Cinemateket

Jan-Febbox

Cinemateket jan-feb

PROGRAM. Jonathan Glazer – uortodoks britisk billedmager. Holocaust på film – hvordan skildres det ubærlige? Pawel Pawlikowski – frem mod ’Ida’. Wojciech Has – uopdaget mester. Clive Barker, Gøg og Gokke og meget mere …
kapo

Bag om Holocaust

DET UBÆRLIGE og ubegribelige. I forbindelse med mindedagen for 70-året for befrielsen af Auschwitz sætter vi gennem debatter og film fokus på Holocaust. 12 film – helt nye som ældre – 2. januar-20. februar.
nymph

Dansk film årets bedste

PERLER FRA 2014. Filmkritiker Kim Skotte har udvalgt syv film fra året, der gik. ’Nymphomaniac Director's Cut’, ’Så meget godt i vente’, ’Stille hjerte’, ’Kapgang’, ’Cirkusdynastiet’ og et par mere. Se dem i januar og februar.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Will-Bot / Svale / Desmonds æbletræ / Agerndrengen/ Peter Pix / Anbefales fra 4 år
I dag kl. 10:00

Will-Bot / Svale / Desmonds æbletræ / Agerndrengen/ Peter Pix / Anbefales fra 4 år

Will-Bot / Svale / Desmonds æbletræ / Agerndrengen/ Peter Pix / Anbefales fra 4 år
I dag kl. 11:00

Will-Bot / Svale / Desmonds æbletræ / Agerndrengen/ Peter Pix / Anbefales fra 4 år

Afgangsfilm fra The Animation Workshop
I dag kl. 17:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAnimation kan meget mere, end Hollywood-blockbusterne lader ane, og årets bachelorfilm fra den danske animatoruddannelse i Viborg kommer helt ud i krogene. Her er film for både børn og voksne – alt fra vittige skrøner til symbolladede psykodramaer, fra science fiction-fabler til animeret moderne dans. Der er kælet for billedsiden, hvad end mediet er klassisk 2D-animation som i den spidsfindige ‘Vagabond’, 3D-simuleret claymation eller dukketeater som i zombie-filmen ’Roommate Wanted’. Kom og se kimen til dansk animations fremtid! Fri entré.

King Creole
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Konge-tilbud: Køb billetter samlet til ’King Creole’ og ’Elvis: That's the Way It Is’ til 70 kr. for medlemmer af Cinemateket og 100 kr. for ikke-medlemmer (45/70 kr. per film for medlemmer/ikke-medlemmer). Der er happy hour-bar i pausen mellem de to film med The King og andre mestre på grammofonen.

Den fjerde – og den sidste i sort/hvid – er efter manges mening Elvis’ allerbedste spillefilm, og det er også den mest musikalske! ’King Creole’ – eller ’Hård ungdom’ som den kom til at hedde herhjemme ved premieren i 1959 – er instrueret af den Oscar-vindende ’Casablanca’-instruktør Michael Curtiz og har Elvis i rollen som en ung New Orleans-natklub-sanger, som forsøger at få sit kaotiske privatliv på ret køl, hvilket er svært, da gangsterbossen ’The Pig’ (Walther Matthau) har ham viklet ind i sit dødsensfarlige spind. James Dean blev tilbudt rollen et par år tidligere, men døde inden han kunne nå at slå til. ’King Creole’ er Elvis’ personlige favorit, og den byder på nogle af hans mest rå big screen-sange – ’Trouble’, ’Hard Headed Woman’ og ni andre. Både filmen og dens soundtrack blev et smash hit!

The 50 Year Argument
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSusan Sontag, Norman Mailer, Edward Said og Gore Vidal er blot nogle af de intellektuelle giganter, der har bidraget til New York Review of Books' sider med radikale og indsigtsfulde artikler om alt fra Vietnam til Irak og fra Beckett til Proust. Samtidig får nye og unge skribenter spalteplads til at udfolde sig. Den 84-årige redaktør Robert Silver hviler ikke selv på laurbærrene, når han fra en taxi på vej gennem New Yorks mylder får redigeret endnu en artikel færdig over mobilen. Silver leverer et forbilledligt stykke arbejde, som Martin Scorsese synligt beundrer – og som han hylder i bladets usentimentale, inspirerende ånd. Er filmen mindre kritisk end den institution, den portrætterer, så ligger konflikterne og holdningssammenstøddene aldrig langt væk i dette univers. Som The Times skrev: ”Scorseses næse for mafiøse fejder viser sit værd i dette portræt af de intellektuelle, der bebor The New York Review of Books' ærefrygtindgydende og bog-tsunami-ramte kontorer i The Village i New York.”

Elvis: That's the Way It Is
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Konge-tilbud: Køb billetter samlet til ’Elvis: That's the Way It Is’ og ’King Creole’ til 70 kr. for medlemmer af Cinemateket og 100 kr. for ikke-medlemmer (45/70 kr. per film for medlemmer/ikke-medlemmer). Der er happy hour-bar i pausen mellem de to film med The King og andre mestre på grammofonen.

Smørsmurt croon, ravnsorte bakkenbarter i overstørrelse og en galladragt så hvid som rampelys. The King er tilbage på scenen med et blæret backingband i denne klassiker, der blev filmet under Elvis' 'Summer Festival' i Las Vegas, august 1970. Filmen giver et vidunderligt indblik i Presleys tilbagevenden til live-performance efter flere års engagement i spillefilm. Størstedelen af optagelserne foregår på scenen – med hovedpersonen i topform – på det fashionable International Hotel. Men 'That's the Way It Is' rummer desuden kostelige off-stage-klip af Elvis i afslappet snak med venner, optagelser af koncertforberedelserne og interviews med fans. Sammy Davis Jr., Cary Grant og andre berømtheder er selvfølgelig med til åbningen af showet.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412