Cinematekets biograf

MP

Cinemateket sept-okt

PROGRAM. Hits af melodrama-mageren Todd Haynes – og mini-serien 'Mildred Pierce'. Stumfilm-divaen Asta Nielsen. Krzysztof Kieslowskis 'Dekalog'. Jon Bang Carlsen. Præsidentvalg på amerikansk. Plus ti andre serier – og masser af særarrangementer …
JBCbox

Jon Bang Carlsen

KOMPROMISLØS AUTEUR. Vi hylder den danske ener Jon Bang Carlsen med filmvisninger og fint besøg. Mød Joshua Oppenheimer, Søren Ryge og Lars Movin i samtale med Jon Bang Carlsen. Se også et udvalg af instruktørens film gratis i vores Walk-In-Bio.
Vilduseminsmukkenavlebox

70'ernes ungdomsfilm

UNG KÆRLIGHED. Genlev tidsånden i 1970’ernes Danmark med trompetbukser, langt hår og sensommerforelskelse, når Cinemateket viser en stribe danske ungdomsfilm. Filmene vises i samarbejde med festivalen Golden Days.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Min lille hund mester / Den røde ballon / Peter Pix - Ægget
I dag kl. 10:00

Min lille hund mester / Den røde ballon / Peter Pix - Ægget

Min lille hund mester / Den røde ballon / Peter Pix - Ægget
I dag kl. 11:15

Min lille hund mester / Den røde ballon / Peter Pix - Ægget

Valget i 1992: 'The War Room' + oplæg

Valget i 1992: 'The War Room' + oplæg

Instruktør: Chris Hegedus, D.A. Pennebaker
I dag kl. 14:00

Efter visningen af 'The War Room' den 25. september vil der være oplæg og Q&A v. filmkonsulent Cecilia Lidin og David Miller fra Democrats Abroad, og i direkte forlængelse heraf mulighed for at se ‘The Return of the War Room’.

Hannah - Buddhism's Untold Journey

Hannah - Buddhism's Untold Journey

Instruktør: Adam Penny, Marta György-Kessler
I dag kl. 14:15Et af 70’ernes store mantraer var spirituel udvikling. Den prisvindende britiske dokumentarfilm ’Hannah – Buddhism’s Untold Journey’ følger en af de mange unge danske hippier, som eksperimenterede med psykedeliske stoffer – men som for alvor fik udvidet bevidstheden i Nepal gennem mødet med en af de store buddhistiske meditationsguruer, den 16. Karmapa. Unge Hannah skulle selv blive en betydelig brobygger mellem Østen og Vesten.

Hannah Nydahl blev i 2015 posthumt tildelt UNESCO’s pris for dialog, sameksistens og fred sammen med sin mand, lama Ole Nydahl. Efter mødet med buddhismen og fire års meditation rejste parret i 1970’erne rundt og startede buddhistiske centre i hele den vestlige verden. Over 700 centre blev det til, inden Hannah døde af kræft i 2007.

Dokumentarfilmen om Hannah handler om hendes liv og er en rørende og elegant sammensat frise af privatoptagelser og tidstypiske arkivpluk. Den viser et inspirerende portræt af en kvinde, som var barn af 1960’ernes søgen efter ikke-materielle værdier og som – modsat mange andre – holdt fast i det gennem resten af sit liv. Hun lærte sig tibetansk og oversatte de traditionelle tekster til dansk, tysk og engelsk, så de kunne bruges i Vesten. Sammen med Ole Nydahl – der fortsat er aktiv – holdt hun foredrag verden over og viste folk, hvordan meditation, hvilen i nu’et og medfølelse kunne lede til et bedre liv.

'Jeg er loven' med introduktion

'Jeg er loven' med introduktion

Instruktør: Fritz Lang
Event: Film noir
I dag kl. 16:30

Forfatter, kulturkritiker og krimiekspert Bo Tao Michaëlis har ‘Jeg er loven’ på sin liste over absolutte film noir-favoritter. Han fortæller søndag den 25. september hvorfor – og sætter filmen ind i en bredere stilistisk og samfundsmæssig sammenhæng.Eksiltyskeren Fritz lang viste allerede i sine tidlige film ‘M’ og ‘Dr. Mabuse’ den ekspressionistiske vej til den sinistre amerikanske fim noir, som han siden blev enbetydelig bidrager til. I alle sine Hollywood-film – ‘Jeg er loven’ inklusive – var han slået af den understrøm af latent vulkansk vold, der løber som en flod under idyllen i Mainstream America. Genrens all-american guy Glenn Ford er her en redelig politimand, som hævner drabet på din kone sat i skred af et forbrydersyndikat. Reseverede billetter skal afhentes senest torsdag den 22. september.

The Return of the War Room

The Return of the War Room

Instruktør: Chris Hegedus, D.A. Pennebaker
I dag kl. 17:00Siden d’herrer James Carville og George Stephanopoulos i 1992 hjalp Clinton til at indtage verdens mest magtfulde sæde, har de to top-rådgiverne fundet andre poster i det politiske medielandskab – som hhv. kommentator på CNN og tv-vært på ABC. I denne film fra 2008 sættes de i stævne for at diskutere deres egne roller i en nyklassiker inden for Direct Cinema, ‘The War Room’ fra 1993, og for at reflektere over forandringerne inden for politisk strategi og spin siden da. Strategien bag deres Clinton-kampagne var at se den som en krig: Ethvert angreb skal besvares med en modoffensiv, og ingen muligheder for aktion skal forpasses.

Set i bakspejlet er de forbavsede over, hvor mange af deres tiltag, der er blevet norm i dag – samtidig med at flere af dem ikke mener sig i stand til at navigere optimalt i nutidens centrifuger af spin-platforme. Et stykke moderne mediehistorie, som stadig er ved at blive omskrevet. Bemærk muligheden for at se ’The War Room’ med efterfølgende oplæg v. filmkonsulent Cecilia Lidin tidligere på dagen.

Johnny Larsen
I dag kl. 19:00Den uerfarne arbejderdreng Johnny (Allan Olsen) mister tilliden til autoriteterne, efterhånden som han konfronteres med arbejdslivet og voksenverdenen. Samtidig møder vi Johnnys familie til hverdag og fest, og især Frits Helmuth er formidabel i rollen som Johnnys far. Filmen foregår i 50’erne, den kolde krigs dage, og da Johnny kommer ind som soldat, har han svært ved at affinde sig med disciplinen. Heldigvis er der pigerne.

Déjà vu
I dag kl. 19:15Jon Bang Carlsens nyeste film er en kærlighedshistorie, der tager udgangspunkt i instruktørens barndomshjem langt ude på landet. Da Jon Bang Carlsen blev døbt, gav hans far ham et maleri af Jesus og hængte det op over hans seng. Hver aften før Jon lukkede sine øjne, bad han til manden på korset om at se efter hans familie.

Da Jon Bang Carlsens far alligevel pludselig forlader sine nærmeste, brænder Jon i desperation øjnene ud på farens gave med en rødglødende ildrager. Dokumentarfilmen er en selvbiografisk fortælling om Jon Bang Carlsens søgen efter at gøre skaden god igen, fortalt gennem billeder og klip fra instruktørens lange karriere, der tæller mere end 40 film. ‘Déjà Vu’ er en personlig film om skuffet barnetro og forsøgene på at finde en ny måde at se livet på af en af dansk films store dokumentarister.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412