Cinematekets biograf

Kollektivet plakatfoto-Trine-Dyrholm-photo-by-Henrik-Petit

Cinemateket marts-april

PROGRAM. Cinemateket skyder foråret i gang med et tæt pakket program: Endnu mere David Lynch, det bedste fra dansk film 2016, Technicolor, belgiske enere, ny irsk film, mm. Du kan også opleve en stribe temaserier, særarrange- menter og hele seks festivaler.
Mathilde_poster

CPH:DOX - 100% virkelighed

DOKUMENTARFILMFESTIVAL. 16.-26. marts slår Cinemateket endnu en gang dørene op til CPH:DOX. 11 dage med 200 af verdens allerbedste dokumentarfilm, instruktørbesøg, koncerter, debatter, fester, skæve events og meget, meget mere!
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 3-5 år, marts
I dag kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, marts

Tongue Cutters

Tongue Cutters

Instruktør: Solveig Melkeraaen
I dag kl. 12:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilLangt oppe i Nordnorge, i torskekommunen Øksnes, findes der børn helt ned til 5-årsalderen, der arbejder som torsketungeskærere. Tungeskæring er en gammel tradition, som også er vigtig den dag i dag for at rekruttere fremtidige fiskere i Nordnorge. Filmen fortæller historien om den 9-årige bypige, Ylva, der holder vinterferie hos sin mormor og morfar og den to år ældre dreng, Tobias, som allerede er en erfaren tungeskærer. Ylva og Tobias lærte hinanden at kende sidste vinter, men nu er det tid til at Ylva selv forsøger sig med tungeskæring!

Børnebiffen 4-6 år, marts
I dag kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, marts

'You're Still Somebody's Someone' + 'I Promise You To Never Come Back'
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

'You're Still Somebody's Someone' + 'I Promise You To Never Come Back'

The Chocolate Case

The Chocolate Case

Instruktør: Benthe Forrer
I dag kl. 14:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilChokolade må man have. Men hvis man vidste, at man, hver gang man køber en chokoladebar, er med til at finansiere børneslaveri i Afrika, ville de søde sager hurtigt få en bitter smag. Og det er netop, hvad de tre hollandske journalister og gamle venner Maurice, Teun og Roland finder ud af, som de får gravet sig dybere og dybere ned i kakaobranchens fordækte landbrugsjord. En afslørende og dramatisk detektivhistorie med tre idealistiske - og muntre - herrer i hovedrollen. Og en historie, der tager et nyt twist, da de tre venner efter mange chokerende opdagelser og skuffelser beslutter sig for at tage sagen i hånd og simpelthen starte deres eget chokoladefirma! Tony’s Chocolony er 100% slaveri-fri og er i dag et af Hollands førende chokolademærker. 'The Chocolate Case' er lige så rig på overraskelser som et Kinder-æg, men vil få selv den største chokolade-entusiast til at tænke sig om en ekstra gang, når chokoladesulten melder sig.

Homo Sapiens

Homo Sapiens

Instruktør: Nikolaus Geyrhalter
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen østrigske filmskaber Nikolaus Geyrhalter har med ’Homo Sapiens’ skabt et værk, der udelukkende i egenskab af sine lyd- og billedkompositioner skaber en forskydning mellem fortid, nutid og en fremtid efter mennesket. En post-apokalyptisk (og måske endda post-antropocæn?) vision af industrielt forfald, mørnet asfalt og overbevoksede storbyer, hvor mennesket selv glimrer ved sit konsekvente fravær. Imens er planter og klimatiske forhold i gang med at tage over. Vores viden om verden er forbundet med vort syn på den, og 'Homo Sapiens' er en film til sin samtid - også selvom den stiller sig udenfor den.

'Urth' + 'Xenoi' + 'The Flying Proletarian'
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

"Tre billedsmukke og filosofiske filmværker fra Ben Rivers, Deborah Stratman og Philip Warnell.

Ben Rivers' atmosfæriske og apokalyptiske 'Urth' fra en forladt biosfære sætter ord og billeder på et utopisk science fiction-projekt fra den antropocæne forfront. Deborah Stratmans 'Xenoi' bygger bro mellem antikkens tankeverden og en kriseramt, græsk samtid, hvor de platoniske idealformer hjemsøger nutiden som svævende diamanter i landskaberne. Og i 'The Flying Proletarian' fremmaner den franske filosof Jean-Luc Nancys ord et sensorisk og ekstistentielt rum omkring lavendelhøsten i Provence - en oplevelse, der får en tredje dimension af en parfumemaskine i biografen!
"

Zaineb Hates the Snow

Zaineb Hates the Snow

Instruktør: Kaouther Ben Hania
I dag kl. 18:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil9-årige, tunesiske Zaineb har mistet sin far. Hun bor nu sammen med sin mor og lillebror, men er begyndt at lægge mærke til moderens lange og meget sene telefonopkald til en gammel flamme, der er flyttet fra hjemlandet Tunesien til canadiske Quebec. Der går ikke lang tid, før Zaineb selv er på vej til det kolde Canada, en ny familie og ikke mindst en ny papsøster, nemlig den jævnaldrende og meget kække Wijdene. Filmens instruktør, Kaouther Ben Hania, følger begge piger tæt gennem seks år, mens de i de spirende teenageår skændes om alt fra religion og ægteskab til Katy Perry og computerspil - og langsomt nærmer sig hinanden som både søstre og veninder. ‘Zaineb Hates the Snow’ er en film, der sætter sig grundigt fast i følelsesregistret, efterhånden som vi lærer Zaineb bedre at kende og dermed føler og forstår, hvor store forandringer hun faktisk gennemgår gennem årene. Fra den tårevædede afsked med den muslimske skole i Tunesien til den nye tilværelse med skøjteløb og snevejr i sekulariserede Quebec. En rørende coming of age-fortælling med en utrolig stærk hovedperson, man ikke kan andet end forelske sig i.

The European

The European

Instruktør: Dirk-Jan Roeleven
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilTo år i den hollandske vice-præsident for EU-Kommissionen Frans Timmermans liv. Og to år på (og bag) scenen i det europæiske, politiske apparat, der kulminerer med det chokerende Brexit sidste sommer. 'The European' er et portræt af en dedikeret europæer i arbejde i en dramatisk og omvæltningsfuld tid. Og i en tætpakket hverdag, hvor interviews med CNN, et besøg i en græsk flygtningelejr og et møde med Ban Ki-moon blot er nogle af punkterne på dagsordenen. Men frem for alt er 'The European' en film om troen på diplomati og internationalt samarbejde i en tid, hvor begge dele er under gevaldigt pres.

Hail the New Puritan

Hail the New Puritan

Instruktør: Charles Atlas
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen punkede og ekstravagante 'Hail the New Puritan' er er et hovedværk i Charles Atlas' omfattende filmproduktion. Optaget i London i 1987 assisteret af kostume-designeren Leigh Bowery, og med periodens mest feterede danser Michael Clark foran kameraet, følger den en enkelt dag i den androgyne stjernes liv. En dag, der forløber som en semi-dokumentarisk musical til tonerne af postpunk-gruppen The Fall. Anohni arbejdede selv med Atlas om filmen 'Turning' (CPH:DOX 2011)

1996 Lucy and the Corpses in the Pool

1996 Lucy and the Corpses in the Pool

Instruktør: Marcos Migliavacca
I dag kl. 21:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen ideelle måde at opleve '1996 Lucy' på, er ikke at vide noget om den i forvejen. Men uanset hvad er denne knaldede og legesyge, argentinske lofi-hybrid om en ung kvindes weekendtur til en lille musikfestival noget af det mest overraskende, skæve og (bag den skraldede VHS-overflade) originalt instruerede, man kan få for de ikke særligt mange pesos, den må have kostet at lave. Unge Lucy er træt af sit job. Chefen er en idiot. Hun tager med en veninde til en musikfestival i en eller andens hus. Lucy har fundet de fleste af sine møbler på gaden. Og det her kunne være verdens bedste home movie fundet på et loppemarked.

If I Think Of Germany At Night

If I Think Of Germany At Night

Instruktør: Romuald Karmakar, Romuald Steinborn
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSymbiosen mellem menneske og maskine har været en grundfigur i tysk musik siden Kraftwerk. At den har udviklet og forandret sig lige så længe er den fascinationskraft, der driver Romuald Karmakars helt nye film om kulturen omkring techno. En seriøs film om en seriøs kultur, der konstant muterer imod nye udtryk - og som reagerer på verden omkring sig. Fem DJ's, blandt andre Ricardo Villalobos, taler teori og praksis fra deres hjemmestudier og foran mixerpulten på klubberne. Stilen er minimal, præcis og grundigt arrangeret - ligesom musikken selv.

'Andy Warhol: Screen Tests' + 'Pink Flamingos'
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

"Andy Warhol optog i 1960'erne hundredevis af 'Screen Tests'. Korte tre minutters film (svarende til længden på en hel filmspole), der forevigede gæsterne i hans studie The Factory. Nico, Lou Reed og Ingrid Superstar er blandt de heldige, der blev inviteret til at sidde model, og er blandt de ti portrætter man her kan opleve. Det minimale format og de frontale closeups balancerer ironisk mellem ufiltreret autencitet og selvbevidst, performativ overfladedyrkelse i en stil, der nærmer sig reklamens som når Lou Reed får sig en Coca-Cola (og alligevel ikke helt kan holde masken). Et studie i karisma og 'appearance', og en tidskapsel fra en scene, der kun kunne eksistere i New York.


Den gode smag er satirens første offer, og John Waters tager ingen gidsler. Grotesk, grænseoverskridende og grinagtig: 'Pink Flamingos' er provokerende som aldrig før - men har valget af Donald Trump også gjort den højaktuel på måder ingen havde haft fantasi til at forestille sig? Med den formidable Divine i spidsen for et stolt slæng af 'white trash', der kæmper om titlen som 'the filthiest person alive' fra en trailerpark i Baltimore, sparker John Waters til alle (u)tænkelige tabuer. Kannibalisme, kastration og et par, der kidnapper unge kvinder for at gøre dem gravide og sælge deres børn til lesbiske par. Intet er helligt i Divine & co.'s univers, som på én og samme tid imiterer og rækker en stiv langefinger mod den amerikanske vinderkultur. Men frem for alt er Waters med dem hele vejen, når de selvudråbte freaks fejrer deres egen 'freakiness'."

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412