Cinemateket

The Shining 031

Cinemateket program

AUGUST. Racer-film, film af Antonio Reis og Robert Rossen, operafilm, italienske 70'er-krimier i Psych-Out!-biffen, spansk film under Franco, ’Ondskabens hoteller’ og andre sommergys og Friday Late Night med Håkan Hellström.
Reis

Portugals sjæl

ANTÓNIO REIS er næsten ukendt uden for Portugals grænser, men i hjemlandet har han kultstatus som en visionær, poetisk instruktør og en elsket lærer og mentor. Oplev en række af Reis' centrale værker i august.
ilboss

Psych-Out! Euro-crime

BILJAGTER, FISTFIGHTS og shootouts ... for alle dine lire i Psych-Out!-biffen. Oplev en double feature dedikeret til den italienske kultfilm-maestro Fernando di Leo og 1970’er-genren Euro-crime. To film til én films pris 28. august. Avanti!

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Astons sten / Storvask / Thea og den vilde flod / Fløjteløs/ Anbefales fra 3 år
I dag kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Astons sten / Storvask / Thea og den vilde flod / Fløjteløs/ Anbefales fra 3 år

The Executioner

The Executioner

Instruktør: Luis García Berlanga
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI denne groteske klassiker fra 1963 møder vi den snart pensioneret bøddel, Amadeo (José Isbert). Han bor sammen med sin datter Carmen (Emma Penella), der konstant har uheld i kærlighed, da hendes udkårne bliver skræmt over faderens erhverv. Men heldigvis kender han den unge José Luis (Nino Manfredi), som har samme erfaringer med kærligheden som Carmen. Han er nemlig bedemand! Amadeo får de to splejset lykkeligt sammen, og Carmen bliver hurtigt gravid. Amadeo får tilbudt en attraktiv lejlighed gennem sit arbejde, men på grund af sin snarlige pension overtaler han (med noget besvær) José Luis til at overtage jobbet som bøddel, således at den lille familie kan få et trygt sted at bo. Argumentet om, at man i rolige tider sagtens kan arbejde som bøddel uden at skulle dræbe nogen, får José Luis overbevist. Men en dag José Luis bliver kaldt til Palma de Mallorca for at slå en mand ihjel. Skal José Luis sige sit job op, også selvom konsekvensen vil være, at hele familien ender på gaden? Filmens groteske og bizarre univers er en voldsom kritik af dødstraffen under Francos regime. Men Berlanga viser os også et samfund, hvor grænserne for rigtigt og forkert konstant rykkes, og hvor den almene befolkning er endt som diktaturets slaver.

Hasard

Hasard

Instruktør: Robert Rossen
I dag kl. 14:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilRygende pistoler, tikkende ure, ulmende cigaretter og cool karakterer i gråzoner af kynisme og korruption. Sådan omtrent lyder ingredienserne i Rossens spændingsfyldte film noir. Casino-bestyreren med øgenavnet Johnny O’Clock (Dick Powell) er med til at drive en lusket spilleklub – og spiller selv med ved bordet. Han har et partnerskab med klub-ejeren Guido Marchettis, men da Johnny O’ Clock fatter interesse for dennes dame (Evelyn Keynes), eskalerer historien med støt kurs mod drama og død.

'Tryllefløjten' med introduktion af Jakob Levinsen
I dag kl. 16:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Kenneth Branaghs virtuose storfilm er en visuel og musikalsk energiudladning, der omplanter Mozarts opera fra 1791 til 1. verdenskrigs skyttegrave. Tamino bliver såret i et voldsomt slag, men reddes af tre feltsygeplejersker, Papageno bruger sine fugle til at advare om giftgasangreb, og nattens dronning holder sit indtog på toppen af en tank. Introduktion af forfatter, kritiker og operaekspert Jakob Levinsen den 23. august.

Racing Dreams

Racing Dreams

Instruktør: Marshall Curry
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilIngen serie uden en overraskelse. De færreste har nok hørt om ’Racing Dreams’, men filmen blev udnævnt til bedste dokumentar på Tribeca-festivalen og blev kaldt "Årets bedste film" af Los Angeles Times. Filmen følger tre teenagere – to fyre og en pige – der er gokart-kørere med voksendrømme (bl.a. at køre NASCAR eller vinde Daytona 500) og som vil gøre alt for at komme øverst på podiet. Det er en vildt underholdende film om konkurrencementalitet og adrenalin, men også om venskab og ungdommelig påvirkelighed. Den vil være guf for racerinteresserede unge, der ligesom både Kevin og Jan Magnussen (og de fleste andre F1-stjerner) er startet i gokart-klassen. ARRANGEMENT: Før og efter visningen den 28. august (ikke den 14. som tidligere anonceret) vil DASU informere om karting-muligheder i Danmark, og er du mellem 10 og 16 år og dukker du op iført hjelm eller køredragt, er der gratis entré til filmen!

Unforgiven
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKen Watanabe (’Inception’, ’Letters From Iwo Jima’) leverer en sammenbidt strømførende præstation med mindelser om Toshiro Mifunes bedste hos Kurosawa i sin rolle som eks-samuraien Kamata, der i 1880 efterlader to børn i en hytte. Missionen: At dræbe den mand, der har vansiret en prostitueret. En simpel hævn for penge, men ikke en moralsk eller fysisk nem proces, selv om både patroner og sværdklinger hvisler gavmildt gennem luften. ’Unforgiven’ beviser, at man sagtens kan omplante en western, i dette tilfælde til Japans umiddelbare post-samurai-æra, uden at filmens nerve bliver klippet over. Og så ligger der en smuk ironi i, at Clint Eastwood i sin tid selv vandt stjernestatus med ’En nævefuld dollars’. Man husker nok filmen som årgangs-spaghetti i mexicansk-amerikansk Sergio Leone-sovs, men faktisk var den et remake af Akira Kurosawas samuraifilm ’Yojimbo’ – med netop Toshiro Mifune som japansk lejesoldat! Westerns og ’easterns’ har altid blandet blod. Med ’Unforgiven’ er der bare skruet op for den røde hane.

Les Misérables

Les Misérables

Instruktør: Jean-Paul Le Chanois
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 19:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Les Misérables

Elisa, My Life

Elisa, My Life

Instruktør: Carlos Saura
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEt poetisk landskab af datid og nutid, fremtid og fantasi, hvor fiktion og fiktionens virkelighed danner parløb. Ja, Carlos Sauras sensuelt-melankolske ’Elisa, My Life’ er Ingmar Bergman og Michelangelo Antonioni på spansk. Fernando Rey vandt i 1977 prisen for bedste mandlige hovedrolle i Cannes for sit portræt af Luis, der forlader familieinstitutionen og drager bort for at slå sig ned på en gård i det øde Castilien. Efter 20 års isolation bliver han opsøgt af sine døtre, bl.a den tavse og smukke Elisa (Geraldine Chaplin, billedet). Saura inviterer os med ind i et rum, hvor opbrud mod den patriarkalske ideologi, kvindefrigørelse og seksualitet får overraskende frit løb. Filmen forener minder, sansninger af nuet og refleksioner over selvet til et sentimentalt og drømmeagtigt digt om livet på godt og ondt.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412