.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412