Cinemateket

Killer-Joe-McConaughey

Cinemateket april/maj

PROGRAM. CPH PIX, besøg af William Friedkin, Jodorowsky-kavalkade, James Gray-serie, New York på film, Dansens Dag og Catalansk-festival. Det er blot et lille udpluk af alt det du kan opleve de kommende måneder.
jodo

Alejandro Jodowosky

JODOROWSKY. I samarbejde med filmfestivalen CPH PIX viser vi en næsten komplet kavalkade af restaurerede filmværker iblandet 35mm strimler af kultfilm-mesteren Alejandro Jodorowsky. Fra 18. april – 29. maj.
Månedens Doku

Månedens Dokumentar

NARCO CULTURA. Månedens Film i april er en overvældende undersøgelse af Mexicos narkokrig. Anmelderdarlingen Narco Cultura var en af de mest omtalte film på dette års Sundance-festival og den vises i perioden 17.-24. april.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Himmelspejlet / Cirkeline / Mas med mosen /Hvem bestemmer? / Will-Bot / Anbefales fra 5 år / 42 min.
I dag kl. 12:30

Himmelspejlet / Cirkeline / Mas med mosen /Hvem bestemmer? / Will-Bot / Anbefales fra 5 år / 42 min.

The French Connection

The French Connection

Instruktør: William Friedkin
I dag kl. 14:00I 1972 vandt ‘The French Connection’ hele fem Oscar-statuetter og blev den første film med censurmærkatet R (forbudt for alle under 17 uden voksenledsagelse), der fik prædikatet Bedste Film. Den legendariske biljagt for fuld udblæsning gennem Brooklyns tætte gader er blot et af de mange højdepunkter i William Friedkins måske mest elskede actionbrag. Gene Hackman er outsider-politibetjenten Popeye, der kommer på sporet af ‘den franske forbindelse’ i skikkelse af en narkobaronen Charnier (spillet med slesk elegance af Buñuel-ikonet Fernando Rey). Popeyes temperament og hårdhændede metoder har gjort ham til en torn i øjet på politi-ledelsen. Men hans insisteren på at gøre arbejdet færdigt – ærligt og redeligt – gør ham samtidig til en mand af folket i en rå storby, hvis øverste lag skildres som pilråddent og korrupt. Hackmans tragiske anti-helt gør ‘The French Connection’ til noget andet og mere end en vildt underholdende film. Filmen satte på mange måder nye standarder for den moderne, urbane action-krimi. Dens rastløse klipning har bl.a. dannet skole og kan stadig spores i vor tids håndholdte suspense-thrillere. ARR: Mød William Friedkin ved visningen den 4. april.

Alice i Eventyrland
I dag kl. 14:15Tim Burtons udgave af Lewis Carrolls klassiske forlæg er lige så infernalsk fortryllende og sprælsk fantasifuld, som man kunne forvente. Burton lader handlingen udspille sig flere år efter begivenhederne i de oprindelige historier. Alice er nu 19 år gammel. Hun flygter fra et arrangeret ægteskab med en adelig tumpe og ryger nok en gang ned i kaninhullet, hvor hun må gennemgå mange prøvelser. Anbefales fra 11 år.

Capote

Capote

Instruktør: Bennett Miller
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 16:30Da forfatteren og journalisten Truman Capote i foråret 1959 læser om et brutalt mord på en hel landmandsfamilie, rejser han til den lille by Holcomb for at udforske sagen, ledsaget af kollegaen og veninden Lee. Den barske forbrydelse til trods, fatter Capote en særegen sympati for den ene af de to mordere, den generte Perry, der ligesom Capote ikke passer ind i samfundets normalitetsbegreber. Capotes interesse for Perry og hans forbrydelse bliver snart til en veritabel besættelse, og i jagten på den gode historie overskrider Capote etiske og moralske grænser. Philip Seymour Hoffman fanger, i sin Oscar-belønnede præstation, fuldstændig overbevisende den flamboyante, homoseksuelle forfatter og hans mangestrengede personlighed. 'Capote' bliver en utrolig fængslende skildring af, hvordan den berømte roman ' In Cold Blood' blev til.

Oviri med kunsthistorisk introduktion
I dag kl. 16:45

Kunsthistoriker Birgitte Zacho fortæller om Paul Gauguins liv og kunst. Arrangeret i samarbejde med Dagbladet Information.

Holy Blood, The Severed Heads
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Holy Blood, The Severed Heads

Narco Cultura
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’Narco Cultura’ følger den 34-årige kriminalbetjent Soho, der opererer i den dødsensfarlige mexicanske grænseby Juárez, hvor narkokartellerne styrer alt og dagligt begår rituelle mord. Soho bliver kaldt ud til den ene forfærdelige forbrydelse efter den anden og må konstatere, at hans opklaringsarbejde som regel strander i korruption, ligegyldighed eller bare forståelig udmattelse. Filmens anden hovedfigur er den 27-årige musiker Edgar Quintero, der sidder i Los Angeles og skriver ’narcocorridos’ – ballader, som lovpriser penge og håndvåben og hylder narkokongerne som heroiske outlaws i en forvrænget udgave af den amerikanske drøm. Genren er blevet så populær blandt unge på begge sider af den mexicansk-amerikanske grænse, at den nu også omfatter film og merchandise. Filmen følger Quintero rundt i grænseområdet til en række udsolgte koncerter. Via sine to meget forskellige hovedpersoner formår Schwarz at levere en mangefacetteret indsigt i følgerne af Mexicos ulykkelige narkokrig.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412