Cinematekets biograf

Swimmingpoollillebox

Cinemateket aug-sept

PROGRAM. August-september byder på hele 15 filmserier og en stribe særarrangementer: Alain Delon-kavalkade, Klaus Rifbjerg og filmen, Before-trilogien, nye film fra Taiwan, 'Rumrejsen år 2001' i ny kopi – og meget, meget mere …
beyondbeautyny

Taiwan fra alle sider

NYE FILM FRA TAIWAN. Omfattende kavalkade åbner den 3. september med ’Beyond Beauty’, der tager betragteren gennem det naturskønne land. Vi følger op med film af Hou Hsiao-Hsien, Tsai Ming-Liang m.fl. måneden ud.
Tesslillebox

Se ’Tess’ i smuk ny kopi

RESTAURERET. Oplev Nastassja Kinski i hovedrollen som Tess i Roman Polanskis Oscar-belønnede filmatisering af Thomas Hardys romanklassiker ‘Tess of the d’Urbervilles’. Filmen vises i ny smuk kopi. 1.-6. september.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
I den grønne skov

I den grønne skov

Instruktør: Palle Kjærulff-Schmidt
I dag kl. 16:30Tjeneren Moritz (Peter Steen) og pianisten Bertram (Morten Grunwald) på Bakkens Hvile har begge et forhold kørende til syngepigen Myrna (Yvonne Ingdal), men hun kan ikke finde ud af, hvem hun vil have. En poetisk film om ungdom og kærlighed med iørefaldende musik af Bent Fabricius-Bjerre.’I den grønne skov’ var Klaus Rifbjerg og Palle Kjærulff-Schmidts syvende film sammen. Rifbjergs manuskript bliver karakteriseret som ”rudimentært” i Gyldendals Filmguide, men Kjærulff-Schmidt forsvarer kærligt filmen (kaldet ‘en vaudevillefilm’) i sine erindringer: ”Noget af problemet for kritikken var vist bl.a., at den blev forvirret over Klaus’ og min lyst til at afprøve forskellige genrer.”

Atomic Café

Atomic Café

Instruktør: Kevin Rafferty, Jayne Loader
I dag kl. 16:45Den sorteste og mest underholdende film om atombomben og de amerikanske koldkrigsår. Filmen er bygget op omkring perioden fra Hiroshima frem til Cuba-krisen. 15 sorte år, hvor den amerikanske kommunistparanoia nåede hidtil uanede højder. Filmen blev ved sin premiere i 1982 modtaget med stående ovationer. Pressen roste den til skyerne bl.a. for "den sorteste apokalyptiske humor siden 'Dr. Strangelove'". Filmen har siden fået kultstatus OG er blevet en af den historiske dokumentarfilms centrale referenceværker. Filmen er bygget op omkring en imponerende samling arkivmateriale, heriblandt officielle newsreels, militære træningsfilm, undervisningsfilm og statslig propagandafilm. Filmen indfanger på uhyggelig og humoristisk vis en nation fanget i krampagtig panik - og ikke mindst to supermagter, der kæmper for at finde en klar identitet i en verden i total forandring.

Ukendte nætter

Ukendte nætter

Instruktør: Michelangelo Antonioni
I dag kl. 18:30Et filmhistorisk hovedværk om tomhed og fremmedgørelse. Vittoria (Monica Vitti) bryder ud af et forhold
og indleder kort efter et nyt til en materialistisk anlagt børsmægler (Alain Delon). Men heller ikke dette forhold er lykken. Filmen er kendt for en fantastisk montage-sekvens mod slutningen. Parret har lovet hinanden at mødes, men ingen af dem kommer til det aftalte tidspunkt. Kameraet er der dog og registrerer det mislykkede rendez-vous. Scenen varer syv minutter og er en både poetisk og kynisk kommentar til forholdets karakter. ’Ukendte nætter’ skildrer, hvordan det moderne industrielle samfund kan umuliggøre følelsesmæssige forhold mellem mænd og kvinder. Filmen fuldender, hvad der siden er blevet betragtet som en trilogi af film om fremmedgørelse (de andre er ’Natten’ og ’De elskendes eventyr’).

Beyond Beauty - med reception
I dag kl. 19:00

Filmen starter med en betagende flyvetur hen over Taiwans imponerende bjergkæder, krystalblå kystlinje og rygende vulkaner akkompagneret af Ricky Hos smukke soundtrack. Men herfra skruer filmen bissen på og zoomer ind på naturødelæggelser i form af skovrydninger, enorme fiskefarme og kulfyrede kraftværker. ‘Beyond Beauty’ blev en stor succes i Taiwan og førte til væsentlige stramninger i landets miljølovgivning. ARRANGEMENT: Filmen vises den 3. september med introduktion og efterfølgende reception.

Tess

Tess

Instruktør: Roman Polanski
I dag kl. 21:00‘Tess’ - Roman Polanskis filmatisering af Thomas Hardys passionsdrama ‘Tess of the d’Urbervilles’ fra Victoria-tidens England - er historien om fattigpigen, der bliver offer for sit familienavn, for sin egen stolthed og for den victorianske mandsverdens forbenede moral og liderlighed.

Nastassja Kinski er uforglemmelig i en rolle, Polanski egentlig havde tiltænkt Sharon Tate, hustruen, der døde tragisk og alt for tidligt i 1969. Filmen er tilegnet hende, og sjældent har sorgfuld realisme virket så overbevisende og smuk. Den er filmet on location i Normandiet og Bretagne, og både landskaber og portrætter er detaljerede og besjælede, som var de værker af malergeniet Corot - ikke ulig Thomas Vinterbergs populære ’Far From the Madding Crowd’ , der havde premiere i foråret og ligeledes har forlæg af Thomas Hardy.

Tess’ far, den forarmede og fordrukne John Durbeyfield, gribes af storhedsvanvid, da han erfarer, at han er sidste led i adelsslægten d’Urbervilles. I håb om at kunne udnytte datteren som rambuk for social opstigen sender han hende af sted til den rige del af familien på en nærliggende herregård. Skæbnen er dog ikke den bedårende Tess nådig. Hun voldtages af sin fætter, mister sit uægte barn og tillige sin tro. Kan hun finde ro, da hun omsider møder sin sande kærlighed, naturelskeren Angel Clare?

‘Tess’ bliver med god ret betragtet som en af den kontroversielle instruktør Roman Polanskis allerbedste film, og den tredobbelte Oscar-vinder er tillige en af den nyere filmhistories mest gribende periodedramaer - den ene statuette blev ikke for sjov skyld uddelt for bedste fotografering. Vises i en smukt restaureret version.

One Day

One Day

Instruktør: Hou Chi-jan
I dag kl. 21:45Singing arbejder på en færge, hvor hun møder en ung soldat. En aften er der strømsvigt, og da lyset vender tilbage, befinder de to unge sig pludselig på en båd på vej til Buenos Aires. Eneste andre ombordværende er en indisk arbejder og en hest. I en anden verden møder Singing soldaten i et studiecenter, og de bliver kærester. De forskellige tids- og drømmeplaner sammenbindes elegant til en fascinerende film om sødmefuld ung kærlighed.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412