Cinemateket

busterkforsideboks

Cinemateket marts-april

PROGRAM. Buster Keaton for børn og voksne – med levende musik. Ruben Östlund - Skandinaviens nye mesterinstruktør. Ny italiensk mafiafilm – Sicilien under lup. Samt otte andre serier, fire festivaler, en stribe evens og meget mere ...!
musikfilmfestboksny

Musikfilm Festival '15

7.-15. MARTS. Ni dage med mere end 25 film, fester og events. Kate Bush, Talking Heads, Björk, Rolling Stones, Patti Smith, Slint, Killing Joke, Steppeulvene, Gustav Mahler, Johnny Winter, Chet Baker, Mike Oldfield, Grandmaster Flash ...
Busterlilleboksny

Keaton for hele familien

OTTE PERLER fra Buster Keatons mest kreative periode – for store og små filmelskere. Halsbrækkende stunts, suveræn falden på halen-komik og skurke, der får som fortjent i fire stumfilm-dobbelvisninger med levende klavermusik.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Elsa siger godnat / Ville og Vilde kanin / Anbefales fra 4 år
I dag kl. 10:00

Elsa siger godnat / Ville og Vilde kanin / Anbefales fra 4 år

Elsa siger godnat / Ville og Vilde kanin / Anbefales fra 4 år
I dag kl. 11:00

Elsa siger godnat / Ville og Vilde kanin / Anbefales fra 4 år

Play

Play

Instruktør: Ruben Östlund
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilRuben Östlunds kontroversielle og knivskarpe Cannes-hit er en dramatiseret re-enactment baseret på grundig research i over 40 tilfælde af ekstremt grov mobning og tricktyverier, begået af helt unge indvandrer-børn i Göteborg for få år siden. Tre middelklasse-drenge bliver passet op af en bande i et shopping-center, der beskylder dem for at have stjålet en mobiltelefon. Hvad der følger er et manipulerende psykologisk rollespil, der snarere end at bygge på fysisk vold udvikler sig netop som et spil - bare uden regler. Scenen er sat i velfærdssamfundets trygge og funktionelle rammer. Og ligesom i Östlunds forrige film, 'De ufrivillige', ser vi passivt - men med tvingende engagement og isnende ubehag - til imens begivenhederne udvikler sig i realtid foran kameraet. Jacques Tati møder Michael Haneke i de lange, statiske og perfekt timede takes, men grebet og metoden er imidlertid Östlunds helt eget. 'Play' iscenesætter virkeligheden for at analysere den, på en måde der ikke er set før, og som frygtløst tilsidesætter alle hensyn til politisk korrekthed. Derfor vil den uden tvivl skabe debat - også som et kontemporært, aktuelt og nytænkende værk med betændte rødder i en skandinavisk samtid.

The Green Prince
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn menneskeskæbne så usandsynlig, at man konstant glemmer, at den ikke er opdigtet. Palæstinenseren Mosab Hassan Yousef vokser op i Ramallah som ældste søn af en fremtrædende Hamas-leder, og det ligger i kortene, at han skal følge i sin fars fodspor. Men i forbindelse med en våbensmugling bliver han som 17-årig fængslet og ender i forhør med den israelske efterretningstjeneste, Shin Bet. Mosab er chokeret over Hamas’ brutale metoder i fængslet, og han tvivler på bevægelsens stigende brug af selvmordsbombere med civile som mål. Han er åben for forandring, og det lykkes en israelsk officer at vinde hans tillid og hverve ham som spion. For israeleren er det hans karrieres største ’fangst’ at få en informant så tæt på Hamas-bevægelsen. For Mosab findes der ingen større skam. Men skammen til trods vælger han at følge sin moralske overbevisning i en betændt konflikt, og de to danner en hemmelig fortrolig alliance. Igennem vidneberetninger fra Mosab og hans israelske kontakt, Gonen Ben Yitzhak, blandet med arkivoptagelser og rekonstruktioner, oprulles en skæbnefortælling lige så usandsynlig som en øjeblikkelig forsoning mellem israelere og palæstinensere. Filmen er produceret af den Oscar-vindende producer Simon Chinn, der stod bag hjerteknuserne ’Searching For Sugar Man’ og ’Man on Wire’. Vi præsenterer dokumentaren i samarbejde med Copenhagen Jewish Film Festival.

Morderisk mareridt

Morderisk mareridt

Instruktør: Wes Craven
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSom i de bedste af genrens film handler 'Morderisk mareridt' om det fortrængte. Unge Nancy sætter sig for at opklare en række mystiske dødsfald, men sporet fører hende dybt ind i forældrenes fortid. Johnny Depp debuterer i et blodbad af en birolle, mens Robert Englund totalt stjæler billedet som massemorderen Freddy Krueger. Tilfældet ville, at Craven genoplivede en ellers hensygnet gysergenre, ikke mindst takket være Freddys spektakulære måder at tage teenagere af dage på.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412