Cinemateket

tronbox

Cinemateket nov-dec

PROGRAM. Press Play – digital eskapisme, udødelige Disney-film, Dennis Hopper – stjernepsykopat og hippie-rebel, nye film fra Portugal, Epidemi-alarm!, 90 års russiske film samt et væld af festivaler, besøg og særarrangementer. Glæd dig!
daffbox

Mærk adrenalinen

TAKE THE OUTDOOR to the indoor. Tag jorden rundt og oplev suget i maven med Danish Adventure Film Festival. For alle, der elsker natur, spænding, adventure-sport, flotte billeder og en god fortælling. 26.-30. november i Cinemateket.
itsawonderfullifelillebox

Det er herligt at leve

MÅNEDENS FILM. Ring julen ind og se eller gense James Stewart i rollen som George – sparekassemanden, der må hele følelses- og samvittighedsregistret i gennem – i Frank Capras juleklassiker ’It's a Wonderful Life’. 16.-28. december.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Sedna
I dag kl. 17:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSedna er ifølge det grøndlandske sagn historien om gudinden for de grønlandske farvande, som forsvandt i havene efter en ond shaman havde starter en frygtelig storm. I filmen 'Sedna' følger vi en båd lastet med freeridere fra Frankrig og Schweiz, som går på opdagelse i Grønland med deres ski. Efterhånden som dagene går, indser de, at legenden om Sedna sandsynligvis er mere virkelige, end de tror. Sidste år vandt holdet bag filmen, prisen for bedste actionsportsfilm med filmen 'Rise'. Velkommen til en film til folk med hang for natur, den gode historie og godt Backcountry skiløb.

Days of My Youth
I dag kl. 17:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilNår man dedikerer sit liv til skisporten og pisterne, så følger der farer, udfordringer og glæder med i pakken, man køber. For nogle af verdens bedste skiløbere som Richard Permin og Mark Abma er bjergene deres hjem, deres legeplads og hele formålet med livet. I denne film kommer du helt tæt på nogle af verdens bedste og mest passionerede skiløbere og deres uendelige søgen på nye udfordringer i bjergene. Vi følger dem gennem to år, hvor de konstant udfordrer sig selv og hinanden, overskrider grænser med nye tricks og hele tiden må redefinere deres egen, og ikke mindst omverdens, opfattelse af, hvad der er muligt på ski. Filmen var en af de helt store vindere til årets IFS3 prisshow, hvor filmen vandt for både bedste Big Mountain film, bedste scene og bedste mandlige sekvens. /// NB! Billetter sættes først til salg senere. Hold øje med vores facebookside!

Finding Traction
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI årets mest ventede ultratrail løbefilm 'Finding Traction' følger vi ultratrailløberen Nikki Kimball i hendes kamp for at blive den hurtigste person i historien til at løbe Vermonts 273 mile lange 'Long Trail'. En legendariske trailrute, som i årevis har været kampplads for alverdens trailløbere, og hvor Kimball drømmer om at være den hurtigste - ikke blot hos kvinderne, men hos begge køn. Filmholdet følger hende i fem dage og nætter, hvor hun løber igennem Green Mountains og giver et unikt indblik i den kamp, som det er at løbe ultratrail, samt den smerte og modstand hun må igennem for at nå sit mål. For Nikki handler det nemlig ikke kun om selve rekorden, men også om at inspirere kvinder til at dyrke ultrasport på lige fod med mændene. Har du en trail- eller ultraløber i blodet, er dette en film, som ikke må misses.

The Turning
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHele 18 australske kunstnere - filminstruktører, performancekunstnere, skuespillere, animatorer - har stillet sig bag kameraet i denne uforbeholdne filmiske hyldest til forfatteren Tim Winton. ‘The Turning’ er en filmatisering af Wintons novellesamling af samme navn, hvis fletværk af fortællinger udspiller sig i en lille vestaustralsk kystby. Flere af beboerne står ved en skillevej, der får fortiden til at være påtrængende til stede i nutiden. Andre gennemgår vendepunkter i livet, der først med tiden træder frem som altafgørende. To drenge samler en tomler op på en støvet motorvej, en ung pige tilbyder et saltvandskys på en strand, en teenager overværer sin mor blive ydmyget af arbejdsgiveren. Filmen er et portræt og en kondensering af det moderne Australien, der på mange måder er jaget af sin fortid.

Cerro Torre - a Snowball's Chance in Hell
I dag kl. 20:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilÅrets mest omdiskuterede og vigtigste klatrefilm er uden tvivl ’Cerro Torre - A Snowball’s Chance in Hell’, hvor klatringens wonderkid David Lama giver sig i kast med at friklatre Cerro Torro. En bestigning, som har givet meget røre - ikke mindst takket være filmningen af projektet. Filmen går ud over det typiske fokus på teknik og psykisk egnethed, og handler i stedet om beslutsomhed, autencitet og at tage stilling til, hvad man tror på og ønsker at opnå. Filmen er som sådan meget mere end en klatrefilm. Det er en film, som har sat klatrehistorien i scene og åbnet op for diskussionen om, hvor tidens klatring er på vej hen. At filmen er åbningsfilm på årets BANFF filmfestival siger alt om, at dette er en film langt ud over det sædvanlige.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412