Cinematekets biograf

dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

KAMPAGNE. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
Oscarsbox

Historien om Oscar

11 FACTS & 11 FILM-perler fra Oscar'ens omtumlede historie - fra rekord-slugere til feministiske slagnumre, fra pionér-film til oversete mesterværker. Foruden stor Oscar-udstilling i hele februar måned og besøg af danske modtagere af den gyldne statuette.
exmachinaboks

Cinemateket feb-marts

PROGRAM. Se Oscar-vindere fra hele den prestigefyldte pris’ historie, Indiana Jones fuldt udfoldet, James Gandolfini-kavalkade og Berlinerskolefilm med besøg – plus catalanske, franske og mongolske film m.fl. Og kom til et væld af events og særvisninger ...

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
The Drop

The Drop

Instruktør: Michael R. Roskam
I dag kl. 16:30



‘Bullhead’-instruktør Michaël R. Roskam fortæller her historien om en indadvendt bartender (Tom Hardy), der egentlig bare ønsker at få lov til at passe sin bar i fred og ro sammen med sin fætter Marv (James Gandolfini). Men de to bliver fanget i New Yorks kriminelle cirkler, da de bliver tvunget til at lave ‘money drops’, dvs. deponere større pengebeløb i transit. Hverdagen bliver endnu farligere, efter at baren bliver røvet, og Bob og Marv nu er i politiets søgelys. James Gandolfinis sidste rolle rummer meget fine nuancer med små strejf af utilregnelighed. Filmen havde amerikansk premiere efter hans død og har ikke været vist i Danmark.

Before Rising up the Rank - med introduktion
I dag kl. 16:45

‘Before Rising up the Rank’ er en unik mulighed for at opleve en klassiker fra det nationale filmstudie Mongol Kino. Historien udspiller sig i begyndelsen af 1900-tallet, hvor en umage trio bestående af en shaman-prins, cirkusartisten Boroldoi og den lange og spinkle Doldoi rejser til Urga (i dag Ulaanbataar) for at sælge tekstiler til den religiøse leder Bogh Khan. Under deres rejse kaster de sig ud i en mange finurlige eskapader og må overvinde en række udfordringer.

Yellow Colt - med introduktion

Yellow Colt - med introduktion

Instruktør: Khoroldorj Choijoovanchig
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

‘Yellow Colt’ er et varmt og indfølt drama, som giver et sjældent indblik i traditioner og levevis på de mongolske stepper. Det er historien om den kun otte-årige Galt, der vender tilbage til sin nomadefamilie efter at være blevet bortadopteret som spæd. Galt træner en hest med henblik på deltagelse i det prestigefyldte nationale Nadaam-hestevæddeløb og kommer derigennemtættere på sin familie – og på en forsoning med sin egen fortid.

Ex Machina
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil



I en stenrig teknologimilliardærs klaustrofobiske og isolerede hjem i bjergene får den unge computerprogrammør Caleb chancen for at teste et tophemmeligt projekt: en prototype på en meget menneskeligt udseende og agerende kvinderobot. Caleb bliver hurtigt optaget af den virkelighedstro menneskekopi med det smukke unge kvindeansigt, og han får tiltagende svært ved at skelne fornuft fra følelse og kunstig intellegens fra virkelig.

Dangerous Men i Psych-Out!-biffen
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Den indtil for nylig helt ukendte kultfilm 'Dangerous Men' trækker om nogen på den amerikanske actionskabelon – med dens nævekampe, narko, nådesløse rockerbander og nøgne damer – men scenerne hænger bare slet, SLET ikke sammen i nogen form for traditionel logik. Som en iransk Ed Wood ankom John S. Rad (der egentlig hed Jahangir Salehi Yeganehrad) til Hollywood i 1979, og brugte over 20 år (!) på at realisere denne, sin eneste film, som han både skrev, instruerede og producerede – og komponerede et psykedelisk synthesizer-score til.

Fortællingen i 'Dangerous Men' kredser om sexbomben, den selvlærte dræbermaskine Mira, som hævner sig på en californisk rockerbande, der har dræbt hendes kæreste. I hvert fald indtil den begynder at handle om noget helt andet. 'Dangerous Men' er blevet beskrevet både som en drøm og som essensen af alle amerikanske action-film kogt ned til et enkelt, delirisk no-budget-trip. Instruktøren selv kaldte den for 'et uforglemmeligt suspense-komedie-mysterie-drama'. 'Dangerous Men' vises i en helt ny digital kopi.

Romance & Cigarettes

Romance & Cigarettes

Instruktør: John Turturro
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil



Den amerikanske filmkritiker Roger Ebert gav ‘Romance & Cigarettes’ topkarakter og fremhævede den som en film, der bryder ud af Hollywood-fængslet. Produceret af Coen-brødrene ligner filmen ingen anden musical og er i det hele taget helt sin egen. Da familiefaderen Nick Murder (James Gandolfini) bliver smidt ud hjemmefra, er det med at gøre sig nogle alvorlige overvejelser. Han må vælge mellem det trygge eller sin rødblonde elskerinde (Kate Winslet). Gandolfini får det optimale ud af hovedrollen som den forslåede Nick i en lige dele sympatisk og ynkelig rolle. Karakteren udvikles lige til filmens sidste scene.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412