Cinemateket

Plakat_Maj-Juni u tekst

Cinemateket maj-juni

PROGRAM. Der er 15 filmserier på plakaten i maj-juni og en stribe events. Se klassikere af Ford, Frank og Fassbinder. Mød Ghita Nørby, Viggo Mortensen og Lisandro Alonso. Og nyd nye kinesiske, polske og canadiske film – samt meget mere …
alonsolilleboks

Uberegnelig argentiner

LISANDRO ALONSO. Se billedskønne filmværker af den stilistisk særegne argentinske instruktør Lisandro Alonso, hvis seneste bedrift ’Jauja’ modtog kritikerprisen i Cannes og er Månedens Film i Cinemateket. Serien vises frem til 4. juni.
yvym

Filmiske kulturrejser

LATINAMERIKANSK FILMFESTIVAL. Hvis du ikke allerede har pakket ferietkufferten, sørger Cinemateket i juni måned for at gøre det for dig. Syv små kulturrejser med magelige biografsæder, snacks, kulørte drinks og en smeltedigel af nationaliteter.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Snap / Flammen og vattotten / Dyrevennerne / Myre / Anbefales fra 5 år
I dag kl. 12:30

Snap / Flammen og vattotten / Dyrevennerne / Myre / Anbefales fra 5 år

Jauja

Jauja

Instruktør: Lisandro Alonso
I dag kl. 14:00Kritikerprisen på sidste års Cannes-festival blev tildelt ’Jauja’, som er blevet sammenlignet med alt fra ’Dommedag nu’ til Kubrick, Lynch og Tarkovsky. ”Rystende smuk”, ”magisk” og ”hallucinatorisk” er nogle af de tilbagevendende adjektiver, men faktum er, at du aldrig helt har set (eller hørt!) mage til Lisandro Alonsos nye film, som Cinemateket viser som Månedens Film i samarbejde med CPH PIX. Gunnar Dinesen (Viggo Mortensen) er en dansk kaptajn på en kolonialistisk mission i 1880’ernes Patagonien for at komme den lokale befolkning til livs. Med sig har han sin unge datter Ingeborg, der fremstår som uskylden selv blandt de brovtende mandfolk i ødemarken. En nat forsvinder hun. Bortført, eller blot forført af en ung soldat? Dinesen kaster sig ud i en desperat og delirisk eftersøgning, der fører ham på sporet af det utopiske sagnland Jauja. Et sted, hvor alle ens ønsker kan gå i opfyldelse - men hvorfra ingen nogensinde har fundet tilbage. ARRANGEMENT: Argentinas Ambassade byder på et glas vin i Cinematekets Asta Bar inden visningen den 13. maj. Til visningen kan du i øvrigt møde Viilbjørk Malling Agger, der spiller den centrale rolle som Ingeborg i filmen.

Danish on a Sunday: Stille hjerte (Silent Heart)
I dag kl. 14:15

Three generations of a family gather over a weekend in the comeback drama of Academy Award winner Bille August. The sisters Sanne and Heidi have accepted their terminally-ill mother's desire to die before her disease worsens. But as the weekend progresses, their mother's decision becomes harder and harder to deal with, and old conflicts resurface.

Asterix indta'r Rom

Asterix indta'r Rom

Instruktør: René Goscinny, Albert Uderzo
I dag kl. 16:30Julius Cæsar udfordrer gallerne: Hvis de klarer Herkules’ 12 kraftprøver, bliver de herskere over hele Romerriget. Hvis ikke, skal de blive romernes slaver. Prøve efter prøve driver Asterix og Obelix gæk med romerne. Det er slagkraftig og underholdende animationskunst. Filmen er ikke baseret på en tegneserie, men på et originalt filmmanuskript. Danske stemmer af Ove Sprogøe, Dirch Passer, Jesper Klein m.fl. Anbefales fra 6 år.

Nordic Noir - The Rise of Scandi Drama
I dag kl. 16:45Hvad har ‘Forbrydelsen’, ‘Broen’, ‘Wallander’ og Millennium-trilogien til fælles? De er nordiske, de er mørke, og de nyder verdenssucces både i sig selv og gennem remakes. Hvad er forklaringen? I dokumentaren ’Nordic Noir’, der er lavet til et internationalt publikum af svenske Lars Hogéus, kommer bl.a. Sofie Gråbøl, Sidse Babett Knudsen og DR’s Piv Bernth til orde sammen med kolleger fra Sverige, Norge og nogle af de skuespillere fra det store udland, der spiller vores velkendte helte på engelsk og amerikansk.

Danish on a Sunday: Nordic Noir - The Rise of Scandi Drama
I dag kl. 16:45

‘The Killing’, ‘The Bridge’, ‘Wallander’ and the films based on Stieg Larsson’s Millennium trilogy are all dark crime thrillers from Scandinavia. They are also all hugely successful nationally and internationally – also through remakes. But what is the secret behind all these television series and films now collectively described as ‘Nordic Noir’? This (Swedish produced) documentary tries to find out by asking the people involved! Tickets (50/35 DKK) may be ordered via phone (33 74 34 12) or online - see elsewhere on the homepage under the event heading 'Nordic Noir'.

Everyday Rebellion
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEr det en højtflyvende hippie-drøm, at kreative, ikke-voldelige protestformer og civil ulydighed kan ændre verden til det bedre? ‘Everyday Rebellion’, der vandt Politikens publikumspris på CPH:DOX-festivalen i 2014, er på barrikaderne med passionerede aktivister en række steder i verden, hvor mennesker demonstrerer for retfærdighed, menneskerettigheder og demokrati. Filmen fokuserer på et spansk nabofællesskab, som støtter en arbejdsløs computeringeniør, der er ved at blive smidt ud af sin lejlighed og desuden på Occupy Wall Street-bevægelsen i USA. Et andet fokus er den ukrainske FEMEN-gruppe og især aktivisten Inna Sherchenko, der må søge asyl i Frankrig efter at hun topløs har oversavet et stort kors.

Blind Massage

Blind Massage

Instruktør: Lou Ye
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn film om håb, erotiske intriger og familiekonflikter blandt blinde læger og massører på en klinik i Nanjing. Øjeblikke af glæde og humor veksler med rene horror-scener i en uforudsigelig ensemble-film af den kontroversielle instruktør Lou Ye (‘Purple Spring’ m.fl.). Zeng Jians flydende kameraarbejde, der går tæt på kroppe og ansigter, blev belønnet med en Sølvbjørn i Berlin. Det bliver perfekt kompletteret af islandske Jóhann Jóhanssons smukke, diskrete soundtrack. 'Blind Massage' bliver ved forestillingen den 24. maj introduceret af Karin Grand, der er gæstelærer i dokumentarfilm på Beijing Film Academy.

Jauja

Jauja

Instruktør: Lisandro Alonso
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKritikerprisen på sidste års Cannes-festival blev tildelt ’Jauja’, som er blevet sammenlignet med alt fra ’Dommedag nu’ til Kubrick, Lynch og Tarkovsky. ”Rystende smuk”, ”magisk” og ”hallucinatorisk” er nogle af de tilbagevendende adjektiver, men faktum er, at du aldrig helt har set (eller hørt!) mage til Lisandro Alonsos nye film, som Cinemateket viser som Månedens Film i samarbejde med CPH PIX. Gunnar Dinesen (Viggo Mortensen) er en dansk kaptajn på en kolonialistisk mission i 1880’ernes Patagonien for at komme den lokale befolkning til livs. Med sig har han sin unge datter Ingeborg, der fremstår som uskylden selv blandt de brovtende mandfolk i ødemarken. En nat forsvinder hun. Bortført, eller blot forført af en ung soldat? Dinesen kaster sig ud i en desperat og delirisk eftersøgning, der fører ham på sporet af det utopiske sagnland Jauja. Et sted, hvor alle ens ønsker kan gå i opfyldelse - men hvorfra ingen nogensinde har fundet tilbage. ARRANGEMENT: Argentinas Ambassade byder på et glas vin i Cinematekets Asta Bar inden visningen den 13. maj. Til visningen kan du i øvrigt møde Viilbjørk Malling Agger, der spiller den centrale rolle som Ingeborg i filmen.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412