Cinematekets biograf

BettyBluebox

Cinemateket juni-august

SOMMERPROGRAM: Farverige franske 80'er-fristelser. Krzysztof Kieslowskis ukendte værker. Film noir i flotte kopier. Man vs. Machine. Olsen-banden. Arabian Nights. Den spanske borgerkrig. Open Air-film i Kgs. Have. Og meget, meget mere! Plus en stribe events …
Enlillefilmlogo

Kieslowski-perler

KAVALKADE. Den polske mester Krzysztof Kieslowsk lavede før sit internationale gennembrud med 'En lille film om kunsten at dræbe' både kortfilm, fiktion og dokumentar. Se disse bevægende og eksistentielle beretninger fra perioden bag Jerntæppet i juni og august.
OutofthePast

Film noir i flotte kopier

HÅRDKOGT OG KNIVSKARPT. Oplev en stribe klassiske, men herhjemme sjældent viste film noir-krimiperler fra 1940-50'erne i flotte kopier i juni og august – bl.a. 'Fanget af fortidern' med Robert Mitchum og Kirk Douglas og 'Gilda' med Rita Hayworth og Glenn Ford.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Project Nim

Project Nim

Instruktør: James Marsh
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHvor meget kan en chimpanse lære? Kan den kommunikere via tegnsprog? Ligner den mennesket så meget, at den kan begå sig i en social sammenhæng med komplicerede regler? Professor Herb Terrace fra Columbia University i New York kastede sig i 1973 ud i forsøget sammen med et dedikeret hold forskere.Undervejs opnåede de bemærkelsesværdige empiriske resultater, men stødte også ind i voldsomme problemer. ”Man kan ikke give et dyr, som er i stand til at dræbe dig, en menneskelig opvækst,” siger en af forskerne på et tidspunkt. For selv om Nim tilsyneladende viser empati, og selv om han måske har humor og sågar nyder at slappe af med en pot-joint i ny og næ, så sidder der stadig et sæt knivskarpe hjørnetænder i hans gab.

Himlen over Berlin

Himlen over Berlin

Instruktør: Wim Wenders
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil'Himlen over Berlin' (Wim Wenders, 1987) er en af 1980'ernes absolutte hovedværker. En storbysymfoni på metafysisk himmelflugt, fortalt i et svimlende filmsprog som transcenderer såvel (filmhistorisk) tid som rum.

Hvordan ser verden ud for engle? To trenchcoat-klædte skytsengle iagttager Berlin og dens befolkning i smukke sort/hvide billeder. Englene kan se og høre menneskenes tanker og drømme, men de kan ikke tale med dem eller opfatte virkeligheden i dens komplekse farverigdom.

'Himlen over Berlin' er en blændende lyrisk meditation over livet, kærligheden, tiden og forgængeligheden – og den synes at forudsige Berlin-murens fald to år senere. I modsætning til andre tyske instruktører i sin generation er Wim Wenders ikke politisk orienteret, men snarere poetisk og eksistentielt søgende. Filmen har en tilsvarende sanselig billedæstetik, skabt af fotografen Henri Alekan, der blev berømmet for sit kameraarbejde på Jean Cocteaus 'Skønheden og udyret'.

I centrale roller brillerer stjerner som Peter Falk og Bruno Ganz i samspil med Solveig Dommartin – og undervejs farver rockguden Nick Cave fortællingen med en karismatisk optræden.

Me and Earl and the Dying Girl
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDe to gymnasiedrenge Greg og Earl har som hobby at indspille parodiversioner af filmklassikere. Da klassekammeraten Rachel får konstateret leukæmi, er Greg i første omgang ikke meget for at tage på sygebesøg. Men hen ad vejen skal det vise sig, at de to står ualmindelig godt til hinanden, og Greg og Earl går i gang med at indspille en film, der kan opmuntre den syge veninde.

Blind chance

Blind chance

Instruktør: Krzysztof Kieslowski
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilWitek løber efter et tog på banegården i Lodz. Herefter følger tre variationer over hans udvikling som menneske. I det første forløb når Witek lige akkurat toget, møder en gammel livsklog parti-kommunist og bliver selv aktiv i partiet. I det andet forløb støder han ind i en togbetjent, bliver arresteret og sat i fængsel sammen med systemkritiske studenter, som han senere tilslutter sig som militant medlem af oppositionen.

I det sidste afsnit kommer han igen for sent til toget, vender tilbage til sine afbrudte medicin-studier, gifter sig med en tidligere medstuderende og lever et fredeligt liv som læge uden trang til at involvere sig i politik. ‘Blind Chance’ er en fascinerende historie om spændingen mellem på den ene side at være fri og rodløs og på den anden side at være bundet til fortiden og omverdenen.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412