Cinemateket

Capote

Cinemateket april/maj

PROGRAM. CPH PIX, besøg af William Friedkin, Jodorowsky-kavalkade, James Gray-serie, New York på film, Dansens Dag og Catalansk-festival. Det er blot et lille udpluk af alt det du kan opleve de kommende måneder.
Wall street boks

NEW YORK PÅ FILM

NEW YORK PÅ FILM. Fra 18. april til 31. maj sætter vi fokus på New York som filmby - bydel for bydel. Fra rendestenen i 'Taxi Driver' til linedans mellem WTC-tvillingetårnene i dokumentaren 'Man on Wire'.
Theodor Christensen portræt

Theodor Christensen

FILM OG UDSTILLING. Theodor Christensen ville være fyldt 100 år i april. Han er en helt central figur i dansk dokumentarfilm. Vi markerer det runde år med en udstilling, film-events og et særnummer af tidsskriftet Kosmorama.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Bug

Bug

Instruktør: William Friedkin
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilMed ’Bug’ beviste William Friedkin, at han uden at miste taget om alt det onde, der gemmer sig under overfladen, er en karakterdramaets mester. Men han slog også en ny tone i sit værk an: gyserens tone. Agnes kimes ned, men der er aldrig nogen i den anden ende. Måske er det hendes eksmand, som lige er blevet løsladt fra fængslet? Da Agnes møder den fåmælte, men trygge Peter, befinder vi os pludselig midt i en ømskindet kærlighedshistorie. De forelsker sig øjeblikkeligt. Hun accepterer hans aparte paratviden om tilsætningsstoffer, fordækte regeringskomplotter – og insekter. Men da Peters paranoide vrangforestillinger eskalerer – han opfatter sig som et forsøgsdyr misbrugt af militæret – bliver romancen til et psykodrama, hvor de to elskende har isoleret sig i verden inficeret af insekter og mennesker, der kun vil dem ondt. ’Bug’ er et studie i en altødelæggende psykose. Michael Shannon spiller Peter, og filmen ligner et forstudie til hans ligeledes paranoide familiefar i Jeff Nichols’ ’Take Shelter’. Filmen fik premiere i Directors’ Fortnight-serien på Cannes-festivalen i 2006 og er baseret på et teaterstykke af Tracy Letts, der ligeledes har skrevet forlægget til ’Killer Joe’– to film, der samlet set vinder om, at den i dag 78-årige instruktør har genfundet storformen.

'Enxaneta' med oplæg

'Enxaneta' med oplæg

Instruktør: Alfonso Amador
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Castells eller 'mennesketårne' er en ældgammel catalansk folketradition, der stadig i dag bliver praktiseret over hele Catalonien. Den består i alt sin enkelthed i, at en gruppe mennesker kravler oven på hinanden og danner et tårn – undertiden op i ti mands højde. ’Enxanta’ er fortællingen om dette særlige catalanske fænomen fortalt af en lille pige, hvis rolle det er at kravle op på toppen af det høje tårn. Hun fortæller, hvordan castells aspirerer til holdånd, samarbejde og medmenneskelighed - værdier der har gjort, at castells i 2010 kom på UNESCO verdensarvliste.
ARR:I forbindelse med forestillingen fortæller Danmarks første castellers om, hvordan det har været at starte en castellers-klub her i landet.

Jade

Jade

Instruktør: William Friedkin
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI kølvandet på ’Basic Instinct’ kom der i start-90’erne en række af mere eller mindre vellykkede erotiske thrillere. ’Jade’ er nem at afvise som et kludetæppe af 90’er-trends beregnet på at sælge det maksimale antal billetter med slibrig sex som primære attraktion. Sådan blev bl.a. ’Jade’ modtaget, men filmen er meget mere, end dens blakkede ry skulle foranledige en til at tro. I hovedrollen som vicestatsadvokaten David Corelli ses David Caruso fra 90’er-serien ’New York Blues’. Han efterforsker det brutale øksemord på en forretningsmand, der viser sig at have en skyggeside som overklasse-alfons med heftig hang til dødsmasker. Men efterhånden som tråden trevles op, opdager Corelli sandheden om en tidligere flamme, Katrina, der nu er gift med hans bedste ven. Friedkin, der selv omskrev Joe Eszterhas’ manuskript, så en mulighed for at lave en opdateret udgave af Buñuels ’Dagens skønhed’. Og hans sans for dæmoni og dekadence fornægter sig ikke. Lysten og døden kryber under huden, når hemmelighederne dukker op på overfladen. Filmen åbner med et glidende, nysgerrigt kameraridt gennem forretningsmandens hus, hvor tunge, blodrøde draperier, asiatiske våben, masker og artefakter kombineret med ofrets dødsskrig understreger, at nydelsen går hånd i hånd med lidelsen.

Narco Cultura
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’Narco Cultura’ følger den 34-årige kriminalbetjent Soho, der opererer i den dødsensfarlige mexicanske grænseby Juárez, hvor narkokartellerne styrer alt og dagligt begår rituelle mord. Soho bliver kaldt ud til den ene forfærdelige forbrydelse efter den anden og må konstatere, at hans opklaringsarbejde som regel strander i korruption, ligegyldighed eller bare forståelig udmattelse. Filmens anden hovedfigur er den 27-årige musiker Edgar Quintero, der sidder i Los Angeles og skriver ’narcocorridos’ – ballader, som lovpriser penge og håndvåben og hylder narkokongerne som heroiske outlaws i en forvrænget udgave af den amerikanske drøm. Genren er blevet så populær blandt unge på begge sider af den mexicansk-amerikanske grænse, at den nu også omfatter film og merchandise. Filmen følger Quintero rundt i grænseområdet til en række udsolgte koncerter. Via sine to meget forskellige hovedpersoner formår Schwarz at levere en mangefacetteret indsigt i følgerne af Mexicos ulykkelige narkokrig.

Fando and Lis, The Severed Heads
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Fando and Lis, The Severed Heads

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412