Cinematekets biograf

novdec

Cinemateket nov-dec

PROGRAM. Der er knas for alle ganer i filmkurven november-december: Disney-kavalkade, Technicolor-perler, kultgysere, mesterværker af Sergej Eisenstein, nye film fra Øst- og Sydøsteuropa – plus 10 andre serier, to festivaler og en stribe særarrangementer …
CPH-PIX-box

CPH PIX 27. okt-9. nov

CPH PIX: Københavns internationale filmfestival er i år større end nogensinde. Sammen med BUSTER, festivalen for børn og unge, byder CPH PIX på 14 dages fantastiske filmoplevelser fra tidlig morgen til sen aften. Blandt andet en stor Neil Young-serie i Cinemateket.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev her.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Vores verden

Vores verden

Instruktør: Ga-eun Yoon
Serie: PIX/Buster
I dag kl. 09:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilNår man er 10 år betyder ens venner alt, men hvad gør man, når man ikke har nogen? Den stille pige Sun bliver holdt udenfor i klassen og drillet af den populære klike, men i løbet af sommerferien møder hun Jia, der lige er flyttet til byen, og de to piger bliver hurtigt bedste venner. Venskabet bliver dog sat på prøve, da skolen starter, for pludselig skal Jia navigere i klassens hierarkier, og kan hun både være venner med Sun og de smarte piger? Filmen er et lavmælt og utroligt bevægende drama, der skildrer børnevenskabers op- og nedture på en både indfølt og samtidig hudløs ærlig måde.

Buster Børnebiffen 1
I dag kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Buster Børnebiffen 1

Buster Børnebiffen 2
I dag kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Buster Børnebiffen 2

The Pitch

The Pitch

Instruktør: Edward Bordukov
Serie: PIX/Buster
I dag kl. 12:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilFor Kostya er fodbold det allervigtigste i tilværelsen, og sammen med sine venner træner han hver dag på den lokale fodboldbane i byen. En dag er banen optaget af nogle drenge fra Kaukasus, der nægter at forlade den. De to grupper bliver enige om at afgøre retten til banen ved en fodboldturnering. Vinderne får lov til at bruge banen, taberne må skride. Turneringen kommer dog til at få større betydning for den lille by. Det bliver en kamp, der kommer til at handle mere om fremmedhad contra tolerance end om fodbold.

Journey Through the Past
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilBernard Shakey blev født i de tidlige 70’ere, da Neil Youngs solokarriere som rockmusiker for alvor tog fart. Ønsket om at blive set som mere end bare musiker og trangen til at demonstrere konstant kunstnerisk udvikling fik den unge Young til at give sig i kast med filmmediet under banneret Shakey Pictures – og det blev i første omgang til denne skønne, vind-og-skæve debut, som Young også selv har klippet.

‘Journey Through the Past’ stråler af energisk begynderglæde og legesyge. Vi følger en ung og ydmyg Young på og bag scenen i tidlige koncertklip med Buffalo Springfield og Crosby, Stills, Nash & Young fra deres legendariske ranch-studie. Men vi ser også den unge, anarkistiske og autodidakte instruktør slå sig løs og blande koncertbidder og dokumentaroptagelser med bizarre fiktionsindslag, der synes at komme direkte fra Shakeys indre. Det er en regelløs og syret film med trucken fuld af ‘Harvest’-hits, fra et kunstnerisk talent på vej frem.

The Son of Joseph
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilInstruktør og dramatiker - Eugène Greens veje er uransagelige. 'The Son of Joseph' handler om en dreng, der bor med sin mor Maria uden at have kendt sin far. Så tager han sagen i egen hånd og skaffer sig en far! Green er kendt for sine stærkt stiliserede men også underfundige film, hvor han genopliver barokkens stive teaterstil - og Dardenne-brødrene har produceret.

Alone

Alone

Instruktør: Park Hong-min
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn fotograf filmer tilfældigvis et mord og forfølges snart af hætteklædte mænd med køller, men i sit paniske flugtforsøg bliver han ved med at fare vild i sit eget kvarter - og sine egne tanker. Paranoia-thrilleren Alone er skabt som en Escher-tegning og fucker med din hjerne.

The Garbage Helicopter

The Garbage Helicopter

Instruktør: Jonas Selberg Augustsén
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilTre brødre, mekanikere og tredjegenerations romaer i Sverige rejser landet tyndt i en gammel øse for at aflevere deres bedstemors kukur. Uret tikker, men alt står stille i denne lyriske underpillede roadmovie, der har ekko af Roy Andersson, Jarmusch og Kaurismäki - og et par syrlige kommentarer til de allestedsnærværende fordomme om indvandrere.

Cosmos

Cosmos

Instruktør: Andrzej uawski
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDer er ingen som Andrej Zulawski. Hysteri, kropslige deformiteter, hårdtpumpet tempo og fragmenterede fortællinger, der mimer forfatterens tankespind. 'Cosmos', der desværre blev Zulawskis sidste, er den umulige filmatisering af Witold Gombrowicz' roman fra 1965 - og selvfølgelig et must for fans af 'Possession' og den polske mesterinstruktør generelt.

Actor Martinez

Actor Martinez

Instruktør: Mike Ott, Nathan Silver
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilArthur Martinez, en amatørskuespiller og computerreperatør, hyrer to instruktører til at lave en film med ham selv i hovedrollen. Men Mike Ott og Nathan Silver kasserer hans action-manus og forsøger i stedet, manipulerende og stædigt, at få ham til at spille sig selv. En hybridfilm om iscenesættelse og årets mest underholdende provo-komedie.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412