Cinematekets biograf

Testboxny

Cinemateket nov-dec

PROGRAM. Vi runder november af med Carl Nielsen-fejring, Charlotte Rampling, Ny slovakisk film, Bergmans ’Persona’ og meget mere. Glæd dig til Disney, Monty Python, Quentin Tarantino, Danish Adventure Film Festival, Mohsen Makhmalbaf, Frank Sinatra m.fl. i december.
DAFFkampagnebox

Adventure film festival

D.A.F.F. 20 ÅR. Danish Adventure Film Festival fylder rundt og byder i dagene 1.-6. december på unikke ekstremsportsoplevelser og close-ups på den vilde natur i Cinemateket. For eventyrere og vovehalse uden sikkerhedsline.
Testnyhed

Seksstjernet 'Test'

MÅNEDENS FILM.★★★★★★ "hypnotisk … medrivende". "En af årets flotteste film". 'Test' er en stille, men subtil og billedrig kærlighedshistorie fra de centralasiatiske stepper. Se den i Cinemateket 19.-28. november.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Flammen og vattotten / Efterår / Tre tosser
I dag kl. 10:00

Anbefales fra 5 år

Flammen og vattotten / Efterår / Tre tosser
I dag kl. 11:15

Anbefales fra 5 år

Fakiren fra Bilbao

Fakiren fra Bilbao

Instruktør: Peter Flinth
I dag kl. 12:30De 13-årige tvillinger Kamma og Tom flytter ind i et stort gammelt hus kaldet ‘Elgens øje’. Næppe er de
kommet inden for døren, før mærkværdige ting begynder at ske omkring dem. De bliver bl.a. indblandet
i mysteriet om verdens mest kostbare diamant og møder et stinkende kuglepens gespenst, der har et godt øje til deres mor! Visuelt gennemført gyserkomedie baseret på en bog af Bjarne Reuter. Nyd veloplagte skuespillere som Sidse Babett Knudsen, Peter Gantzler og tyske Moritz Bleibtreu i voksen-birollerne. Anbefales fra 8 år.

Farvel, min elskede

Farvel, min elskede

Instruktør: Dick Richards
I dag kl. 12:30Rampling spiller den ulykkeligt gifte Mrs. Grayle over for Robert Mitchum. Hun bringer mindelser om Barbara Stanwyck og Lauren Bacall i flere af deres glansroller. Dick Richards’ 1975-remake af Chandler-filmatiseringen fra 1944 er en direkte og nostalgisk farvet hyldest til 40'ernes noir. Og hvem var mere oplagt til rollen som Philip Marlowe end Mitchum, der netop skabte sin karriere i den type film i 40'erne? Mitchum er inkarnationen af den lettere slidte detektiv med den moralske integritet i behold. Han skal søge at finde en natklubsangerinde, der er forsvundet og begiver sig ud i det neonbelyste natlige L.A. i et plot, der er rig på genrens arketypiske forviklinger.

Guldregn
I dag kl. 14:30Børnene Nanna, Lasse, Jørn og Karen er på skovtur, da de finder en kagedåse med 800.000 kr. Efter voldsomme diskussioner beholder de pengene og håber i første omgang på en findeløn - men desværre kommer de rigtige røvere hurtigt på sporet af dem. Nettet strammes om børnene. Hvad skal de gøre? Gå til politiet? Eller til deres forældre? Noget må gøres… Anders Bodelsens historie var oprindeligt en tv-serie, sendt i DR over seks lørdage november-december 1986. Serien var en succes blandt børn såvel som voksne, og Bodelsen udsendte ’Guldregn’ som roman i 1987. Biografversionen nedkortede historien til det halve. Den fik også en god modtagelse. Anmelderne konstaterede, at den som film ikke virkede som en forkortet udgave, men hang godt sammen. Anbefales fra 9 år.

Carl Nielsen 150 år
I dag kl. 15:15

I år er det 150 år siden den verdenskendte danske komponist Carl Nielsen blev født. Cinemateket markerer den runde fødselsdag med et hyggeligt arrangement, hvor vi viser komponist og forfatter Karl Aage Rasmussens musikalske dokumentarfilm ’Carl Nielsen - lyset og mørket’. Før filmen byder de to konservatorieuddannede musikere Julius Ditlevsen og Uffe Carl Hansen på smukke Nielsen-toner for fløjte og guitar, og har du mod på endnu mere Nielsen, kan du gratis blive hængende og se Erik Clausens spillefilm ’Min fynske barndom’.

Velvet Terrorists

Velvet Terrorists

Instruktør: Pavol Pekarcik, Ivan Ostrochovský, Peter Kerekes
I dag kl. 16:45Stano planlagde at anbringe en bombe under den tribune, hvor de kommunistiske spidser skulle sidde under årets 1. maj-parade, men han blev fuld, og politiet fandt ham stavre omkring med en taske fuld af sprængstof. Fero ville snigmyrde præsident Gustáv Husák, men politiet fandt hans våbenlager. Vladimir sprængte 53 af kommunistpartiets informationsstandere i luften. De blev alle tre i 1980’erne dømt lange fængselsstraffe efter terrorismeparagraffen. Men hvad blev der af dem efter løsladelsen? Filmen blander rekonstruktioner af de tre heltes modstandsforsøg med arkivmateriale og nye interviews til en ofte morsom beretning om en romantisk, idealistisk tid, som vedbliver med at påvirke de tre hovedpersoners liv.

Naked

Naked

Instruktør: Mike Leigh
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 19:15Mike Leighs film om desperadoen Johnny, der flygter til London fra fødebyen Manchester, parrer behændigt sort humor med hardcore realisme. Johnny (David Thewlis) har ingen ro og strejfer en lang nat omkring i Londons forhutlede miljøer blandt groteske eksistenser.

’Naked’ er et universelt og eksistentielt psykologisk drama om desperation, afstumpethed og mandschauvinisme – og om et menneske, der på bunden nok er intelligent og sårbart, men som aldrig når ud over sin egen hårdhed og desillusion.

My Dog Killer

My Dog Killer

Instruktør: Mira Fornay
I dag kl. 19:30Den unge Marek bor i en landsby nær Tjekkiets Mähren-provins sammen med sin far og sin elskede bull terrier Killer. Mareks mor ’stak af med en sigøjner’ for nogle år siden og har en søn fra det nye forhold. Racismen er åbenlys i området, og roma-halvbroren står i vejen for Mareks forsøg på at slippe ud af sin isolation, hvilket får drastiske konsekvenser. En stærk film om sociale spændinger i et af Europas absolutte udkantsområder.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412