Cinematekets biograf

MP

Cinemateket sept-okt

PROGRAM. Hits af melodrama-mageren Todd Haynes – og mini-serien 'Mildred Pierce'. Stumfilm-divaen Asta Nielsen. Krzysztof Kieslowskis 'Dekalog'. Jon Bang Carlsen. Præsidentvalg på amerikansk. Plus ti andre serier – og masser af særarrangementer …
roundmidnightbox

Dexter Gordon night

JAZZ SPECIAL. Oplev jazzlegenden Dexter Gordon i ''Round Midnight', en af alle tiders bedste jazzfilm, mød Gordons enke Maxine Gordon i samtale med dokumentarist Donald McGlynn og se portrætfilmen 'Dexter Gordon: More than You Know'. Tirsdag den 13. september.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev her.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Kys mig til døde

Kys mig til døde

Instruktør: Robert Aldrich
Serie: Film noir
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilLow-life gangsters, en hårdkogt detektiv, den sexede femme-fatale og et gådefuldt mysterium;alle stil-elementer mødes i denne perle fra Robert Aldrich, der ikke forsøger at skjule sin totale afsky for hovedkarakteren. Detektiven Mike Hammer (Ralph Meeker) er både billig og slesk, men aldrig uden bagtanke. Han lever op til sit efternavn med rå vold, og han tøver ikke.

Hammer er kommet på sporet af en mystisk genstand (”the great whatzit”), som bliver direkte skyld i adskillige drab. Pigerne beder ham kysse sig - helst til døde! Uden at det fremgår tydeligt, er der en undertone af kold krig gemt i filmen, og fotografen Ernest Laszlos visuelle stil er betagende - men kræver en ganske god lungekapacitet af sit publikum. Måske derfor fik filmen ikke en prangende modtagelse ved premieren, men skribenterne på Cahiers du cinéma var svært betagne.

Filmarkivet præsenterer 'Dommens Dag' mm.
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Tirsdag den 30. august sætter Thomas Christensen fokus på stumfilmtidens forbløffende special effects. En af blot fire overlevende film fra selskabet Dansk Film Co., ‘Dommens dag’ fra 1918, foregriber med sin eminente brug af dobbelteksponering både Victor Sjöströms ‘Kørekarlen’ (1920) og Fritz Langs ‘Den trætte død’ (1921). Olaf Fønns spiller en hensynsløs forretningsmand, ‘Tigeren’, der konfronteres af ‘Dødens Staldknægt’. Filmen er i år blevet flot restaureret med originale tintninger på laboratoriet Haghefilm, men aftenens vært deler det originale danske stumfilmprogram ud, så alle kan følge med gennem filmens hollandske mellemtekster. Som bonus vises en testoptagelse fra Benjamin Christensens mesterværk ‘Heksen’ (1922) – netop en forberedelse af dobbelteksponering – og en lille film om en stakkel, der har forspist sig – på afføringsmiddel!

Art War - med liveoptræden

Art War - med liveoptræden

Instruktør: Marco Wilms
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

'Art War' skildrer unge kunstnere, der med billeder, ord og rytmer kæmper for forandring – og sætter livet på spil undervejs. Udstyret med gasmaske og videokamera bringer dokumentaristen Marco Wilms os helt ind i gadekampenes kaos under den egyptiske revolution i 2011 og følger kunstnerne over to tumultariske år.

I takt med at folkeopstanden spreder sig gennem Kairo, koger undergrunden over med revolutionær gadekunst. Vi møder blandt andre maleren Ammar, der gengiver de dræbte demonstranters sønderslåede ansigter på Kairos mure; forfatteren Hamed, som bliver fatwa-dømt for sine kulturkritiske værker; og sangeren Ramy, der hyldes som en folkehelt og kæmper videre på trods af politiets brutale tortur.

Med politisk rap og electro-punk på lydsiden trækker 'Art War' tråde fra de revolutionære kunstnere til egypternes århundredelange traditioner med samfundskommenterende gadekunst. Filmen afdækker et Egypten i opbrud men er samtidig et inspirerende vidnesbyrd om kunstens evne til at vise vej mod nye muligheder.

Vi viser filmen i samarbejde med Rapolitics og NASIM - og filmen bliver suppleret af liveoptræden (mere information følger her på hjemmesiden).

My Name is Salt
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilVi følger Sanabhai og hans familie under det møjsommelige arbejde med at grave brønde, bygge diger, pumpe vand op i bassiner, trampe markerne og rive dem, indtil de udkrystalliseres til verdens hvideste salt. Hvis saltet ikke er tilstrækkeligt hvidt, eller hvis det klumper i for store krystaller, reduceres Sanabhais i forvejen lille fortjeneste. De hyppige opkald fra saltkøbmanden demonstrerer, at Sanabhai er under et voldsomt pres. ‘My Name is Salt’ er fuldblods cinéma vérité uden voice-overs eller interviews - og en usædvanlig smuk, poetisk og usentimental hyldest til menneskelig overlevelse.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412