Cinematekets biograf

Rumrejsen..r.2001.8

CINEMATEKET OKT-NOV

PROGRAM. Der er festivaler galore når PIX, MIX, East by Southeast og NAFF afholdes i Cinemateket. Vi forsætter Kubrick-retrospektivet, markerer 100-året for Den Russiske Revolution og under Kulturnatten åbner vi dørene for filmfans i alle aldre. Glæd dig!
20161117_2121_209x163

Cinemateket til Aarhus

NY FILIAL. Fra årsskiftet etableres en filial af Cinemateket i Aarhus-biografen Øst for Paradis, som hver tirsdag vil stille en sal til rådighed for to cinemateksvisninger. Filialens program vil udgøre en miniudgave af Cinematekets program i København.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Marnie

Marnie

Instruktør: Alfred Hitchcock
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilTitelpersonen er en seksuelt frigid kleptoman og som sådan et psykoanalytisk tilfælde. "Me Jane - you Freud!" som Marnie (Tippi Hedren) på et tidspunkt bemærker til sin tilbeder og arbejdsgiver, Mark (Sean Connery). Han tager hende på fersk gerning i færd med at stjæle. Blondine-betaget tilbyder han at se gennem fingre med forbrydelsen - mod at hun vil gifte sig med ham. Hun siger nej. Hvad der for Mark starter som en fascination af Marnies afvisninger, fører trin for trin til en afdækning af den traumatiske barndomsoplevelse, der har skabt Marnies forstyrrede personlighed.

Filmen blev ikke godt modtaget i samtiden af hverken kritik eller publikum, men regnes i dag for Hitchcocks sidste markante værk. Tematisk binder filmen en sløjfe på både de mange moderbindinger og de mange anløbne heltinder hos Hitchcock, og stilistisk er den gennemgående brug af farvemotiver, særligt rød, uovertruffen.

Åbningsfilm: Dirtbag
I dag kl. 18:45
Tilføj til din kalender
Køb

Fred Beckey er kendt som den originale amerikanske ‘dirtbag’-klatrer. Hans navn har været forbundet med mystik, beundring og forundring siden 40’erne, og hans utallige første stigninger gør ham til en af vor tids største klatrer. Men Fred Beckey er også en yderst kontroversiel karakter, og i løbet af hans lange liv nåede han at gøre sig upopulær hos mange andre klatre ved at stjæle deres ruter såvel som kærester.

Filmen kigger tilbage på Beckeys beundringsværdige liv, hvor han, selv da alderen begynder at træde ind og gøre ham langsom, aldrig stopper med det, han elsker. Denne film om Fred Beckey dykker ind bag legendens mystik og fortæller om hans særheder og hans unikke person. Vi ser et portræt af en bemærkelsesværdige klatrer og hans livslange karriere - fra han elegant toppede alverdens ruter, til han som 94 årig stadig planlægger ambitiøse ture, om end fra tid til anden må se sig slået af sin alder. Instruktøren, Dave O’Leske, har været 10 år undervejs med denne film, som er et must see, hvis man er klatrer, vild med historie og gerne vil bag en af de mest episke nulevende klatrer-legender.

The Citizen - med instruktørbesøg og reception
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb

Instruktørbesøg og reception i Asta Bar efter filmen. Reseverede billetter skal afhentes den 19. november.

NAFF præsenterer: MTB-film på det store lærred
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb

NAFF præsenterer: MTB-film på det store lærred

Den røde skildpadde
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn skibbruden mand på en øde ø forsøger desperat at undslippe, indtil han en dag møder en mærkelig rød skildpadde, som kommer til at ændre hans liv. En besnærende poetisk og dialogløs animationsfilm, der er co-produceret af japanske Studio Ghibli, som stod bag alle Hayao Miyazakis film, i samarbejde med den hollandske animationsinstruktør Michael Dudok de Wit.

Den Oscar-nominerede Robinson Crusoe-historie er en fuldstændig ordløs fortælling. Der er kælet for alt – lys, skygge, farver og musik – så den stille historie folder sig ud med en helt ualmindelig skønhed. Den strandede mand er desperat for at undslippe, men får øjnene op for den rigdom, naturen omkring ham har at byde på. Dudok de Wit blander stilsikkert og betagende europæiske tegnefilmtraditioner med japanske. Øens trange rammer og totale isolation giver sammen med de næsten anonyme karakterer filmen et præg af mytologi.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412