Cinematekets biograf

gimage (1)

Cinemateket jan-feb

PROGRAM. Cinemateket hopper ind i det nye år med et festfyrværkeri af et program: Dirty Harry, David Lynch fuldt udfoldet, japanske klassikere, Atom Egoyan. Samt Astrid Lindgrens filmfortællinger, flere temaserier, fire festivaler og masser af særarrangementer…
Blue Velvet 1

David Lynch retrospektiv

AUTEUR. Fra januar til april hylder Cinemateket den amerikanske instruktør David Lynch med film, foredrag og talks. I januar og februar blænder vi op for den surrealistiske debut ’Eraserhead’, 1980’er succeserne ’Blue velvet’, ’Vilde hjerter’ - og meget mere.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev. Det er blandt andet hér du holder fingeren på pulsen ift. kommende arrangementer, besøg, oplæg og debatter i Cinemateket.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 4-6 år
I dag kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år

Børnebiffen 5-7 år
I dag kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år

Robin Hood - den fredløse

Robin Hood - den fredløse

Instruktør: Kevin Reynolds
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHvis du troede, at Alan Rickman ikke kunne blive ondere end som Hans Gruber i ’Die Hard’, så kan du godt tro om igen. For som Sheriffen af Nottingham når ondskaben nye højder. Det går endda så vidt, at han aflyser julen! Den ofte filmatiserede historie om Robin Hood er i denne Kevin Costner-version dyster og socialrealistisk. Kælder-heksen Mortianna har opfostret sheriffen, og disse to står for filmens mest interessante scener.

Vin og film: 'Bottle Shock' m. vinsmagning
I dag kl. 18:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

I 1976 blev vinens verdenskort forandret på grund af en ekspert-blindsmagning, hvor de californiske vine sensationelt vandt. Den 18. januar kl. 18.00 genskaber Cinemateket i Asta Bar den klassiske såkaldte Bottle Shock-konkurrence, når SULT-restauratør Kristian Willumsen medbringer fire vine som smagsprøver – to fra Californien og to fra Europa – og fortæller om ’kampen’ mellem amerikanske og europæiske vine. Efter smagningen – kl. 19.00 – ser vi filmen ’Bottle Shock’. Billetpris: 195/170 kr. Reserverede billetter skal afhentes senest 15. januar.

Harmonium
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI den japanske Un certain regard-vinder 'Harmonium' får en familie besøg af en arbejdssøgende mand med akavede manerer, men stor tjenstvillighed. Faren Toshio skylder tydeligvis manden en tjeneste fra fortiden og tager ham ind i husholdningen – i starten meget imod hustruen Akiés vilje. Deres datter øver sig på at spille stueorgel – deraf filmens lumske titel – og det nye familiemedlem sætter fart i både musikalske harmonier og ægteskabelige mislyde.

Lyder det som et klassisk utroskabsdrama? Tænk igen! Seksualitet spiller en mindre rolle end moral, næstekærlighed og vægten af de valg, man foretager, og instruktør Koji Fukada går i kødet på familiens såre menneskelige behov, fortielser og kompromissøgen med præcision som en sushi-kniv. Den japanske middelklassefamilie bliver både gennemlyst og rystet grundigt – ikke ulig Michael Hanekes holmgang med den europæiske eller Chan-wook Parks med den sydkoreanske.

Resultatet er en uforudsigelig, neglebidende thriller med det troværdige familiedramas psykologi som løftestang. Dialogen gnistrer af hemmeligheder, og Tadanobu Asano har sit livs rolle som den fremmede – osende af misundelse bag den højt knappede hvide skjorte. Bid mærke i instruktørnavnet Koji Fukada. Ham kommer vi til at høre mere til.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412