Cinematekets biograf

Kampboks

Cinemateket dec-jan

PROGRAM. Vi byder bl.a. på en stor serie med Jean-Pierre Melville, Werner Herzog – i filosofisk lys, Bogart & Bacall, Kubrick komplet og Japansk 1930'er-film med benshi-besøg - foruden15 andre filmserier med introduktioner, diskussioner, musik og meget mere.
20161117_2121_209x163

Cinemateket til Aarhus

NY FILIAL. Fra årsskiftet etableres en filial af Cinemateket i Aarhus-biografen Øst for Paradis, som hver tirsdag vil stille en sal til rådighed for to cinemateksvisninger. Filialens program vil udgøre en miniudgave af Cinematekets program i København.
Ekspert.i.drab.3

JEAN-PIERRE MELVILLE

AMERIKANEREN FRA PARIS. I år ville Jean-Pierre Melville være fyldt 100 år. Cinemateket hylder den særegne franske mester med visninger af en lang række af hans ikoniske film, blandt andet ’Den røde cirkel’ og ’Ekspert i drab’.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 5-7 år, december
I dag kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, december

Julestue i Cinemateket
I dag kl. 12:00
Tilføj til din kalender

Lørdag den 16. december fra 12.00 til 16.00 inviterer Cinemateket til hyggelig julestue i Asta Bar. Vi klipper, klistrer og tegner. Og det hele er gratis.

Børnebiffen 3-5 år (2), december
I dag kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år (2), december

Kiki - den lille heks

Kiki - den lille heks

Instruktør: Hayao Miyazaki
I dag kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen unge heks Kiki var engang lykkelig, når hun fløj på sit kosteskaft. Men nu er hun blevet 13 år og lever af at bringe varer ud. Flyvningen er blevet hendes arbejde. Og så nytter det ikke det store, at folk i byen kigger misundeligt på hende. Genistregen ved ’Kiki – den lille heks’ er, at den vender forestillingen om lykke på hovedet. Kiki kan måske nok flyve, men hun er langt hjemmefra, føler sig ofte ensom blandt almindelige mennesker – og er ærgerlig over at være hekselærling med begrænsede evner. Faktisk udvikler hun en god gammeldags depression med flyveblokering til følge! En fin opbyggelig historie med flotte flyvescener. Anbefales fra 4 år.

Far til fire i byen - Til julebal i nisseland - med introduktion og julestue i Asta Bar
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb

Invitér den 16. december hele familien med i biografen for at opleve den danske juleklassiker ’Far til fire i byen’ – og syng med på den velkendte julemelodi – endda med børnevenlig introduktion og efterfølgende gratis julestue! Kun køb, ingen reservation.

De skrigende halse

De skrigende halse

Instruktør: Søren Fauli
I dag kl. 14:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKom til en sjælden biografvisning af Søren Faulis kul-sorte komedie om 1980'ernes danske punk-undergrund. Når man brænder for at blive accepteret i dødskult-miljøet, hvad gør man så? Man bilder selvfølgelig de andre ind, at man snart skal dø! Det er præcis, hvad punk-guitaristen Ronni påstår, da han står til at ryge ud af sit band. Men den ene løgn fører den anden med sig, og nettet strammes om Ronni, netop som han står foran sine drømmes mål: At blive udgivet på plade. Kristian Holm Joensen spiller Ronni, mens især Martin Brygmann, Thomas Bo Larsen og Søren Pilmark lyser op i biroller. Søren Faulis sort/hvide kultfilm skal opleves med høj punk-volumen og i selskab med andre!

Olivia de Havilland-aften: Arvingen - med introduktion af Donald Spoto
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Forfatteren Donald Spoto netop har besøgt Olivia de Havilland og fortæller denne dag om den generøse skuespillerindes karriere, der bl.a. omfatter ni film med hjerteknuseren Errol Flynn (læs mere om vores visninger af adventure-klassikeren ’Robin Hood’ under ’Ønskefilm’). Hendes strålende Hollywood-karriere bød bl.a. på fem Oscar-nomineringer og to af de gyldne statuetter – for ’To Each His Own’ (1946) og aftenens film, ’Arvingen’ fra 1949. Spoto har også en hilsen med fra hende – særligt til Cinematekets publikum! Billetpris: 95/65 kr.

Sternwood-mysteriet

Sternwood-mysteriet

Instruktør: Howard Hawks
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHumphrey Bogart og Lauren Bacall yder deres allerbedste i Howard Hawks’ krimi-klassiker om den hårdkogte privatdetektiv Philip Marlowe og hans involvering i 'Sternwood-mysteriet' og de ulyksaligheder, der kan ramme overklassepiger, når de af kedsomhed bevæger sig ind i en verden af stoffer og gambling. Det flyder med mord og lækre one-liners i denne noir-perle, der snarere interesserer sig for opklaringens metodik end for dens resultater. Hold tungen lige i munden, det går vidunderligt stærkt hér.

Spoor

Spoor

Instruktør: Agnieszka Holland
I dag kl. 19:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAstrologen og vegetaren Duszejko har slået sig ned i en lille idyllisk polsk bjerglandsby, hvor sneen ligger meterhøj i det smukke landskab. Duszejko har lagt sig ud med de lokale macho-jægerklub, der ikke deler hendes syn på dyrs rettigheder, herunder landsbyens katolske præst, der mener, at det er helt i orden at slå dyr ihjel, da ”de ikke har en sjæl”. En dag forsvinder Duszejkos to elskede hunde, og kort efter bliver en af jægerne fundet myrdet. Der er kun dyrespor på gerningsstedet, hvilket får Duszejko til at lufte teorien om, at de vilde dyr tager hævn. Dét bliver mødt med skepsis af den snusfornuftige landbetjent, men snart omkommer flere mænd under lignende mystiske omstændigheder – alle samfundsstøtter og passionerede jægere.

Agnieszka Holland, der brød igennem internationalt med ’Europa, Europa’ (1990) og senest har instrueret afsnit af tv-serierne ’The Wire’ og ’House of Cards’, har med ’Spoor’ skabt et modigt genremix af sorthumoristisk detektivhistorie, inciterende øko-thriller og feministisk eventyr baseret på Olga Tokarczuks roman ’Drive Your Plough Over The Bones of The Dead’.

Eyes Wide Shut

Eyes Wide Shut

Instruktør: Stanley Kubrick
I dag kl. 20:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil"Min bedste film," sagde Kubrick om sit sidste værk, hvis status i filmhistorien er voksende. Dr. Bill Hartford (Tom Cruise) lever det perfekte overklasseliv med sin smukke kone Alice (Nicole Kidman). Alligevel er der noget, der skurrer. Efter en fest begynder seksuelle fantasier at dukke op til overfladen hos dem begge, hvilket bliver starten på en lang rejse gennem ægteskabets og psykens lunefulde landskaber.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412