Cinematekets biograf

Parched poster_kampbox

Cinemateket maj-juli

PROGRAM. Fra Indien, Brasilien og Latinamerika til Jarmusch, Bresson og Leth - plus en stribe nye, anmelderroste filmhits og meget mere: Farvepaletten er fyldt til det yderste i Cinemateket i maj og juni – ja, helt frem til 9. juli. Læs om hele programmet her.
jarmush_kamp

JIM JARMUSCH

2. MAJ – 5. JULI. Vi præsenterer en perlerække af film signeret af rockstar-auteuren Jim Jarmusch. Han har skabt film om lejemordere, samuraier og har desuden en westernfilm, en fængselsfilm, en vampyrfilm og et par roadmovies på samvittigheden.
cinemanovo_kamp

CINEMA NOVO

10. – 30. MAJ. Ligesom de fleste andre bølger i 60’ernes film – den franske, tjekkiske, japanske og polske nybølge m.fl. – var den brasilianske Cinema Novo et oprør mod stilstand og konformitet på to fronter: Samfundsmæssigt og kunstnerisk.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 4-6 år, april
I dag kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, april

Børnebiffen 5-7 år, april
I dag kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, april

'Drømme i København' - med introduktion
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Byen er noget, vi har til låns. Vi bevæger os omkring i vore egne små verdener, liv og drømme, mens bygninger og gader skal være her både før og efter, vi er væk. Max Kestners dokumentar er en stemningsfyldt storbysymfoni, der skildrer både København som kulisse af beton, glas og asfalt og de mange små menneskelige dramaer, der udspiller sig i byens gader, bag ruder og mellem mure.
Filmen efterfølges af Q&A med filmens instruktør Max Kestner.

Hedi

Hedi

Instruktør: Mohamed Ben Attia
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDardenne-brødrene faldt for historien og har koproduceret, Majd Mastoura vandt Sølvbjørnen for bedste hovedrolle ved Berlin-festivalen, og i det hele taget er ‘Hedi’ en sjælden succeshistorie fra det afrikanske filmkontinent: Et gribende og universelt drama om at finde sin sjæl, at vriste sig løs af rutiner og ydre forventninger.

Hedi er en tunesisk mand i 20’erne, der arbejder som bilsælger. Han er elendig til jobbet, for det interesserer ham ikke – akkurat som det gælder hans kommende arrangerede ægteskab med den smukke middelklassepige Khedija, som han har kendt i tre år, men aldrig har været alene sammen med, bortset fra korte hektiske møder i hans bil.

Hedis liv er domineret af hans mor, der styrer hele familien. Hun lovpriser sin ældste søn, der bor i Paris, og nedgør samtidig Hedis smukke, surrealistiske tegninger. Nogle dage før brylluppet møder Hedi den fem år ældre kvinde Rim, som er hotel-entertainer for de få gæster, der stadig er tilbage i Tunesien efter terrorangreb og økonomisk krise.

Rim repræsenterer en helt anden verden end den, Hedi kender, og de havner hurtigt i samme seng. Musikken er et vigtigt element i fortællingen: Den syntetiske hotel-muzak sættes i kontrast til en lokal fest fuld af tunesiske rytmer og ægte glæde, hvor Hedi endelig kommer til live. Hans gradvise forvandling fra passiv søn til en mand, der søger at tage kontrol over sit eget liv, er dybt rørende.

Instruktør Mohamed Ben Attias har med ‘Hedi’ skabt en intelligent allegori over samtidens Tunesien efter det arabiske forår. Den gamle despot Ben Ali er borte, men filmen afspejler, at livsbaner forhåndstilrettelagt af andre – det være sig religion, tradition eller familie – stadig tynger.

Celebration at Big Sur

Celebration at Big Sur

Instruktør: Baird Bryant
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilMange har set filmene om Woodstock og Monterey, men de færreste har set portrættet af folk- og beat-festivalen i Big Sur 1969 – en intim tidslomme, der bl.a. indfanger Crosby, Stills, Nash & Young spille ’Down By the River’, Joan Baez fremføre 'I Shall Be Released' og Joni Mitchell give prøver på sit talent for rullende kameraer for første gang. En original og sjældent vist cinéma vérité-perle for både hippier og hipsters, fuld af medrivende skud såvel on- som offstage – fra en tid, der aldrig bliver irrelevant eller går af mode. Se den på original 35mm strimmel.

The Sad & Beautiful World of Sparklehorse
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilMark Linkous a.k.a. Sparklehorse er en af de unikke loner stoners, der er sluppet fra døden med livet i behold. For en stund, i hvert fald. Ydmyg og beskeden, men også selvdestruktiv og kæmpende med stofmisbrug og tung depression, der til sidst tog livet af ham. En kultfigur, der tiltrak både Tom Waits, The Flaming Lips, Danger Mouse og PJ Harvey – og med John Parish i producerstolen bl.a. udgav mesterværket 'It's a Wonderful Life'. Linkous' splittede sjæl afspejlede sig i en musik, hvor psykedelisk pop clasher med mørke ballader og smadret garagerock. I samme klasse som Elliott Smith.

Det skotsk-danske outfit Spinkleman, der bevæger sig i samme genrefelt, hylder Sparklehorse med minikoncert i biografen i forbindelse med visningen. Mark Linkous skulle oprindeligt have produceret materiale med gruppen, der har en EP ude og et album i vente i anden halvdel af 2017.

Nasum - Blasting Shit to Bits: The Final Show - verdenspremiere med besøg af instruktør og band
I dag kl. 21:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Med bidende, politiske tekster og volumen på fuld blus voksede svenske Nasum sig omkring årtusindskiftet til en af verdens mest prominente eksponenter for grindcore – metalmusikkens måske mest bidske inkarnation. Men tsunamien, der ramte Thailand i 2004, dræbte den kun 30-årige frontmand, Mieszko Talarczyk, og satte brat en stopper for bandet. I 2012 samledes de resterende medlemmer, allierede sig med den finske vokalist Keijo Niinimaa fra Rotten Sound og drog på en omfattende verdensturne, der markerede Nasums 20 års jubilæum og endelige farvel. Rejsen sluttede i Stockholm, hvor et tætpakket Debaser lagde hus til en ualmindeligt støjende forløsning leveret af et band med følelserne helt uden på tøjet. 'Blasting Shit to Bits' har verdenspremiere på Musikfilm Festival '17.

Mød instruktør Michael Panduro ved visningen og hæng ud i baren inden kick-off. Mød også medlemmer af Nasum.

Visningen er lavet i samarbejde med Den Svenske Ambassade.

B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989

B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989

Instruktør: Klaus Maeck, Jörg A. Hoppe, Heiko Lange
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilMusik, kunst og kaos i 1980'ernes vilde Vestberlin! Det er, hvad der møder den 22-årige Manchester-knægt Mark Reeder, da han i 1979 pakker tandbørste og smalfilmskamera og drager mod Bundesrepublikkens hotteste by. Målet er at komme tæt på tidens elektroniske krautrockere, men tilfældige forbindelser fører ham også i armene på en ung Nick Cave og obskure new wave-bands som De Toten Hosen og Einstürzende Neubauten. 'B-Movie' tegner et billede af Berlin som en euforisk enklave for alternativ pop, punk og frisind, fra før verden gik af lave.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412